Известие

Collapse
No announcement yet.

Покупка на алфа ромео

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Честно и аз не знам какво ме устройва Тази ми хареса, защото изглежда добре за парите си, на газ е (пък аз като студентка, която не работи и разчита на мама не искам да давам пари за бензин или дизел), вътре е чистичко, дават я с гуми и музика. Това са нещата които гледам.... Да не говорим че мама ми каза, че за първа кола повече от 1500 няма да ми даде. Гледах в cars.bg и тази ми се видя най-удачната. Пък и не съм от най-търпеливите да обикалям и да гледам и тнт

---------- Post added at 14:00 ---------- Previous post was at 13:59 ----------

Vasil82 благодаря за съвета, ще се възползвам от него

Comment

Не ми харесва тази кола от снимките. Не я купувай, не бързай, пазара е препълнен с коли.
      AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
      Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
        Не ми харесва тази кола от снимките. Не я купувай, не бързай, пазара е препълнен с коли.
        Споделям мнението! Огледай се, че то алфи има доста... ама читавите собственици са малко.
        Огледай се и в обявите тук във форума.
        Last edited by Furious 155; d.m.y г., 14:58.

Даването на газ, води до пристрастяване!
        Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
        Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

[QUOTE=lalagirl;1067181]Честно и аз не знам какво ме устройва Тази ми хареса, защото изглежда добре за парите си, на газ е (пък аз като студентка, която не работи и разчита на мама не искам да давам пари за бензин или дизел), вътре е чистичко, дават я с гуми и музика. Това са нещата които гледам.... Да не говорим че мама ми каза, че за първа кола повече от 1500 няма да ми даде. Гледах в cars.bg и тази ми се видя най-удачната. Пък и не съм от най-търпеливите да обикалям и да гледам и тнт

"Слушай мама".........колицата изглежда.....малко съмнително ще го кажа, но за първа кола няма да й се притрисаме толкова нали....... щом парите са обещани а и не са твой какво по - хубаво от това ! Закарай я на сервиз без значение кой, всеки майстор ще ти каже кое как е по ходовата част, защото то се вижда с просто око. Освен 1500 за колата си сметни едни 100 лева максимум при нотариус, едни 50 максимум в КАТ, 100 за гражданска примерно, не знам винетка има ли, ако не още 70 лева, технически преглед 50 кинта, ако е изтекъл, едно масълце + маслен и въздушен филтър поне (това е минимума) - 100/110 кинта максимум и едно пълнене на бутилката с газ, за да има бръъъъъъм из Варна - 40 кинта, някой лев за почерпка на колежките студентки за новата придобивка - 20 кинта, целувка по бузата за щедрата мама......безценно....
          Last edited by dekstur; d.m.y г., 15:09.

Comment

Вярно е, че има къде къде по - хубави алфи от тази, но както вече казах имам 1500 за кола с газова уредба и искам да си я купя от Варна, не ми се ходи по други градове да търся. То е ясно че за тези пари ще си има кусури, ама все пак всичко е въпрос на късмет, когато си купуваш кола( поне така са ми казвали ) Пък и нямам търпение вече да имам моя си кола а за тея пари не видях по хубава, така че грешка или не мисля да я взема ( дано все пак не е грешка ) Момчето което я продава ми каза че трябва да сменя маслото, ама филтрите задължителни ли са или могат да изчакат до другия месец :P

Comment

Ако искаш да си сигурна в мотора и маслото и филтрите и обслужване с ремъци ролки и т.н... и колата отива на 2000лв с прехвърлянето и регистрацията.

Даването на газ, води до пристрастяване!
              Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
              Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Младото си е младо, не можеш да го разубедиш. Тази кола за състоянието си е скъпа, а и колега ти даде жокер, че продавача лъже.
                Най-вероятно тази кола ще я покараш малко и ще се превърне в паметник, тъй като казваш, че нямаш собствени доходи, а повярвай ми - големи разходи те очакват.
                С най-добри пожелания

---------- Post added at 16:00 ---------- Previous post was at 15:44 ----------

Я погледни тази - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...746&f1=details
                AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от lalagirl Покажи съобщение
                  Вярно е, че има къде къде по - хубави алфи от тази, но както вече казах имам 1500 за кола с газова уредба и искам да си я купя от Варна, не ми се ходи по други градове да търся. То е ясно че за тези пари ще си има кусури, ама все пак всичко е въпрос на късмет, когато си купуваш кола( поне така са ми казвали ) Пък и нямам търпение вече да имам моя си кола а за тея пари не видях по хубава, така че грешка или не мисля да я взема ( дано все пак не е грешка ) Момчето което я продава ми каза че трябва да сменя маслото, ама филтрите задължителни ли са или могат да изчакат до другия месец :P
                  Слушай какво. Забрави я тази кола! Когато сменяш масло - задължително сменяш и масления филтър. Съветвам те същото да направиш и с въздушния и горивния. Цената не е висока, но има много голям потенциал да стане в пъти по-висока. Моят съвет е да говориш с "родителското тяло", дори ако се налага да изчакаш някой друг месец и да събереш още 1000 лв. и да си купиш Honda Logo или VW Polo 1.4. И за двете не е задължително да са с газова уредба и двете в ръцете на неопитен шофьор като теб ще харчат между 5-6 бензин, което е доста по-добър вариант от кола с газова уредба закупена от лъжлив продавач.
                  Ако не се всушаш в съвета ми, пак може да си спокойна - всички в бъдеще ще помагаме за проблемите с алфата

