Е значи вероятността манометъра с който са мерили налягане да не е работел както трябва е огромна.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Бургаските "инжове" полудяха
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщениеЕ значи вероятността манометъра с който са мерили налягане да не е работел както трябва е огромна.156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Маниаците са си маниаци...
Отиваме ние онзи ден в Троян на почивка с Радо и той вика:
- Дай да отскочим до Плевен да пием кафенце и да видим една запалена 145-ца.
ОК. Отиваме и кво да видим - Един грозен въглен.
- Чудна работа - вика Радо и я спазари за 500 лв.
Още на следващия ден другите маниачета - брат му Калоян и братовчед му Георги отидоха, закачиха я на твърда връзка и газ към Поморие.
Питам ги: Добре де, кво ще я правите??
Гошето се подхили леко и спомена за един 3.0 V6 12V мотор от една 164-ка.
Ха ся де, този мотор да влезе в тоя въглен...
От началото не повярвах, но като ги видях онзи ден - усилено се работеше по колата. Днес ми казаха, че коша вече е очистен от всичко що е било вътре и боядисан. Дори вече си имала нова ел. инсталация.
Както си мислех, че ще имат поне 3 месеца работа, май до 2-3 седмици ще хвърка най-бързата 145-ца в региона.
Проекта си е доста сложен, но виждам че инжовете си решават проблемите с лекота.
Днес пак ще ида до сервиза, където реставрират тая овъглена кукла. След това пак ще постна някоя нова снимчица да видим докъде са стигнали.
Пожелавам им успех!Last edited by b_angelov; d.m.y г., 22:22.
Comment
-
Първоначално публикувано от abart_ Покажи съобщениесамо да уточня мотора е 3.0 V6 12V !!! значи бързо напредва проекта,трябва да ги навестя скороманяците
Днес видях докъде са я докарали, но снимки ще кача утре, че немога да гледам от умора
Comment
-
-
Не би трябвало да има проблеми с разделянето на темите, но и двата проекта се правят от едни и същи маниаци - Радо и всички мастери покрай него.
Проект с нов турбо боксер ще бъде скоро на дневен ред, само се издирва колянов вал за 1.7
Скоро ще пусна и снимки от един труг проект който правят. Проект, мечта за всеки маниак от FIAT форума - а именно FIAT Punto 2000 16V Turbo
Тия младежи не си играят. Евала за ентусиазма им, и за това, че нищо не ги спира!Last edited by b_angelov; d.m.y г., 13:02.
Comment
-
Comment
-
Първоначално публикувано от b_angelov Покажи съобщениеА ето и малко снимчици от другия им проект, които вчера ви обещах да пусна - Фиат Пунто 2000 16V Турбо!
Цяла предница почти, заедно с мотора, свалена от Фиат Купе.
Незнам как ще затворят капака накря.92' Alfa Romeo 33 1,4 boxer SW(66kW)-бивша
95'Alfa Romeo 155 1,9TD(67kW)-бивша
90'Alfa Romeo 33 1.7 16V boxer(97kW) -бивша
00'Alfa Romeo 146 1.9JTD(77kW+)-настояща
Comment
-
Да, двигателя е обслужен, излъскан, надписите по капаците и октопода са боядисани в червено. Самоче пак леко са го омърляли, ама няма дерт.
Всичко изглежда почти готово, макар, че имат още доста работа.
Comment
-
Съвсем скоро ще е първото въртене на стартера. Момчетата са много напред. Само дано не палят докато ме няма. Уж са обещали че ще чакат, за да правим клипове, ама като нямат и те търпение...Last edited by b_angelov; d.m.y г., 11:19.
Comment
-
Първоначално публикувано от b_angelov Покажи съобщениеСъвсем скоро ще е пътвото въртене на стартера. Момчетата са много напред. Само дано не палят докато ме няма. Уж са обещали че ще чакат, за да правим клипове, ама като нямат и те търпение...Интересуват ме някои неща,например с какво магаре е колата,и как ще се справят с включването на скоростите-с жила или щанги
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Скоростната кутия е от 164-ката. Главините ще се сменят също със цялата им система - дискове накладки... от 164-ката. Задните главини също ще се сменят и ще са си с петте болта.
Скоростната кутия ще е с 2 щанги, без никакви жила.
Старото магаре е отрязано, и магарето от 164-ката е точно напаснато, заварено и подсилено към старото. Твърдят, че е станала отлично.
Иначе Диференциала е обикновен... засега. Няма шпер. Но няма да остане дълго така. Предполагам, че до Италфеста ще го направят Q2.
Електрониката се доработва от Петко и Киро в момента.
Много ми е интересно какво ще излезе и какво ще покажат дино тестовете, ако я закачат.
След малко отиваме на калабалък в сервиза им. После ще пускаме снимки
Също ми е интересно и за проекта с Пунтото какво ще стане, но там нямам много поглед над нещата, че го правят на едно друго засекретено мястоLast edited by b_angelov; d.m.y г., 11:20.
Comment
Comment