If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Дано темата да не се превърне в спор от рода ”карбуратор с/у впръскване на бензин” . Всъщност истинската причина при еднакви двигатели, този с впръскване на бензин да има по-ниска мощност са екологичните характеристики към които двигателя трябва да се придържа. Наличието на катализатор и ограничението гориво-въздушната смес да се подържа в границите 0.95-1.05 (иначе катализатора ще излезе бързо от строя) намаляват мощността. Както е известно гориво-въздушната смес гори най бързо при въздушно отношение 0.85-0.9 т.е. на двигателя с впръскване на бензин не му се разрешава да развие максималната си мощност.
Не може да става дума за предимство на карбуратора от гледна точка на дебита на въздух, дифузорите създават не малки съпротивления а при инжекционните системи те липсват.
Относно смесообразуването, при системите с впръскване на бензин горивото постъпва в колектора с разлика в налягането около 3атм (различно при различните системи), а при карбураторното смесообразуване е около 0.1атм така че няма как предимството да е на страна на карбуратора.
Ами нищо впечатляващо. А звука от мотора е отвратителен Що така бе колеги? Аз очаквах нещо далеч по-добро от тези 33-ки.
Например на Ту 134(най шумният пътнически самолет) в излетен режим ли Като имаш TS са и боксера е гаден.Аре моля ти се Който не е имал или карал БОКСЕР как да дава оценка след като не го е преживял.А специално за 33-те:Много са вървежни и за съжаление и толкова трошливи
Ами нищо впечатляващо. А звука от мотора е отвратителен Що така бе колеги? Аз очаквах нещо далеч по-добро от тези 33-ки.
Например на Ту 134(най шумният пътнически самолет) в излетен режим ли Като имаш TS са и боксера е гаден.Аре моля ти се Който не е имал или карал БОКСЕР как да дава оценка след като не го е преживял.А специално за 33-те:Много са вървежни и за съжаление и толкова трошливи Малиии.... кво си навлякох Просто не ми хареса звука бе колега На всички ли трябва да ни харесва Ми свериозно ти казвам... на ТС повече ме кефи. Не защото аз съм с такъв
Comment