Известие

Collapse
No announcement yet.

Ново попълнение към клуба с 2.2 JTS и въпрос

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ново попълнение към клуба с 2.2 JTS и въпрос

Здравейте момчета. Заглеждам 159 отдавна и дълго търсих нещо което си струва.
    Мисля, че попадах на добър екземпляр с пълна сервизна история и уникално запазен интериор.
    [IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

Изчетох всичко, което намерих (чужди и наши источници), но все още се чувствам новобранец!

Първи въпрос:
    Още от прегледа на колата ми се стори, че е ниска. При пробната езда усещането не беше като при типично спортно окачване - по скоро, като при новите БМВ трета серия ( с БМВ работя и имам голям опит със всичките им модели).
    Пружините са ми червени и значи ли това, че не са оригинал...

Втори въпрос:
    Липсва ми защитния капак под предницата, двигателя. Знам, че при смяна на масло и филтър се сваля и има проблеми със штипките.
    Ако си купя въпросната част ще имам ли проплем със захващането на щипките или само те се повреждат.
    2,2 jts

Честита ти придобивка !
    Много да те радва.

Червения цвят на пружините на 99% говори за афтърмаркет такива.
    ex - 147 16v multijet

Comment

Честито!!!!!
      Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
      Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
      Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
      Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Красива е колега , само радост да ти носи
        Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
        Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
        Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

Ха честито колега ... и мноооого безаварийни!!!
          AR 156 2.0 TS еx
          AR 159 jts 2.2

Comment

Първоначално публикувано от fbegov Покажи съобщение
            Втори въпрос:
            Липсва ми защитния капак под предницата, двигателя. Знам, че при смяна на масло и филтър се сваля и има проблеми със штипките.
            Ако си купя въпросната част ще имам ли проплем със захващането на щипките или само те се повреждат.
            Кората на 159 е с болтове, задължително ги напръскай с WD-40 или нещо от сорта преди да ги завиеш понеже запичат и създават проблеми
            sigpic
            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Честито!

Колата не изглежда ниска, щом и не друса - ЗНАЧИ МОЖЕ ОЩЕ

да те радва много
              '45 QV 155hp

Comment

Благодарско за пожеланията и комплиментите. Колкото повече километри трупам, толкова повече и се радвам..
                Дълго търсих капака под коша и в цяла Чехия намерих оригинал за 333 евро и афтър-маркет за 35 евро. Спрях се на вторият вариант,. Оригинала, не че нещо, но е прекалено хубав за моите нужди - ако, че е благословен от Папата,. което е добре, но не съм вярващ,. за да,. чак пък толкова

Късите не светят както трябва - това не е новина за вас. Ксеноните не са вариант като доработка - трябва да хвърля много пари, за истински ъпгрейд.
                В момента там са H7 блу вижън някакъв, марка не намирам. Изглеждат 4000к
                Ако сложа Philips H7 X-treme VISION +100 или нещо подобно дали ще има ефект

Знам, че въпросите трябва да са разложени в различни раздели и теми, извинявам се за което
                Last edited by fbegov; d.m.y г., 04:24.
                2,2 jts

Comment

Първоначално публикувано от quadrifoglioverde Покажи съобщение
                  Честито!

Колата не изглежда ниска, щом и не друса - ЗНАЧИ МОЖЕ ОЩЕ

да те радва много

Не изглежда ниска щото е със седемнайски.
                  Сега ще я вкарам за течности и филтри и ще разбера какво окачване е сътворил италианеца
                  2,2 jts

Comment

Ако сложа Philips H7 X-treme VISION +100 или нещо подобно дали ще има ефект
                    Ще има, ама за кратко Светят добре и доста бяло, но животът им е по-кратък и от този на дрозофила. След две смени сложих Osram NightBreaker Unlimited - още по-добре светеха и малко повече изкараха (половин година). Сега съм с Osram OEM, уж нормален живот им дават и не светят зле. След ксенона много трудно се връща човек на халогенки, но и на мен не ми се разбутват фаровете.

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                    Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Да разбирам, че NightBreaker е по-добър от X-treme VISION така ли - живота им не ме интересува толкова.
                      Не свети да му се не види тази иначе чудесна кола
                      2,2 jts

Comment

Да разбирам, че NightBreaker е по-добър от X-treme VISION така ли - живота им не ме интересува толкова.
                        Не свети да му се не види тази иначе чудесна кола
                        Аз карах с найтбрейкър ънлимитед, май не можаха да изкарат и година изгоряха през 1м, а струват 4 пъти колкото h7. Светят приятно, бях купил няколко комплекта на -50% да има за колеги, иначе не бих.
                        sigpic
                        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                          Аз карах с найтбрейкър ънлимитед, май не можаха да изкарат и година изгоряха през 1м, а струват 4 пъти колкото h7. Светят приятно, бях купил няколко комплекта на -50% да има за колеги, иначе не бих.

Хаха, то и аз дебна такива намаления, но дори и на реална цена ще купя за тест. Тази зима ще пътувам до БГ и то през нощта - така ще ги тествам
                          Иначе си прав, когато караш 95% денем и останалото почти само в града - няма смисъл
                          2,2 jts

Comment

Сложих Philips X-treme VISION +100
                            Светят в пъти по добре

2,2 jts

Comment

Working...
                            X