Известие

Collapse
No announcement yet.

Купих си алфа и сега ? :)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Купих си алфа и сега ? :)

Привет.Като съвсем нов собственик на Алфа.. alfa romeo 145 1.6 twin spark 120 k(от 3-4 дни).Купих си я преди 4 дни от Пловдив ..за 4600.. След като се прибрах ,се посаветвах с един колега които разбира от коли .. и се оказа че по нея има много малко работи за баране ..масло/В.филтер/ремака/1-та Свещт..Молбата ми е : накратко да казете когато за 1-ви път си взехте алфа.. какво беше състоянието и , какво имаше за пипане по нея .. мозеби ще е банално, но ще помоля и за една кратка хтонология от ваша страна . Какво беше наи важното което трябваше да запомните за автомобила.. кои са + .. кои са - .. коя е наи оязвимата част по принцип. На каква цена я закупихте.. Кои части бяха наложащи за смяна.. ?? Благодаря ви

Добре дошъл,колега
    най-важното е да я обслужиш което включва : Ролки,ремъци,масло,филтри,можеби водка помпа,ремонтен комплект на вариатора и е хубаво и една диагностика да се направи.
    Плюсовете са много минусите малко.Аз ти препоръчвам когато я запапиш студена да я изчакаш 2-3 минути да се "събуди" .

Успех с колата, ако си от София отиди при Lisan той е най-добрия !!1 !!
    Alfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
    sigpic

Comment

Е еми какво да ти кажа има търсачка,много подобни теми.С две думи прецака се брат.
      Alfa Romeo 156 2.4 JTD Lisan Remap
      Alfa Romeo 33

Comment

Първоначално публикувано от vikoalfa
        С две думи прецака се брат.
        Защо пак да се е прецакал?Видял ли си я колата,за да твърдиш това?Може наистина да е запазена,а не като повечето дараци,които се продават.
        Честито придобивка колега!Пожелавам ти много безаварийни километри и само да те радва колицата!Смени и каквото трябва да се сменя и задължително хубаво масълце й сложи и тя ще ти отблагодари подобаващо! Поздрави и успех!
        Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
        ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
        ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

Ами аз на моята съми сменял само двата ремъка, маслото , масления и въздушния филтър........Всичко останало беше сменено от предния собственик преди покупката...Даже и ремъците, ама аз нали съм твърда глава та ги смених и тях още веднъж ....Сега много често и сменям бензина....ама какво да се прави
          Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
          Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

a

Да колата е много запазена.. само 12 дни е стояла в Българската авто-къща...Внос от Дженоа ..Вътре никога не е пушено ... Запалката е чисто нова , а пък и нямасхе жълти отенаци под гумите на стаклата .. аз много и се радвам... МЕРСИ ЗА ПОЖЕЛАНИЯТА

Comment

На тВин спарка за зацепването на ангренажния ремък са необходими едни доста специфични инструменти, така че внимавай къде ще я дадеш да я свършат тая работа.
              Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
              Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
              Audi A4 1.9 TDI

Comment

и без тия инструменти става стига маистора да е кадърен
                АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

На колата оригиналната saund конфигурация добра ли е ..аз все още несъм си сложил сд ... иначе като гледам широко купе .. добра акустика ще има )

Comment

Re: a

Първоначално публикувано от Peti0
                    Да колата е много запазена.. само 12 дни е стояла в Българската авто-къща...Внос от Дженоа ..Вътре никога не е пушено ... Запалката е чисто нова , а пък и нямасхе жълти отенаци под гумите на стаклата .. аз много и се радвам... МЕРСИ ЗА ПОЖЕЛАНИЯТА

Ехх колега (нов и млад) ако това е критерии за запазеност на кола, да взема да ти дам и моята като бонус
                    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Re: a

Първоначално публикувано от pr_00f

Ехх колега (нов и млад) ако това е критерии за запазеност на кола, да взема да ти дам и моята като бонус
                      Къв бонус бе, ти пушиш .
                      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Абе някои от вас... защо така чупят хатъра на момчето?
                        То се вълнува и споделя радоста си, друг плесница зад връта му плющи

Ако я купи за 2000-2500лв. = 100% скраб... ще кажете.
                        А плати ли 4600лв... прецакал се е. Е?
                        Ами ако наистина си заслужава тея пари? Или не е възможно

Или това салона да ти е запазен като нов, примерно... не е от никакво значение.

Хайде да не забравяме, че техн. състояние (което разбира се е важно), обаче все пак е... поправимо, но от изстрадал интериор, като войнишки кенеф... нищо не става.
                        ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
                        sigpic
                        ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Nasko_77 споделям мнението ти Оставете човека да се радва на колата си,той си е преценил дали е запазена и дали не...Какво и е състоянието.
                          Луд Съм МаМо пАрИтЕ нЕпоЗнаВаМ...

EX`146 2.0 TD
                          EX`146 2.0 16v TS

Comment

...

pr_00f koolio... Мисля че за тази сума която споменах.. не трябва да се правят коментари по тех.състояние..Не претендирам че съм голям разбира1 от коли ама горе-доло си прецених.. и си казах мението за къпето и чв съм много доволен.. това че за вас тези коментари не са от значение не ме вълува , но трябва ли да така да говорите.. "тва ми биле критериите дрн-дрн.. ПРОСТО СИ СЕ КЕФЯ ТВА Е

Comment

Re: Купих си алфа и сега ?

Купих си алфа и сега ?
                              Купи си втора - ще ти е нужна

Честито
                              sigpic

Comment

Working...
                              X