Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa 155 2.5 V6

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Alfa 155 2.5 V6

Здравейте, вече и аз се присъединих към това общество. Подариха ми една 155-ца, шестак. Все още не съм я карал или снимал. Но колата е много запазена и на много малко километри, защото братовчед ми живее в Норвегия и я кара само лятото за 2 седмици в България.
    Имам един въпрос за начало - чувал съм, че на този мотор може да му се сложи турбина и да стане 200+ кончета. Има ли някой, който вече е направил това? Ако да, с каква турбина става? И не на края, като парички колко ще ми излезе това удоволствие /приблизително/?

Честито колега за придобивката със здреаве да си я караш
    Fiat Bravo 2.0 8V Twin Spark - Ex /155 2.0 8V Twin Spark - Ex/ Fiat Marea 1.6 16V LPG - Service car
    Peterson 90cc - Ex/ Piaggo Zip 75cc Fast & Furious!! / Suzuki Bandit 400 VC - Ex/ Honda 919 Hornet '04 - My brand new LOVE

Comment

То не знам дали е за честитене, щото колата се оказа 1992г /а ми казаха че била 1997 /.

Това е рамата - ZAR16700000005852, с двигател - AR67301000844. Може ли някой да ми каже точно кой е този двигател? Освен че е 2.5 V6.

Comment

Първоначално публикувано от moni74 Покажи съобщение
        То не знам дали е за честитене, щото колата се оказа 1992г /а ми казаха че била 1997 /.

Това е рамата - ZAR16700000005852, с двигател - AR67301000844. Може ли някой да ми каже точно кой е този двигател? Освен че е 2.5 V6.
        http://eper.fiatforum.com/eper/navi?...=&SENDFORAUTH=
        ...

Comment

Благодаря. Но казано по-простичко - това 2.5 V6 24 клапана ли е? Или то няма други... Видях вече, че е с ремък, а не с верига.
          Голям плюс е, че салона е запазен много, за 19г колата е само на 137 000км. Братовчед ми я купиха преди 10-тина години, когато беше на 90 000км. И я взеха от познат, който много я поддържаше. Но след този малък пробег и многото стоене първо трябва да отида до някой сервиз, който може да я погледне.
          Може ли да ми препоръчате такъв сервиз или майстор в Бургас?

П.П. На част от въпросите намерих отговор - 12 клапана е.
          Alfa Romeo 155 2.5 V6 е 5-местен седан, който има 4 врати и FWD (предни задвижващи колела / предно предаване). Първите бройки от модела са произведени през 1992 г. Автомобилът е висок 1401.00 мм, широк 1701.00 мм и дълъг 4446.00 мм. Дължината на задната следа е 1402.00 мм, на предната следа е 1477.00 мм, а колесната база е 2541.00 мм. Собственото тегло на превозното средство е 1371 кг. Двигателят на Alfa Romeo 155 2.5 V6 е тип SOHC (един разпределителен вал над клапаните), 6-цилиндров, с по 2 клапана на цилиндър, с атмосферно пълнене и 2492 cc работен обем. Разположен е напречно отпред на автомобила. Цилиндрите в двигателя са V-образно подредени. Цилиндрите са с диаметър 88.00 мм, а ходът на буталата е с дължина 68.30 мм. Степента на сгъстяване е 10.00:1. Максималната мощност, която двигателят може да развие е 123 кВт / 167 к.с. при 5800 об/мин, а максималният въртящ момент - 215 Нм при 4500 об/мин. Използваната в автомобила горивна система е инжекцион. Времето, за което автомобилът може да ускори от 0 до 100 км/ч е 8.40 с. Разстоянието от един километър се изминава от автомобила за 29.40 с. Скоростната кутия на Alfa Romeo 155 2.5 V6 е 5-степенна, ръчна. Максималното предавателно отношение е 0.92:1. Крайното/диференциалното предавателно отношение е 3.41:1. Резервоарът е с вместимост 63.60 л. Предната спирачна система е оборудвана с вентилирани дискове. Задната спирачна система включва дискове, серво усилвател, антиблокираща система (ABS).
          Last edited by moni74; d.m.y г., 11:38.

Comment

Честито колега за колата ,аз лично за жалост никога не съм карал този модел и не мога да ти кажа нищо по конкретно ,но тук в форума има грамотни хора който карат точно тази кола и съм сигурен че при нужда можеш изцяло да разчиташ на тях за помощ или съвет.Желая ти успех.
            155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Много съжалявам, може да заключите темата ако прецените... Баща ми я продал преди час...

Comment

Много съжалявам, може да заключите темата ако прецените... Баща ми я продал преди час...
                хах как така бе???
                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

ХАха мен ако така ми продадат подаръка направп ще откача
                  AR 156 2.4 JTD 98' RED ~200 bhp - EX
                  Seat Toledo 1L 1,9 TDI EX
                  AUDI A4 Avant B5 1,9 TDI ~150 H.P Quattro

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                    хах как така бе???
                    Криза...как така, гладен ли ще стой.....
                    А бе дойде някой 16 годишен у форума и се чудиш какво става)
                    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Бобби, на 37г съм. Просто баща ми не иска да карам бърза кола, затова. Реално на него я дадоха, но говорихме аз да я карам. И той, и аз си имаме други коли. Тази исках да си я стегна както трябва, дори мислех да и сложа турбина.
                      А кризата няма нищо общо - продадена е колкото струва един хубав телевизор Не е заради парите.

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                        Криза...как така, гладен ли ще стой.....
                        А бе дойде някой 16 годишен у форума и се чудиш какво става)
                        Бобби, на 37г съм. Просто баща ми не иска да карам бърза кола, затова. Реално на него я дадоха, но говорихме аз да я карам. И той, и аз си имаме други коли. Тази исках да си я стегна както трябва, дори мислех да и сложа турбина.
                        А кризата няма нищо общо - продадена е колкото струва един хубав телевизор Не е заради парите.
                        Колега съжалявам за колата и ти съчувствам .Аз също си обясних нещата като колегата Боби ,което е нормално за едно младо момче ,ма ти с този пост ни удари направо в земята и мене и Боби.
                        155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Сори ама на 37г. си станал и баща ти да ти казва какво да правиш...
                          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Дано новия собственик е ценител на марката и да се погрижи добре за колата.
                            AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                            Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                            sigpic

Comment

Какви неща стават във форума
                              Alfa 155 1.7,1.8 ex
                              Alfa 166 2.4 3 ex
                              155 1.8 MY 95 sport

Comment

Working...
                              X