Известие

Collapse
No announcement yet.

ФОРМУЛА 1 <<сезон 2015>>

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

В една обиколка мерцедесите може би са по-бързи с около 0,2-0,5, но както се видя имат много сериозен проблем с деградацията на гумите при горещо време. Дори и с твърдите смеси. Ферари за мен са най-голямата приятна изненада този сезон. Работят яко по шасито и двигателя вместо само да се оплакват и резултатите се виждат. Страхотна победа. Щеше да бъде много здрава битка ако мерцедесите не бяха объркали стратегията и ако Кими не беше спукал гума. Да се надяваме, че това ще стане другото състезание.

Comment

Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
      Не бързайте да се радвате, Меrc-овете все още са по-бързи.
      Никой не твърди обратното, но... има време за псувни
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Не може да се прецени колко са по-бързи на обиколка, освен за конкретно трасе. Щото в Австралия завършиха със завидна преднина пред Фетел Мерцедесите, но тук в Малайзия нито един от двамата не можа да стопи аванс на Ферари, в нито един етап от надпредварата .. изключвам разбира се обиколките преди бокс, които са с адската деградация на гумите. В чисто състезателно темпо Ферари бяха по-бързи във второто за сезона състезание. Другото е, че аз лично се наслушах на сто и едно обяснения защо са по-бързи. То не бяха обяснения, че болида им работи по-добре при топло време от Мерцедес, по-дългото междуосие, което им дава предимство на такава бърза писта, по добра работа относно деградация на гуми и секви некви логични и не толкова отговори, в които обаче никой критик не беше 100% сигурен. Само Ферари си знаят защо протече състезанието така. Факт е, че имаха и добра стратегия, но аз лично съм далеч от мисълта, че точно това е основната причина за победата. Защото Хамилтън от последното спиране в бокса, което беше доста изтеглено напред не можа да стопи грам аванс на Фетел в оставащите 15-16 обиколки доколкото помня, а Фетел далеч не беше с нови гуми като него. Въобще тези 10-на до 14 секунди германеца си ги държеше доста стабилно като преднина и накрая некои физиономии .. като тази на Ники Лауда .. беха как да кажа .. опитваха се да се правят на изненадани. А съм сигурен, че очакваха ако не тесла, то много зор в това състезание ..

На мен лично сезона към момента ми харесва как се развива, не само щото някой спря доминацията на Мерцедес .. аз Мерцедес също ги харесвам като отбор. Важното е да има цвят .. Новобранците също доста добре се изявиха и им стискам палци. И както казва Момчил Манчев - "От всичко това печели спорта."
        Alfa Romeo JTD - powered by 140 Монтански бизоня

Comment

Така е, при конкуренция печелим всички. За мен всички са мои, щото всички участват в нещо, с което ме кефят. Няма противни, симпатяги са всичките, но тоталната доминация на един отбор гони хората от спорта. Сега като никога следя и опашката, защото Алонсо може и заслужава кола, с която да разнообрази нещата още повече.
          А грожан защо задържа Кими по време на сейфтикара, не мога да си обясня, но това не ми пречи никак да му набия попръжните, не е имало такъв слабоумник досега...
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Алонсо със сигурност съжалява в момента, но пък може и да е за добро, Хонда ще настигнат всички останали до средата на сезона още.
            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
              Алонсо със сигурност съжалява в момента, но пък може и да е за добро, Хонда ще настигнат всички останали до средата на сезона още.
              Фен съм на McLaren, но смятам, че това е прекалено оптимистично.
              Аз ще съм доволен, ако в края на сезона успяват да влязат в първата дестка на квалификациите и съовтетно - в точките на състезанието.
              За повече, евентуално догодина.
              Alfa Romeo 166 3.0 V6
              Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Интересна беше днешната квалификация. Очаквам с нетърпение старта утре .. Дано е интересно като предишното състезание. За съжаление МакЛаръните се оттеглиха още в Q1.

Comment

Само аз ли се надявам Райконен да покаже по-добро темпо спрямо Фетел? Все ми се иска да видя Райчо като налагащ се първи пилот
                  Alfa Romeo 156 2.4JTD '02, Fiat Punto 1.2 16V '00, Alfa Romeo 155 2.0 16V - ex, Сузуки Бандит 400 VC '94 - ex, Дукати S4 '02

Comment

Айде колеги ставайте че почва след малко.Форцааа Скудерия ферарии
                    Алфа Ромео 147 1,6 Т.Спарк 120 h.p.
                    New Alfa GT 1.9 16V JTDm турбосамолет

Comment

ЙЕеееее .. евала на Кими .. разката и двата Уилямса още в първия сектор на 1-вата обиколка

Comment

Страхотен Кими,Себастиан нещо не беше в кондиция.Още малко скорост трябва на нашите момчета за да се борят за победи.

Comment

Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщение
                          Страхотен Кими,Себастиан нещо не беше в кондиция.Още малко скорост трябва на нашите момчета за да се борят за победи.
                          Мхм .. бая си беше интересен рейсът до самия край
                          Себастиен направи доста грешки, особено последния завой преди старт-финалната права .. не знам проблем ли имаше с колата, или завоя го притесняваше .. доста грешки .. единственото, което ме притеснява за момента е, че нямат Ферари скорост на дългите прави, което пролича и в дуела за 4-то място. Уилямса беше недостижим на правите въпреки, че Ферарито беше със свалено задно крило всеки път. Но за Канада са обещали от Ферари - нов агрегат с 830 конски сили. Да видим ...

Comment

Добре че Мерцедес сами си правят интриги,ебати и кухарките,не харесвам Хамилтън,но ми стана жал за него,абсолютно си беше негова победата.

Comment

Бая безинтересно беше до 64-та обиколка. На тази писта кола за сигурност е голяма вероятност. Много смех вкарах покрай Макс Верстапен въпреки, че изяде дървото накрая.

Следващото в Канада трябва вече Ферари да изравнят силите с Мерцедес - за него е обещан пакетът с 30 коня повече... да видим

Comment

Коренно различен е звука на двигателя на Мерцедес и Ферари. Не казвам че са много по-силни, но някак двигателя и тубото звучи една идея по-завършен ( почти като на моята кола ) На пистата се видя че все още нямат сили да се борят с немците, не че успяват да избягат много, но как дръпна Розберг в края не е истина...
                                А дано с новия пакет нещата малко да се подобрят.
                                Алонсьото що отпадна, нещо ми куца швабския пък и с тез реклами едвам вдявам какво се случва?

Между другото Хамилтън и аз не го тача като човек, баси мангото типичен, но като пилотски умения неведнъж е доказал че може да печели и с не най-бързата кола, Алонсо е същата порода.
                                Last edited by mirchozo; d.m.y г., 20:11.
                                Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                                Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                                Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Working...
                                X