If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
преместен е,но мисля че няма голяма разлика в килограмите,пък и поолекотих малко отпред,ако не е добре ще товаря отзад,примерно ще сложа музика като на колегата,kopeldaka,,на авенсиса 90кг тогава със сигурност ще е добре
днес приключих с окабеляването, но отново няма да работи километража,не мога да го направя не знам от кои пин на абс да взема сигнал и дали изобщо абс на 145та има извод за километраж,оригиналният взема от кутията а 6 степената няма място за дачик,наи вероятно трябва да сменя и целият абс от 156ца та да си пасне с километража,тогава пък дачиците на колелата няма да отговорят на абс от 156.и маи отново ще е без скоростомер,мноооооооооооого гадно но няма как,ако някои има няква идея по случая може да я сподели
единият от вариантите е да се обработи капака на диференциала и да се сложат колелата на привода за километраж
ако сложиш АБС от 156 няма проблеми
датчиците дават един и същи сигнал, просто трябва да смениш куплунгите
примерно ще сложа музика като на колегата,kopeldaka,,на авенсиса 90кг тогава със сигурност ще е добре
Добре ще е само за да ти падат ламарините, за драг излишните кила нали знаеш че не са за предпочитане, освен ако не ти дойде прекалено мощна и да трябва да я скопяваш.
днес приключих с окабеляването, но отново няма да работи километража,не мога да го направя не знам от кои пин на абс да взема сигнал и дали изобщо абс на 145та има извод за километраж,оригиналният взема от кутията а 6 степената няма място за дачик,наи вероятно трябва да сменя и целият абс от 156ца та да си пасне с километража,тогава пък дачиците на колелата няма да отговорят на абс от 156.и маи отново ще е без скоростомер,мноооооооооооого гадно но няма как,ако някои има няква идея по случая може да я сподели
Радо послушай Рибата мойта кола е с дупчен капак и слаган привод и си има километраж
да ама на мен таблото вътре ми е от 156ца и привод в капака на диференциала пак не ми върши работа, 156та взима сигнал от АБС,а моят абс няма извод за километраж,работата е ясна за сега ще е без километраж по нататък ще мисля нещо
Радо в такъв случай пляскай АБС-а от 156-ца
като ползваш твоето окабеляване, може да се наложи да пренаредиш някой друг пин и да вземеш сигнал за километража
ако те мързи може да смениш само платката
ако пък решиш да го правиш с привод на кутията, то няма проблем сигнала от датчика на кутията да го вържеш директно за километража на 156-цата
графиката на сигнала който праща АБС-а и датчика на кутията са едни и същи
ако сложа АБС от 156 няма да отговорят датчиците на колелата,не мога и привод да сложа на Q2та няма зъби за да предадат движение на привода,филма е пълен за сега ще е без скоростомер докато не намеря някво решение
Радо не четеш
още по преди бях писал, че разликата в сигнала от датчиците на АБС-а на 156 и 145/6 със бош 5.3+ЕБД, няма
това с куплунгите, се появи и при мен като проблем
и към АБС-а и от датчиците са мъжки
просто режеш и запояваш на едната страна женски куплунг и си ти
относно зъбното колело на диференциала, това от отвореният си пасва идеално за Q2-ката
така е при Григор на 164-ката
П.П. ако идваш към София се обади да го решим проблема
Comment