Известие

Collapse
No announcement yet.

Още една 145 жтд по Варненските улици

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ехх тея ЖТД-та във Варна да не е по евтина нафтата бре

П.С Честита кола !
    Луд Съм МаМо пАрИтЕ нЕпоЗнаВаМ...

EX`146 2.0 TD
    EX`146 2.0 16v TS

Comment

В Русе е най-евтина
      _______
      146 JTD - ex
      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

някой може ли да ми каже читав сервиз във варна където да могат да и направят хубава диагностика и да кажат от какво е това спъване като минаваш от 1-ва на 2-ра скорост, че тука във шумен май няма такъв. Искам да го разкарам тоя проблем.

Comment

Мерси за поздравите и мненията. туй за сервиза и мене ме интересува
          145 1,9 JTD [6:06:37 AM] emigranta_de каза: a JTD varvat mnogo . Печка POWER

Comment

М.....и нафта не е евтина. Или заплатите са ни низки. От Ромпетрол зареждам напоследък и добре се държи, но ако знаете по хубава и по евтина

Comment

Аз зареждам от Лукойл в началото на Аспарухов мост и слагам Лики Моли добавка за дизел на 2 000 км. Моторът мърка много меко и върви както трябва алфичката. На джипката слагам пак от там нафта и добавка и също мърмори много меко.... Не смея да сменям бензиностанциите повече....
              Тва за сервиза и мен ме интересува, ако се наложи да и правя диагностика някой ден....

аааа... и забравих да питам - разхода каквото и да правя не мога под 5,6 да сваля... Верно, повечето карам на климатроник... но дори и на дълъг път с 80-110 км/ч, пак не можах да сляза под 5,6. Това ли е минимума или при мен има нещо за дооправяне.... ?
              AR 166 2,4 jtdm
              NT II 2,7 tdi
              Peugeot 206 1,1
              AR 155 1,6 ex, AR 145 1,9 jtd ex, MB 124 CE ex

Comment

Разходът е нещо много относително. Моята извънградско ми е падала до 4.8/100, без климатик и без софтуерната намеса, която получих неотдавна , но това феце в една мега-мъгла и над 80 така и не дигнах през целия пробег от около 300 км .
                Иначе при едно от последните засичания ми изгори съответно 5.5 и 5.2/100 респективно Варна-Бургас и Бургас - Варна като на връщане, при по-ниския разход, съм я натискал повече Иди го разбери...

БТВ по мои наблюдения разлика 14/15 цолови гуми и джанти не дават никакво отражение върху разходал С/без климатик - също.
                Миналото лято, в големите жеги, с багаж + живо тегло общо към 400 килограма и яко климатик ми даде 5.4 /100 пак.
                Отдавна не бях засичал, но днес реших и обобщих един по-дълъг пробег от около 1200 км (с две междинни непълни зареждания) и ми излезе среден разход 7.4/100 при около 700 км извънградско и останалото Варненско и малко Бургаско
                Карай си я и хич да не ти пука!
                _______
                146 JTD - ex

Comment

Re: Още една 145 жтд по Варненските улици

Първоначално публикувано от drumi1
                  Зд равеите колеги .Преди две седмици се сдобих с 145 жтд 2000година.След като навъртях около 2х. км. реших да споделя впечатления- почти твърда возия,много добро ускорение,здрави спирачки,салона е удобен и за дълъг път.До тук с хвалбите; не съм карал дизел и ето ги въпросите; нормално ли е 170 км. максимална скорост при 3800об.мин. при около 2000об.мин. малко забива и пак тръгва.Като за начало съм очарован от автомобилчето но не знам какво да очаквам от него.Предварително благодаря за мненията.
                  ...кво да очакваш...хващаш я и я постягваш малко....щом ти забива на 2к - мини една диагностика и посмени някой консумативчета...за максималната скорост - чети trustworthy... поздрави,успех...
                  156-2.4-JTD-99;
                  156-2.4-JTD-SW-01;

Comment

Първоначално публикувано от gorbi
                    Аз зареждам от Лукойл в началото на Аспарухов мост и слагам Лики Моли добавка за дизел на 2 000 км. Моторът мърка много меко и върви както трябва алфичката. На джипката слагам пак от там нафта и добавка и също мърмори много меко.... Не смея да сменям бензиностанциите повече....
                    Тва за сервиза и мен ме интересува, ако се наложи да и правя диагностика някой ден....

аааа... и забравих да питам - разхода каквото и да правя не мога под 5,6 да сваля... Верно, повечето карам на климатроник... но дори и на дълъг път с 80-110 км/ч, пак не можах да сляза под 5,6. Това ли е минимума или при мен има нещо за дооправяне.... ?
                    Честито, колега!
                    Аз съм заклет бензинджия, от разход на дизели много не разбирам, но първо пробвай да смениш Лукойла...
                    Например - Еко Елда, Ромпетрол... Изпитани са!

И второ, диагностика си требе, пробвай с търсачката, ще намериш каквото ти трябва ...

Успех!

пп 5,6/100 л мисля, че не е толкова зле

Comment

5,6 .. 5,2 .. само ме отчайвате от живота При мен борбата е да слезна под 8

Сериозно - ако колата си върви нормално - този разход си е идеален

Да си я караш със здраве
                      Alfa Romeo 155 1.8TS '93
                      Alfa Romeo 146 1.9JTD '99

Comment

Първоначално публикувано от Az4o

Да си я караш със здраве
                        Просто във варна сме по-спокойни, улегнали шофьори и това ни се отразява на разхода
                        _______
                        146 JTD - ex

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy
                          Първоначално публикувано от Az4o

Да си я караш със здраве
                          Просто във варна сме по-спокойни, улегнали шофьори и това ни се отразява на разхода
                          хмм... , щом казваш....

Подкрепям колегата Азчо, и аз се боря за под 8, ама кракът ми не го позволява често
                          http://luchi.bg/ Парапети

Comment

Първоначално публикувано от DiabL0
                            хмм... , щом казваш....

Подкрепям колегата Азчо, и аз се боря за под 8, ама кракът ми не го позволява често
                            Твойта я видях вчера. Мисля, че вече харчи нормално, съдейки по маниера на каране на човека зад волана (един мъж да средна възраст)
                            _______
                            146 JTD - ex

Comment

Честито и от мен.
                              Аз Пежото 2.0HDI съм го свалял на 4.0/100 без клима и до 80 км/ч и 4.8 със клима и 100 - 110. Това е извън града. Реното ми в града харчи 5 - 5.5, а извън града 4 . То клима няма.
                              Алфата да не говорим.... че ме заболя главата и крака....
                              Alfa Romeo 155 1.8 8v '95 - Ex ... Alfa Romeo 156 2.0 TS '99 - Ex ...
                              Alfa Romeo 156 SW Facelift 2.4 JTD M-JET 20v '04 +++
                              Alfa Romeo GTV Phase 1 2.0 20v Тurbo '95 + Още едно 2.0 ТС ....

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                                Честито, колега!
                                Аз съм заклет бензинджия, от разход на дизели много не разбирам, но първо пробвай да смениш Лукойла...
                                Например - Еко Елда, Ромпетрол... Изпитани са!

И второ, диагностика си требе, пробвай с търсачката, ще намериш каквото ти трябва ...

Успех!

пп 5,6/100 л мисля, че не е толкова зле
                                5,5 -6 е доре,ма що да я мъча повече -ще вземе да умре от жажда.Успях да я докарам до 11-12 ама много скъп ремонт излезе , целия климатик пукна.И после мастори разни викат че състезателна кола с клима нямало.Що не казаха по рано

Comment

Working...
                                X