Известие

Collapse
No announcement yet.

алфа145 мазда 323 опел астра

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• алфа145 мазда 323 опел астра

Ще падна ли от опел астра 1.8 90 к.с моноинжекция и мазда 323 1.5 87 к.с. ?Аз съм с алфа 145 1.4 103 к.с и понеже имам уговорка с тия коли за едно малко рейсче ,ми е чудно дали няма да се изложа ,че и двамата са много уверени че щели да ме изпреварят особено тоя с маздата и двете са по малко конски сили от алфата, според мен ще ги отнеса без проблем ,ама аз да питам да не се окаже че по голямата кубатура е предимство ако трябва да се отказвам а?

Пробвай се! Астра-та ще я биеш 100%, виж Мазда-та може и да те поизмъчи, но пак смятам да пада!

П.П.: Имай предвид, че при "драг" не играят само конете. Има си тегло на автомобила, въртящ момент, гуми, състояние на колата, както и шофьора!
    И още нещо се сетих... Маздата казваш е 87 коня, 16v ли е, от последните или... защото не си уточнил това... дърпат много тези машинки, имай едно наум с нея. Късмет!
    Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

тук според мен решаваща роля играе шофьора макар, че имаш предимство откъм мощност(което не е малко), а за теглото мисля, че нещата са доста изравнени все пак при нормално стечение на обстоятелствата би трябвало да си пръв
      ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
      ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

доколкото знам астра е по-лека от 145, за мазда не знам.
        А теглото има голямо значение
        sigpic
        === 75 1.8 T '86 ===
        === 156 SW 2.4 JTD '01 ===

If Rust Is Lighter Than Carbon Fibre, My 75 Is A Superleggera!

Comment

Първоначално публикувано от Dexer
          доколкото знам астра е по-лека от 145, за мазда не знам.
          А теглото има голямо значение
          така е, но ако знаеш тоя двигател 1,8моноинжекция колко много е тромав ...един приятел има вектра с такъв двигател ми какво да ти кажа много е зле от към динамика и съм сигурен, че дори и на по-леката от вектрата астра пак ще си е същия бавен и тромав.
          ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
          ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

Не съм съгласен, 4е е толкова тромав. Имал съм Кадет 1.6i (моноинжекция) - 75кс. Колата не е никак тромава, за6тото е 890кг. Вярно е, че 145-цата е 103к.с., но пък също така е вярно и това, че 145-цата е 1160кг., което са си 270кг. отгоре. Струва ми се, че алфата (моята) е малко по-бърза от Кадета (моя), но 1.8 на същото купе (астрата е малко по-тежка ако не се лъжа)......мисля, че тука нещата наистина ще опират най-вече до състояние на автомобилите и уменията на пилотите . Все пак не забравяйте, че на Алфа 145 QV (150кс. ) и дават 0-100 за 8.4сек, a на Астра 2000, 16V (136кс) - 8сек. Не твърдя, че Астра-та е по-добра, но при такива близки показатели определено фактора човек е от най-голямо значение....
            П.П.: Разбира се всичко това при положение, че и двата автомобила са заводски.
            Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
            Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
            Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

145 QV - по книжка 8.4!
              145 QV - 8.1 тестове!
              Астра GSI 2.0 - 8.5 - Vauxhall Astra product specifications
              Астра GSI 2.0 - 8.1! тестове

Така че не говори неподготвен. Проблема е че QV e тъпкано с всички екстри и е по тежко, другото е че Астрата има по добър инжекцион и при чипване и разни други модификации дава по добри параметри (имам предвид става по добра от алфа със същите модификации).
              Да не говорим че GSI е олекотена и може още да се олекотява (но затова пък след 200 става весело )
              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
              sigpic
              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Преди 4 дни най-доброто ми беше 8,8сек с двама души и мн боклуци в колата и резервоар на половината. Бали му майката не мога да я смъкна още....
                www.facebook.com/workshox

Comment

Плус това астра 2000 16в е 150 к.с а не а136
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury_Alfata
                    Плус това астра 2000 16в е 150 к.с а не а136
                    зависи
                    ако е Екотек двигателя не е 150 а 136 или там някъде
                    ей АРЕ СТИГА БРЕ

ГМ,ОПЕЛ,ФИАТ,МАЗДА

под един покрив сме
                    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                    Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Мазда е на Форд
                      sigpic
                      Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
                      " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
                      "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Да ама екотека се монтира след 94г.
                        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Астра-та е 1140 кг празна. Така че и разликата в теглото не е в нейна полза. Алфата е 1135, а Мазда-та - 1075 кг.
                          Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Пичове не ми се нахвърляйте така!
                            1. Не се изказвам неподготвен (може и да съм подведен, но преди да се изкажа съм проучил нещата). Данните които ползвам са от: www.carexpert.ru
                            2. Не се впрягайте толкова много на тема "моята марка/моята кола е най-добра"!
                            3. Просто исках да кажа, че този въпрос няма отговор преди да се тегли старт-линията и финиша и да се види кой кого......Дори си мисля, че ако се направят няколко -race-a резултите ще бъдат различни, както и победителя като аз лично бих заложил на по-добрия "пилот", а не на по-добрата на пръв поглед кола. Отново казвам при положение, че автомобилите не са "пипани"!
                            Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
                            Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
                            Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

!

А,бе,не ги гледайте тия каталози-болят очите от четене Опелите имат някакво си мижаво предимство(говоря за Кадет 2.016v с аналогов инжекцион-158 к.с. срещу 155 2.0ТС-серийни изпълнения)при ниските обороти,щото това си е "ботор"-алфата влезе ли в ритъм-край,батка с опелчето сори много,ама немските коне не отговарят на италианските Извинявам се,ако съм засегнал някого
                              Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Working...
                              X