Известие

Collapse
No announcement yet.

От Фиат към Алфа-Ромео:(R)elolution

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• От Фиат към Алфа-Ромео:(R)elolution

Привет на всички!
    От днес съм собственик на Аlfa 156 2.5 и от сега на татък ще имам причина да влизам по-често във този форум. От доста време се колебаех кой точно двигател да избера: 2.0 или 2.5. От 2 години живея и работя в Швеция и тук няма голяма разлика в данъка и застраховката между двата мотора ,и за това се спрях на шестака. Когато отидох на адреса на който се продаваше колата ме посреща възрастна двойка хора на възраст около 65-70 години. Помислих си: сега и ако намеря бастун в багажника на колата я вземам без да се замисля. Това последното го казвам на шега, но собствениците на колата са хора от третата възраст. Както и очаквах колата изглеждаше много добре, но си има забележки- все пак е на повече от 10 години. Но най-важното е че няма ръжда. Аlfa-та е имала един собственик в Германия,а вторите собственици са възрастната двойка, които са купили колата от своя приятел в Германия. Личи си , че колата е пазена и добре подържана. Но всички знаем как е с колите врора, трета ......употреба. След като запалих двигателя вече знаех , че това е моята кола. Другата седмица ще отида да я взема и ще кача няколко снимки.

Edit: Извинявам се на модераторите, че съм пуснал поста си в грешен раздел! Това няма да се повтори!
    Last edited by VooDoo-37; d.m.y г., 22:34.
    Alfa-Romeo 156 2.5 V6
    Yamaha MT-09 Tracer

Честито много да те радва Шееееееестака колега
    156/2.0 Selespeed - Alfa Romeo 156 2.5 v6 24v --> http://vbox7.com/play:m1d6507527

Comment

Знаех, че този двигател вади добър звук, но за първи път имам възможност да се насладя на това. Доста голяма ми се стори разликата в звука между 2.0TC и 2.5 V6
      Alfa-Romeo 156 2.5 V6
      Yamaha MT-09 Tracer

Comment

Първоначално публикувано от VooDoo-37 Покажи съобщение
        Привет на всички!
        От днес съм собственик на Аlfa 156 2.5 и от сега на татък ще имам причина да влизам по-често във този форум.
        Баварчето отказа ли се да го правиш. Кой знае какъв студ е из Швеция, понаскърцва ли по шведски колата, или нямат от тукашните дупки да се чуе
        Last edited by Liminat; d.m.y г., 23:15.
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Liminat Покажи съобщение
          Баварчето отказа ли се да го правиш. Кой знае какъв студ е из Швеция, понаскърцва ли по шведски колата, или нямат от тукашните дупки да се чуе
          Ами, не е много студено тук- малко под нулата е, търпи се. Ама по-насевер си е студено. За кое БМВ питаш: E39 523 ли?
          Alfa-Romeo 156 2.5 V6
          Yamaha MT-09 Tracer

Comment

Ами, не е много студено тук- малко под нулата е, търпи се. Ама по-насевер си е студено. За кое БМВ питаш: E39 523 ли?
            Ами има ли и второ, за първото, което беше за ремонт нещо по мотора.
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Добре, добре....
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от Liminat Покажи съобщение
                Ами има ли и второ, за първото, което беше за ремонт нещо по мотора.
                Аааа, ти питаш за E36 318-ката с M40 мотора. Аз в мотора на тази кола вкарах доста пари и труд: Нов разпределителен вал, кобилици ,повдигачи, нови изпускателни клапани, ревизия на главата.... Колата си върви доста добре за годините си и мотора. Продадох БМВ-то на един познат , който ми каза, че останал доволен от колата: от към разход и динамира ,като за 20 г. кола.
                Alfa-Romeo 156 2.5 V6
                Yamaha MT-09 Tracer

Comment

Честито! Тази кола радва адски много!!! Ако имаш въпроси винаги можеш да ме питаш на ЛС,въпреки ,че за точен отговор,фераристът е човекът!
                  Alfa Romeo 156 2.5 v6 - http://www.youtube.com/watch?v=nHSAAZqTID4

Alfa Romeo 2.0 - 2.5 - http://vbox7.com/play:m1d6507527

Comment

Няколко снимки на "звяра".
                    Attached Files
                    Alfa-Romeo 156 2.5 V6
                    Yamaha MT-09 Tracer

Comment

А честито,само да те радва ти желая.

Comment

Честито колега, ще има за какво да ти завиждат из квартала хаха

Comment

Няколко снимки на "звяра".

Я кажи къде си ти!

В сряда тръгвам за Kiruna!!

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

Браво
                            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Честито!
                              Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                              Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                              Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                              Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Working...
                              X