Известие

Collapse
No announcement yet.

Един "НОВ" "СТАР" алфист

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Един "НОВ" "СТАР" алфист

Тъй като е традиция "новите" да се представят и аз ще спазя традициите на форумите.
    Написал съм "НОВ" защото преди няколко дни се записах в този форум и тук съм още нов, а съм написал "СТАР" щото вече съм на 45 години и от 21 години карам алфи. Само набързо ще ги изброя без подробности :
    1. Alfa Sud Sprint 1.3 1983 79 hp
    2. Alfa Sud Sprint Veloce Trofeo 1.5 1984 95 hp (1500 бройки произведени)
    3. Alfa Romeo 33 1.5 Ti 1988 105 hp
    4. Alfa Romeo 75 1.6 1991 109 hp
    5. Alfa Romeo 155 1.6 16V 1995 120 hp

Тук имах един период през който карах различни возила на 4 гуми (Peugeot,Mitsubishi,Opel,Mazda,Renault,Citroen) но нали казват че старата любов ръжда не хваща, продължих серията ALFA

6. Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V 2004 140 hp (tuning 170 hp 370 Nm)
    7. И настоящата (от ноември миналата година, надявам се да я карам поне до октомври тази година)
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD 16V 2006 150 hp (tuning 180 hp 383 Nm)

Иначе какво друго мога да допълня за себе си, женен, с 1 дете, работя, през почивните дни или карам мотор на писта, или се занимавам с подводно гмуркане, но това не са теми за този форум.

Ето една снимка, останалите можете да ги видите тук http://alfa.gt.jtd.free.fr

Честито, супер изглежда, мотора е правилния, цвета е уникален но не колкото белия салон
    Пожелавам ти да те слуша много и следващата в този впечатляващ лист да е Брера

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
      Честито, супер изглежда, мотора е правилния, цвета е уникален но не колкото белия салон
      Пожелавам ти да те слуша много и следващата в този впечатляващ лист да е Брера
      Благодаря колега, за следващата все още се двоумя - Brera 2.4 SkyView или Spider 2.4 . Единственото което ме спира да взема Spider е че на жена ми колата е Smart Roadster което означава 2 места, ако и аз взема спайдъра с 2 места, няма да е лесно ако трябва да вземем някой да пътува с нас. А за слушането си ме слуша, като всяка за която се полагат достатъчно грижи. Каквато и да е колата, ако сутрин като запалиш и настъпваш като ненормален преди да е загряла, или и слагаш масла дето и москвичите плачат от тях, далеч няма да стигнеш

Comment

Явно "Алфа вируса" е неизлечим в твоя случай !
        Добре дошъл във форума и заповядай на някое мероприятие при възможност, за жив контакт и с други пациенти.
        ГТ-то е много красив автомобил, но Брера-та определено е добър избор за следваща в списъка. Виждам че дизелите ги караш с ремап, та затова не е нужно много да гадаеш какъв би бил един 2.4Mjet с "чип" .
        И да се похвалиш след това...
        ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
        ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
        ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
        ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Според последни изследвания (2010), кабрио колите причиняват увреждания на слуха и вестибуларния апарат в дългосрочен план ако се карат със скорост над 80 км/ч (или нещо такова беше, даже не си спомням къде го четох, но мен лично статията ме отказа форевър от кабриото)...
          Пък и според мен брерата е много по-красива от спайдера, само, че там си има хубави бензинови мотори и аз лично ако можех да си позволя брера, нямаше да е дизел
          Това за двете места си е 100% валидно и за брерата обаче - тя по пространството вътре повече прилича на ГТВ отколкото на ГТ (което си е направо среден клас седан с две врати - има достатъчно място и на задните седалки и в багажника)...

