Известие

Collapse
No announcement yet.

Лек проект Алфа 145 от 1.4 т.с. до 2.0 турбо

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от xctr Покажи съобщение
    5:39 от първия клип и 6:15 от втория!!
    Трудно се гони Нено по завоите Колата му седи страшно! Иначе на правата на всички много ни хареса как се цепи турбо 145-цата
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• мда, аз гледам преди всеки завой в огледалата, но въпреки това Нено пак изкача изневиделица и не успявам да му дам път
      Има още малко онборди за довечера, и интересни коли също се виждат на тях.

---------- Post added at 18:01 ---------- Previous post was at 17:51 ----------

иначе какво да кажа за 145-та, ами за първи път правя толкова силен мотор със сток бутала и биели най-вече който да се дере здраво на писта и останах изненадан примерно от факта че нямаше нужда да се долее масло, само 2мм беше паднало след общо 140 км даване на газ на пистата.
      Разхода го докарахме на 39 литра / 100 км
      Температурата на водата леко минаваше 80*Ц, на маслото 120.
      Пълните сликове от БТЦЦ шампионата прегряваха след 4-5-та обиколка и се омазваха, трябва най-твърдата смес, а и доста по-широчки от тез сегашните 235, че не може да се дава цялата газ на колата.
      Също и як шпер и трябва, че виското не може да предаде момента на външното на завоя колело и вътрешното се съсипва от буксуване, колкото и финно да се подава газта.
      От друга страна пък 3 градусовият камбър се оказа леко недостатъчен, че пък се изяде външният ръб на лява предна до плат, но няма как, с повече пък ще страдат вътрешните ръбове излишно.
      Спирачките се справиха добре с предните 4 бутални апарати от 166-ца и 305мм дискове + Феродо рейсинг ДС2500.

Другото интересно е скоростта на правата с уличните гуми 205 км/ч а със сликовете 202, това по логовете на Рейсхроното с 10Хц ГПС, който пък даваше само няколко стотни разлика спрямо официалното времеизмерване, на практика еднакво
      Last edited by ICI; d.m.y г., 18:59.

Fiat Tipo HF Integrale powered by ICIDesign 475HP 11,5/1,9/191
      YouTube
      evo2 600

Comment

• Първоначално публикувано от xctr Покажи съобщение
        5:39 от първия клип
        просто така си карам обикновено с моята кола, нечисто с хвърляне на задницата в завоя при спирането, само че тук с предното не се получва плавно понякога
        Не че това е начина за каране на писта де, ама в конкретният случай с полусликове отпред и обикновени гуми отзад си е начин

YouTube
        evo2 600

Comment

• Първоначално публикувано от ICI Покажи съобщение
          просто така си карам обикновено с моята кола, нечисто с хвърляне на задницата в завоя при спирането, само че тук с предното не се получва плавно понякога
          Не че това е начина за каране на писта де, ама в конкретният случай с полусликове отпред и обикновени гуми отзад си е начин
          Няма значение как! Важното е да можеш! Евала!
          Last edited by ne0; d.m.y г., 19:22.

http://www.facebook.com/VenturaGarage
          Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

От друга страна пък 3 градусовият камбър се оказа леко недостатъчен, че пък се изяде външният ръб на лява предна до плат,
            Принципно мнението ми е че над 3 градуса е крайно много за тая платформа, мисля че гумите не сте ги помпили повече от 2.3 да речем, така ли е?
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

• Първоначално публикувано от ne0 Покажи съобщение
              Няма значение как! Важното е да можеш! Евала!
              има едно видео от най-последната сесия, с едно увъртане безпомощно, но много бавно се конвертират и чак утре ще го кача, техниката не е от можещите, но си е шоу

---------- Post added at 21:20 ---------- Previous post was at 21:19 ----------

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
              Принципно мнението ми е че над 3 градуса е крайно много за тая платформа, мисля че гумите не сте ги помпили повече от 2.3 да речем, така ли е?
              ами да ти кажа, на 2 бара ги нагласих рано сутринта на студено

YouTube
              evo2 600

Comment

ами да ти кажа, на 2 бара ги нагласих рано сутринта на студено
                Нагласи ги на 2.5 - 2.6 следващия път и ще е по добре като износване.....Студени имам впредвид......
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

• още малко https://www.youtube.com/watch?v=a96PG82-TkQ
                  половината сесия е това, че камерата се извъртя към тавана, то търсех аз лак за нокти да фиксирам една резбичка там, но не ми се стори добра идея да ходя да питам гръцките жени по пистата ако има да ми услужат с малко

YouTube
                  evo2 600

Comment

още малко https://www.youtube.com/watch?v=a96PG82-TkQ
                    половината сесия е това, че камерата се извъртя към тавана, то търсех аз лак за нокти да фиксирам една резбичка там, но не ми се стори добра идея да ходя да питам гръцките жени по пистата ако има да ми услужат с малко
                    Е що не каза, щяхме да изпратим Бесника да вземе лак за нокти от някоя гъркиня, даже няма да иска да си го вземе обратно.
                    Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

• Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
                      Е що не каза, щяхме да изпратим Бесника да вземе лак за нокти от някоя гъркиня, даже няма да иска да си го вземе обратно.

всъщност този е половината клип https://www.youtube.com/watch?v=JA4ENfdALI8

YouTube
                      evo2 600

Comment

• ето така изглеждаше тази сесия 1.35.05, леко ме позабавиха колегите, иначе можеше да борим 4-тото място, но и предните гуми финишираха и нямаше как да се кара още за подобряване
                        https://www.youtube.com/watch?v=LbYOh-LILwY

YouTube
                        evo2 600

Comment

• и по едно завъртане направихме в неделният ден със пистови сликове отпред и леко запълващи задните калници твърди ралиджийски сликове, които при лягане на колата в завой се забавяха в подкалниците с ефекта на ръчна спирачка

https://www.youtube.com/watch?v=hh8T334kldg

YouTube
                          evo2 600

Comment

• ето ме и мен как се излъзгвам, да имаше и кой да ми изправи и волана по-навреме
                            https://www.youtube.com/watch?v=ZfN-ZazAris

YouTube
                            evo2 600

Comment

• НА правата, май догонвахме забавянето по завоите и Блоу ОФФ-а яко съскаше от 3-та на 4-та, уроците са вземати, за догодина пак... искрено се надявам Тони да е тук...че да споделим усещането... Поздравление на Ици за хубавата работа.. и екипният дух.
                              sigpic
                              Alfa 146 1.6 TS ---> 2.0 TS Remapped by Oem
                              FIAT TIPO 1.6 DOHC

Comment

• А Тони караше ли си колата или само ти я кара
                                Volvo S80 2.0 T5 180hp
                                Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
                                Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

Working...
                                X