Той и моя светва от време на време и най-често грешката е Датчик на температурата на двигатела. Обаче разлика във вървежа няма, не знам-карайте смело и ако стане нещо знаете жокера-обади се на приятел!!!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Срещи в Плевен - всяка Неделя пред Хотел Кайлъка
Collapse
X
-
Много странно. Днес "моркова" ми угасна на същото място, където и светна - като минавах покрай Бош-а. Странно съвпадениеТози път бях изключил парното предварително и колата беше позагряла. Сигурно е от някой температурен датчик. Преди две години в такъв студ пак така светна / изгасна, но тогава беше паднал акумулатора и диагностиката показа ниско напрежение на темп. датчик. Ще изчакам да се постопли и тогава ще трия грешки.
Comment
-
Точно в това време не мисля,че трябва да се притеснявате,особено щом гасне,като позагрее колата.Такъв клинч е навън,че ако нямате и кори под двигателя,просто няма стопляне.Светването става като се позатопли малко колата,защото разликата в температурите,отчитани от датчиците хвърлят ЕКУ-то в потрес.Щом не ви е умряло парното,няма повод за притеснение.
В понеделник, за 40км, едва отлепи стрелката на средата между 50 и 90гр.Парното обаче бичеше на 7.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
днес нямах проблеми с моркова,но тази вечер като отивах към колата и забелязах едно червено петно под бронята ,пада се точно под акумулатора ,и познайте какво си помислих ,че на кучката и е дошло,ама се оказа че е хидравлично масло и като я запалих се чуваше странно виене,а сутринта нищо и нямаше ,колко ли е било студено днес,както и да е ,оставих я при моите майстори и утре ще я правят,та така и така ще я разглабят та ще сменя маслото и филтрите
Last edited by donMirkoni; d.m.y г., 19:27.Алфа 156 2.4 JTD 136 катъра-бивша
Алфа 145 1,9 JTD - настояща
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеНе сменя ли маслото на хидравликата?Алфа 156 2.4 JTD 136 катъра-бивша
Comment
-
ами там от където капеше няма нищо друго освен маркучи и тръби в ръба на бронята под релетата пред акумулатораLast edited by donMirkoni; d.m.y г., 06:10.Алфа 156 2.4 JTD 136 катъра-бивша
Comment
-
Нова питанка за странно явление в студа.
Днес си погледнах антифриза и с притеснение забелязах, че нивото е спаднало около 2 см. под минимума. Огледах за течове по двигателя, но нищо не се вижда. В това време по кората всичко е мокро. Трябва да видя дали има следи по снега пред блока ?....
Чудя се дали пък не се е свил от студа!? Щом се разширява - може и да се свива. Гледах на колите в гаража - и на тях е под мин., но не знам колко е било нивото преди. По другите форуми има данни за такова свиване, но кой знае?
Comment
Comment