Comment

Всичко е въпрос на късмет като купуваш кола - много правилно са ти го казали... Ама ти с тия пари не купуваш кола, а мърляшка кочина... Браво, че харесваш Алфа, ама що не загледаш нещо по-така елементарно, примерно някое пунто от първите за тия пари може да немериш дето си е кола...

Comment

Що я мъчите студентката? Решило е момичето да я купи тази кола - нейна воля, не й се обикаля по други градове, не й се занимава в общи линии. Честно да ви кажа аз като се върна назад - първата ми кола беше един стар Опел Кадет на който обаче страшно много се кефих, слагах му тасове, сини габарити, бели калъфки за облегалките на главите с емблемата, стелки за седалката с цвета на колата и прочие сега глупаво изглеждащи ми неща....., но пък ми беше кеф, щото си беше моя и ми беше първата. В този ред на мисли утре "лалагърл" да пише как са нещата след първото кръгче.

Comment

Ако я купи колата ,тя ще пише тук още много пъти,не само след първото кръгче... Точно тази кола изобщо не е оферта,сигурен съм че ще бере доста ядове с нея - слаб мотор,висок разход,даже и на газ/там пък други дертове излизат/,скъпи консумативи,голям данък и т.н ,а тя си каза че няма пари за поддръжка и сервизи. Но пък мерака си е мерак щом е решила нека я взема,ние сме длъжни да я предупредим все пак,както и повечето тук вече и го казаха това не е колата ,но тя си знае най добре. Успех с покупката и късмет от мен.
                        Ex: Alfa Romeo 33 Imola 1.4 8V '94
                        Ex: Alfa Romeo 145 1.4 16V TS '97
                        Ex: Аlfa Romeo 155 2.5 TD Sport '96
                        sigpic

Comment

Сега, като видях за какво става въпрос, ще кажа, че не бих се спрял до тая кола.
                          Много внимавай, ако тръгнеш да я взимаш, че ще береш ядове.
                          Във Варна има фирмен сервиз, а и колегите могат да помогнат.
                          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Гуми,музика и чист салон кола не правят. Още по-малко червения цвят. Ако имаше перфектни алфи на такива цени, щях да си взема поне две. А пък за човек без доходи и неразбиращ нищо от туинспаркове - направо си е самоубийство. Бягай далече и си търси ФВ Поло на метан
                            ...
                            155 1,6 TS 16V `96
                            166 2,4 JTD `99
                            147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

аз не съм човек без доходи, мога да заделям за поддръжка, въпроса е че на майка ми и дадоха съвет, че първата кола трябва да е евтина, особено що се отнася до мен Поне според мен дори за 2-3 месеца каране ще си избие парите, а когато свикна и мога да карам без проблеми ще си купя по хубава. Интересни са ми мненията ви. в общи линии освен слаб мотор и висок разход, дори на газ, какви са другите и недостатъци?
                              На 2 места прочетох за Поло, но тези коли изобщо не ми харесват А и вече съм казала на момчето, че ще я купя. Бащата на приятеля му също я гледа и думите му бяха " То само газовото, гумите и джантите са и 1000 лв. заслужава си". Покрай толкова много и различни мнения съвсем се обърках вече

---------- Post added at 22:36 ---------- Previous post was at 22:31 ----------

Колкото до данъка, понеже стана на въпрос е малък - 177 лв на година. Аз на месец мога да отделям към 100-150 лв за поддръжка, нз дали е достатъчно...

Comment

Спарка е с 8 свещи и ако нещо там е прецакано са си цифра. Обслужването си е задължително,няй-малкото маслото и филтрите трябва да се сменят. 1.4 е 105 коня (според Алфа Ромео),които са си напълно достатъчни според мен. Разхода на газ си е висок,но пък и газта си е на половина на другите горива. В крайна сметка като вторични суровини колата има едни 700-800 лв + някой други неща загубата ако нещо се провали няма да е кой знае колко голяма,разочарованието обаче ще е. Щом си харесала колата,закарай я в сервиза във Варна да я погледнат(дали и колко е зле) и след това решавай. Всички тук знаем,че Алфа Ромео не се купува с разум,а със сърце.
                                Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
                                Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
                                Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Working...
                                X