Получавал съм лични с въпроси какво съм правил по колата си и каква е разликата след това. Реших в една тема да опиша всичко, плюс мнение изградено по време на експлоатацията. Надявам се да е полезно за бъдещи тунинг маняци.
Благодарности на всички които са спомогнали този проект да се случи, било то с мнения или работа.
Темите ще ги отделя в отделни постове с оглед на различното време в което са правени конкратните подобрения. По този начин ще има по-добра четаемост.
Началото (Юли 200
Семайството порастна, а и бе време да сменя старата италианка (Lacia Delta2) с нова. Повече от година оглеждах и търсих точно определен модел 156SW с втория (външния) фейслифт. Избрания двигател бе 1.9JTD m-jet 16v. И накрая в жаркото лято на 2008ма се появи в една обява в мобиле. Кризата не бе почнала и цените все още бяха високи, но след добра отбивка в цената бе моя.

Този автомобил е пълна противоположност на някои от представите ми за кола. Но имаше особен чар, който ме грабна на мига.
Първите впечатления
Разочарование от поведението на автомобила на пътя.
За първа точка нищо не можеше да се направи, но за другите две – тунинг.
Благодарности на всички които са спомогнали този проект да се случи, било то с мнения или работа.
Темите ще ги отделя в отделни постове с оглед на различното време в което са правени конкратните подобрения. По този начин ще има по-добра четаемост.
Началото (Юли 200

Семайството порастна, а и бе време да сменя старата италианка (Lacia Delta2) с нова. Повече от година оглеждах и търсих точно определен модел 156SW с втория (външния) фейслифт. Избрания двигател бе 1.9JTD m-jet 16v. И накрая в жаркото лято на 2008ма се появи в една обява в мобиле. Кризата не бе почнала и цените все още бяха високи, но след добра отбивка в цената бе моя.
Този автомобил е пълна противоположност на някои от представите ми за кола. Но имаше особен чар, който ме грабна на мига.
- Не харесвам комбита, но 156SW е едно от малкото изключения, при които е по-красиво от седана.
- Не обичам дизели, но този вариант има превъзходна 6 степенна скороста кутия. Още при покупката обмислях Q2 диференциал, който пасва без грижи. В родата имаме един TS, който роди. Чел съм за още доста такива. Поради това не исках TS. По-големите бензинови бяха акцизни по онова време и на практика не се внасяха.
- Не харесвам черен цвят, но си дойде със затъмнени стъкла, които довършват цялостната визия. В последствие се убедих, че нито един друг цвят няма да подхожда толкова на агресивната муцуна както черния.
- Не харесвам нископрофилните гуми по нашите разбити пътища. И четирите джанти бяха криви, а и редовно след някой трап ходя на гумаджия. Въпреки това вече 3 години сърце не ми дава да мина на 16ки.
- Не обичам кожен салон, но цвета му се оказа много добър.
Първите впечатления
Разочарование от поведението на автомобила на пътя.
- Малка маневреност. Диаметъра на завой е с 1 метър по-голям от този на старата ми кола.
- Склонността да пързаля предница в завой. При подаване на газ нещата стават трагични. Клипчето е малко крайно но илюстрира какво имам в предвид.
- Окачването (пружина/амортисьор) са доста мекички и при бабуни или по-големи пропадания често удря в крайно положение.
За първа точка нищо не можеше да се направи, но за другите две – тунинг.
Comment