Comment

Честито и от мене
            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Добре дошъл във форума колега. Пожелавам ти скоро да допълниш дългия списък с Алфи и с една Брера.
              Alfa Romeo Alfetta GTV 1800
              Alfa Romeo 164 3.0 V6

Comment

@bager - не знам дали "алфа вируса" е неизлечим, но аз и не търся ваксина С удоволствие бих присъствал на мероприятия на алфисти, ще съм в БГ от 25 юли до 15 август в района Варна-Шумен-Добрич и ако има събиране ще се опитам да дойда. А може би на 24 юли след обяд или вечерта ще мина през София и бих пил едно кафе някъде с алфисти. Да, дизелите ги карам ремапирани по няколко причини - първо удоволствието да се бърникам и да пробвам докато получа задоволителен за мен резултат (ремапа си го правя сам - с Galletto и ECM2001) , второ целта ми е не толкова мощността колкото въртящия момент и трето тук въртя доста километри и на бензин ми излиза доста по дебело отколкото ремапиран дизел. Ето резултата след като прекарах ГТ-то на стенда:

@badmadafaka - за кабрио/купе/роудстър може много да се спори, всичко е въпрос на вкус, аз така или иначе един ден ще оглушея от подводното гмуркане. А по въпроса за 2-те места съм напълно съгласен с теб, през 99.5 процента от времето съм сам в колата, само веднъж в годината ми трябва повече место като се прибирам в БГ, така че не бих си купил икарус

@Jivko7777 @M.Gruev - Да ви се връща и на вас колеги !!!
                Last edited by KGBob; d.m.y г., 14:50.

Comment

Добре дошъл обратно, колега. Готина ти е колата.

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                  Според последни изследвания (2010), кабрио колите причиняват увреждания на слуха и вестибуларния апарат в дългосрочен план ако се карат със скорост над 80 км/ч .
                  Дългосрочния план да го гледат младите. На нас +40-годишните... за кога Дай боже всекиму
                  166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Честито Колега.Респект към такива хора като теб

Comment

Едно огромно БРАВО! А пък ако си във Варна в периода, който си написал си повече от добре дошъл на нашите сбирки - следващата е на 31.07, а по-следващата на 14.08, ето тук: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=6230

Ще е уоволствие да се запознаем и да видим колата
                      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                      ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

аз като мод на тоя раздел се просълзих от доброто представяне - подробно инфо, снимки........всичко както си му е реда.А добре дошъл и да взимате пример ей !
                        мене ме нема, в целата схема........

Comment

Добре дошъл колега Колата е супер !
                          145 1.6 ТС '97 ех.
                          145 1.9 JTD '00
                          307 CC 2.0 '04

Comment

Благодаря на всички за топлото посрещане !!!
                            Радвам се че има хора като вас, които поддържат своите идеали,
                            в края на краищата толкова ли важно как колата ти изглежда в очите на другите ?
                            Нали не те, а ти ще си я караш, нали ти ще си я почистваш, нали ти ще лежиш под нея за да намериш от къде тече масло.
                            Щом като на теб ти харесва нищо и никой не бива да те спре.
                            И на мен много пъти са ми казвали "Кога най-сетне ще седнеш зад волана на един Мерко ?"
                            А бе кой си иска да си седи, на мен си ми е добре в Алфата.
                            Нека са капризни, нека са неустойчиви или с дефекти, аз така си ги харесвам.
                            А някой погледнал ли е статистиките колко поршета има по сервизите? Според броя на колите в движение и броя на тези в сервизите Алфа изобщо не е от последните места.
                            Айде стига съм философтвал, че някои казват че било признак на остаряване

@rossenvn - Супер, при всички положения ще дойда на поне едно от събиранията.
                            Часовете надявам се са същите - 17:30.
                            Ще ти пратя моя телефон по ЛС ако не те притеснява да ми пратиш СМС от предния ден, да не бия път напразно.

@sen7 - Айде моля те не се просълзявай, че ще ни разревеш и нас Аз така съм свикнал по другите форуми - всеки нов се представя достатъчно подробно със снимки и описания.
                            А чак пък за пример не съм, и аз като всички други имам чепове за одялкване, ама хора сме, без това не може.
                            А и да те помоля като МОД - вземете сложете и една рубрика за ALfa GT, че ми е мъчно така

А ето и още няколко снимки, които са доказателство че ми случва да изневерявам на Госпожица Алфа

http://img703.imageshack.us/img703/7982/cbrv.jpg

Но какво по-голямо доказателство за преданост от това ...
                            Last edited by sen7; d.m.y г., 15:17. Основание: въпросната снимка е доста голяма и много "разтегля" форума, за това я направих да е само линк.

Comment

Каква е таз рубрика бе младеж ? Като гледам как са ориентирани нещата ти трябва да си със 156 и 147.
                              мене ме нема, в целата схема........

Comment

Working...
                              X