Известие

Collapse
No announcement yet.

Новата любовница - 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Новата любовница - 156

Здравейте, колеги.След злополуката със 145-цата, не изневерих на марката и от вчера съм горд собственик на 156-ца. 1.8 TS 98г. Някои от вас може да познават колата, много ми хареса, доста е запазена, кожата е без забележки. Има нещо което ме притеснява и малко ми е трудно да намеря инфо за него в търсачката. Времето е дъждовно и като се намокри нещо ми светка ABS-а. По някое време се оправя, но през повечето време свети и спирачките са проблемни. Някой ще ме посъветва ли нещо ? И така и така съм я пуснал тая тема, мога ли да си позволя да помоля за препоръка от къде да взема добро масло за двигателя ? Благодаря предварително !!! Ето и малко снимкиClick image for larger version

Name:	23022013320.jpg
Views:	1
Size:	96.6 Килобайта
ID:	2411449

Click image for larger version

Name:	23022013321.jpg
Size:	90.7 Килобайта
ID:	2411450

Click image for larger version

Name:	23022013319.jpg
Size:	93.4 Килобайта
ID:	2411451
    Alfa 156 1.8 TS 98г.

това е старата кола на Tinoto

преди да отиде в Пловдив беше във Варна.

спойлера съм го купувал лично аз от ФЕРАРИСТА за тази кола, както и кожения салон и праговете

ОПРЕДЕЛЕНО СИ УЦЕЛИЛ БИНГО!

колата се караше само със Селения Рейсинг 10w60 , има сменен софтуер и върви много

датчика за АБС имаше прекъснат кабел (явно така си е останал) намери си нов

дано човека от Пловдив се е грижел добре за нея както Марто и един мой колега за малко след него
    Last edited by KirilSol; d.m.y г., 12:51.
    Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
    Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
    Lancia Ypsilon '02

Comment

Честито....датчик виж в раздел продава...10-15лв...на диагностика ще покаже и кой точно е прекъснатият.
      Сменя се лесно...ти можеш да си го смениш.
      За маслото са ти казали вече!
      sigpic
      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Благодаря за бързите отговори. Да , колата е била във Варна преди да дойде в Пловдив. Тук я купих от Коцето, който явно се е грижил добре за нея. Салона е просто без забележка, третиран е редовно с препарати за поддръжка. Двигателя е доста тих. Някой може ли да ми каже колко литра масло събира двигателя ?
        Alfa 156 1.8 TS 98г.

Comment

около 4 литра (зависи колко и как източваш). вземи си 5 литра
          Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
          Lancia Ypsilon '02

Comment

Първоначално публикувано от KirilSol Покажи съобщение
            около 4 литра (зависи колко и как източваш). вземи си 5 литра
            Ясно, мерси
            Alfa 156 1.8 TS 98г.

Comment

и все пак честито за колата.. много добре изглежда вън и вътре
              Бивша:156 2.4 JTD-140 Distinctive
              Настояща: Opel Vectra Caravan 1.9 CDTI- 150 h.p.живички мъркат.

Comment

колата се караше само със Селения Рейсинг 10w60 , има сменен софтуер и върви много
                Я кажи за софтуера по подробно ако си наясно.
                По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

утре, да не цапаме тук на колегата
                  Lancia Ypsilon '02

Comment

утре, да не цапаме тук на колегата
                    не и на мен ми е интересно какво за софтуера ? Все пак я карам тая кола
                    Alfa 156 1.8 TS 98г.

Comment

Забелязвам нещо което според мен не е нормално. Колата я карам без да я спирам около 15-20 км и не загрява повече от 65 градуса. На моменти стига 70 и пада на 60. Това задължително ли означава, че термостата е за смяна ? Из форума чета, че на места се споменава и датчик на температурата. Искам да допълня, че вътре парното си прави доста топло, което не трябва ли да означава, че колата си е загряла... И в случай, че не загрява, оказва ли голямо влияние на разхода, че в момента го смятам около 16/100 ...
                      Alfa 156 1.8 TS 98г.

Comment

Първоначално публикувано от indig0 Покажи съобщение
                        Забелязвам нещо което според мен не е нормално. Колата я карам без да я спирам около 15-20 км и не загрява повече от 65 градуса. На моменти стига 70 и пада на 60. Това задължително ли означава, че термостата е за смяна ? Из форума чета, че на места се споменава и датчик на температурата. Искам да допълня, че вътре парното си прави доста топло, което не трябва ли да означава, че колата си е загряла... И в случай, че не загрява, оказва ли голямо влияние на разхода, че в момента го смятам около 16/100 ...
                        ако не загрява харчи повече. не е нормално

запали я като е студена и ако след 5 минути радиатора ти е топъл си за термостат
                        Lancia Ypsilon '02

Comment

ако не загрява харчи повече. не е нормално

запали я като е студена и ако след 5 минути радиатора ти е топъл си за термостат
                          Ако правилно съм разбрал, сутринта да я оставя да работи на място 5 минути и да пипна радиатора с ръка, така ли ? Значи да не гледам уреда на таблото ...
                          Alfa 156 1.8 TS 98г.

Comment

Радиатора отпред трябва да е студен като риба даже и да показва 60-70 градуса на таблото. По принцип термостата започва да отваря на над 80 градуса - различно е на всеки двигател.

На верния тест е - качваш се и караш колата сутринта, след като е стояла цяло нощ, и наблюдаваш стрелката - като достигне 50-тина градуса ( след километър да кажем), спираш и пипаш радиатора - ако е топъл, за нов термостат си.

Ако е студен, покарваш още докато дигне 65-70 градуса и пипаш пак - пак трябва да е студен, маркуча към него трябва да е почнал да се затопля.
                            А датчика за таблото се хваща най добре като му се премери омажа при студена и топла кола и се сравни с таблицата за стойностите дадена от производителя. Имам я, но на домашния компютър...

Но 95% вероятност си за термостат... Боли, ама е така.
                            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

За 25км пробег, не мръдна от 60-65 градуса. Днес един приятел който се занимава с коли, званя в един магазин и казаха, че за модела на колата излизали 3 различни термостата. Единия струвал около 70лв, другия около 100лв и третия около 140лв. Трябвало да сваля моя и с него да ида в магазина за да са сигурни кой да ми дадат. Някой от форума ако е сменял термостат, може ли да ми каже на каква цена е взел неговия? Че бая цифра ми се струват тея последните два... Колата е 98г. 1.8 TS
                              Alfa 156 1.8 TS 98г.

Comment

Working...
                              X