Известие

Collapse
No announcement yet.

Заден дифузьор за Алфа 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Заден дифузьор за Алфа 156

Пускам малко снимки от процеса на изработване на дифузьора поради големия интерес към него.Предстои му финната доработка шприц и боя и още малко търкане.
    Малко поразбъркано се подредиха снимките но.....
    Attached Files
    Last edited by 136; d.m.y г., 11:20.
    CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
    Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

още малко снимки
    Attached Files
    Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

Екстра става колега,евала
      sigpicAlfa Romeo 156 1.8ts-2000г
      Alfa Romeo 156 2.0ts-1998г

Comment

Екстра се получава пиши ми направо на лични колко ще ми струва да направиш и едно за мен.
        Alfa Romeo 156 2.4 JTD 136 ps + Chip

Comment

Дам, доста културен краен резултат - защо не му направиш един калъп и да го почваш серийно, със сигурност ще има сериозен интерес.

ПС: не е ли прекалено дебела отливката или..?
          Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 14:39.

Comment

То от там се почна.Калъпа.Доста бройки ще трябва да се направят за да се избие парата. За кефа няма граници,и като не те слуша главата

Comment

Първоначално публикувано от 136 Покажи съобщение
              То от там се почна.Калъпа.Доста бройки ще трябва да се направят за да се избие парата. За кефа няма граници,и като не те слуша главата
              Ама това на твоята ли ще го тургаш ?

Comment

Дай цена мераклий ще има доста според мен.
                Alfa Romeo 156 2.4 JTD 136 ps + Chip

Comment

Доста добре се получава Като го сложиш на колата щракния да видим краиния резултат
                  Lancia Delta 2
                  Alfa Romeo 164 Super

Comment

Колега сигурно те заливат от въпроси в момента ама и аз имам 1,2.... Отначало калъпа си го започнал с картонени изрески и стиропор,а след това върху картона с кит ли си минал?Другото което е върху готовия калъп какъв отделител си слагал преди отливката,гелкот?И накрая изсъхването на отливката веднага с кит ли покри стъкломата или сложи някаква основа преди това?Мерси предварително.Поздрави за положения труд!
                    Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
                    Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
                    Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
                    Mercedes Benz A170 CDI FL '01
                    Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

Първоначално публикувано от acko88 Покажи съобщение
                      Колега сигурно те заливат от въпроси в момента ама и аз имам 1,2.... Отначало калъпа си го започнал с картонени изрески и стиропор,а след това върху картона с кит ли си минал?Другото което е върху готовия калъп какъв отделител си слагал преди отливката,гелкот?И накрая изсъхването на отливката веднага с кит ли покри стъкломата или сложи някаква основа преди това?Мерси предварително.Поздрави за положения труд!
                      За съжаление не мога да ти отговоря на въпросите за точния начина на изработката и материялите които са използвани.Един дизайнер ми го прави по поръчка които се занимава с раздувки на състезателни автомобили предимно от марката фолксваген.Матерялите които използва са доста скъпи и качествени.Моделирането се прави от някакъв тип восък за да може да се корегира лесно и в последствие да се направи перфектен калъп.Доста време отне.И доста средства.Със сигурност няма да ти излезат сметките ако поллзваш такива материяли за експеримет.наъ вече за матрицата.Има и по евтини вариянти но резултата е респективен.
                      Last edited by 136; d.m.y г., 10:11.

Comment

Първоначално публикувано от 136 Покажи съобщение
                        За съжаление не мога да ти отговоря на въпросите за точния начина на изработката и материялите които са използвани.Един дизайнер ми го прави по поръчка които се занимава с раздувки на състезателни автомобили предимно от марката фолксваген.Матерялите които използва са доста скъпи и качествени.Моделирането се прави от някакъв тип восък за да може да се корегира лесно и в последствие да се направи перфектен калъп.Доста време отне.И доста средства.Със сигурност няма да ти излезат сметките ако поллзваш такива материяли за експеримет.наъ вече за матрицата.Има и по евтини вариянти но резултата е респективен.
                        Ами аз съм правил няколко отливки,но всичко сам съм си измислял и колкото съм прочел по нета,но ми се искаше да събера малко повече инфо Благодаря все пак
                        Надявам се скоро и аз да покажа мойте изделия
                        Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
                        Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
                        Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
                        Mercedes Benz A170 CDI FL '01
                        Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

Вече е ГОТОВ
                          Attached Files

Comment

Знам, че ще е малко гъзене, ама може ли да щракнеш едно кадро как е захванат отдолу и как минава покрай гърнето? Мерси предварително.
                            И обявявай цената и срок за доставка, щото това ще са следващите питания в темата.
                            Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

И на колко точно отстой от земята.....
                              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Working...
                              X