Нищо лично колега, но ако съм се разминал за последната година с 1000 коли с допълнитено монтиран ксенон на рефлекторен фар, 1000 от тях са ме заслепили. Освен, че дразни останалите водачи, е опасно. Регулирането е възможно, само ако фаровете имат лупи. Стига ОФФ-топик.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Красиви снимки на вашата лична АЛФА...
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Tempras Покажи съобщениеЕто защо не се слага ксенон на рефлекторен фар. Заслепява ме даже на снимка.Mercedes W202 - 200kompressor 99'
Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99'- ex''
Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'
Comment
-
Първоначално публикувано от Tempras Покажи съобщениеНищо лично колега, но ако съм се разминал за последната година с 1000 коли с допълнитено монтиран ксенон на рефлекторен фар, 1000 от тях са ме заслепили. Освен, че дразни останалите водачи, е опасно. Регулирането е възможно, само ако фаровете имат лупи. Стига ОФФ-топик.156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
OEM & Ventura Garage
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW
Comment
-
Първоначално публикувано от marian2784 Покажи съобщениеРефлекторите са различниMercedes W202 - 200kompressor 99'
Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99'- ex''
Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'
Comment
-
Най-съществената е цената.
Всъщност имат различна повърхност или нещо от сорта,не мога да се сетя къде го четох обяснено.alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL
Comment
-
Ето ви една темичка по въпроса. http://www.opelclub.bg/index.php?showtopic=99922
Да кажем че това е по-правилното решение http://hopshop.bg/index.php?main_pag...0c0d53b0b96027 ама все пак мисля че нямма фабрично поставена ксенонова крушка на рефлекторен фар.
Не ми е ясно как може да се регулира фар със ксенонова крушка ако същия е предназначен за обикновенна.Дължината на крушките е различна и ксеноновата не попада във фокусното растояние на фара.Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 20:21.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от ludkanar Покажи съобщениеСтига ревал и лупите заслепяват
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеама все пак мисля че нямма фабрично поставена ксенонова крушка на рефлекторен фар.
Не ми е ясно как може да се регулира фар със ксенонова крушка ако същия е предназначен за обикновенна.Дължината на крушките е различна и ксеноновата не попада във фокусното растояние на фара.
Българина обаче не можеш да го убедиш в нещо (като да си сложи правилни лупи например ) ,той винаги най-знае , най-може, най-добре е*е ... та поне като си слага ксенон на рефлектор да използва такива модули, които заслепяват по-малко:
...
Comment
-
Източника на светлина не е важен, дали обикновенна жичка, дали халоген или ксенон ако щеш и кандило да сложиш, въпроса е този източник да е съобразен с оптиката на фара за да се постигне необходимата геометрия на светлинното петно.Говорех ако ставаше да боднеш един ксенон за лупи във фара как така производителите не са се сетили.Явно се съобразяват с някакви стандарти.Нищо против ксенона нямам просто не искам да вадят очите.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
Comment