Известие

Collapse
No announcement yet.

Уж на майтап, а то...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Уж на майтап, а то...

Добър вечер, колеги!

Нов съм, казвам се Ясен, купих една Алфа GTV 2.0 TS почти на майтап, защото ми трябваше кола "за вчера" и това изникна за малко пари... И стана страшно!

Накратко - минал съм през повечето "комерсиални" марки, включително трите лъча и самолетната перка, знам защо тези коли имат своето име, но Алфата ми взе ума и сърцето... Свикнах на автомат лимузина (w140), мислех си, че това е типът кола за мен, ма не е. Тия Алфи правени със сърце и душа бе да му се не знае... За първи път се чувствам специален в кола, която като екстра има само кожа и климатик. Лопа, тропа (търся предни амортисьори, ако някой има здрави, че за нови сега не е момента), окачването е страшна лабораторна разработка, но съм специален вътре, има атмосфера, има ... душа има в тая кола...

Простете за съчинението, но като кажа на друг това и ме гледа така, все едно е готов да ми даде зелена рецепта, та разбиране търся...

Та това е от мен, още не е много за снимки милата, но скоро ще я фотографирам, за да е пълна фукнята.

Колега , първо добре дошъл в клуба и честита покупка ! Ходовата част наистина е "силната" част на алфата но ,всичко се оправя . За думите ти че колата те прави специален и че има сърце всеки алфист може да ти го каже , пък и нещото което много хора не го правят е това че те повечето избират колите си с разум а не със сърце , а е точно обратното !!!

Много безаварийни и радост с колата
    Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
    Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
    Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

Така е с алфата колега, като детенце е -ядосва те, къса ти нервите, ама пак го обичаш и се грижиш за него Честита да ти е, да не ти създава грижи и много безаварийни километри да минеш с нея!
      http://www.youtube.com/watch?v=ePjq6MqNOdo
      159 1.9JTDm
      156 1.8TS ...exxxx
      145 1.4TS ...exxxx

Comment

Да те слуша и радва безкрайно! Вярно е че Алфа се избира със сърцето! Късмет и безаварийно!

Даването на газ, води до пристрастяване!
        Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
        Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Бъди специялен - вземи си Алфа. (като седнеш вътре и го осъзнаваш)

Бъди различен - управлявай Алфа. (всеки я заглежда и желае)

Бъди щастлив - отремонтирай Алфа. (няма по-голямо удоволствие от току що отремонтирана Алфа)

"Цена", "разум", "средно-статистически" са качества НЕприсъщи за автомобилите Алфа Ромео.

Така мисля Аз и също като колегата имах "щаститето" по неволя да притежавам Алфа Ромео и така се "влюбих", че дори си купих нова. (та да може да се запази марката...)
          Alfa Romeo 156 SW 2002 1.9JTD 115hp
          Alfa Romeo Giulietta 2014 1.4MA 170hp TCT Exclusive

Comment

Благодаря за пожеланията! Да ви се връщат!

pigoff, аз също обмислям покупка на нова, само чакам 4це-то да падне под 5-6 хил. лв.

Comment

Уелкъм ту дъ клъб !
              И идвай на срещите.
              А 4ц никога няма да струва толкова малко

Comment

Честито и от мен желая ти много безаварийни километри с красавицата и за здраве да си я караш.Добре дошъл в клуба !
                Last edited by NeverBackDown; d.m.y г., 18:43. Основание: .
                Alfa Romeo 145 Twin Spark 1.6 120hp

Comment

дано лесно се сдобиеш с CUP пакет и autodelta 3.7 та да е мирно и спокойно в душата ти
                  '45 QV 155hp

Comment

с моторче от аутоделтата спокойно може да се бега с 4с-то дори в висоите скорости да дръпне

Comment

Честитто и от мен колега,много да те радва колата.Сега на майтап че си за зелена рецепта то е ясно,тук май всички сме и наистина Алфата има душа,но понякога и вади душата на собственика си.

Comment

Първоначално публикувано от alfa_romeo_forever Покажи съобщение
                        с моторче от аутоделтата спокойно може да се бега с 4с-то дори в висоите скорости да дръпне
                        даже е напълно логично във високите скорости да се представя по-добре от малолитражното 4С
                        '45 QV 155hp

Comment

Първоначално публикувано от quadrifoglioverde Покажи съобщение
                          даже е напълно логично във високите скорости да се представя по-добре от малолитражното 4С
                          Това казвам и аз , лекотата и е добра за писта но на прави участъци и високи скорости , конете играят .

Comment

Отново благодаря, а за CUP пакета - оглеждам се, но като гледам какво е предлагането спрямо търсенето - май ще търся стъклопластов вариант. И аутоделта донор не знам дали ще се появи на този свят, но вече обислям 20V турбо или някаква V6 3.0-3.2 трансплантация в близките месеци, ако се намери читав донор...

Някой експериметирал ли е със задното окачване? Идеята ми е да се премахнат всички шарнирни втулки и да се заменят с полиуретанови тампони.

Comment

Купчина железа и пласмаси, а между тях - душа, необяснимо е !
                              Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                              Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                              Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Working...
                              X