Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно лична карта

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос относно лична карта

Здравейте колеги алфисти

Искам да питам, буквално за един приятел, на който сина му е на 17 и е в Англия в момента. На 18 август има рожден ден и прави 18. Обаче срока на картата му е до 26-ти декември.

Кое е по-правилно? До месец след рождения ден да се върне и да смени картата, или има право до срока (примерно да дойде около 10 декември и да подаде смяна).

Аз го знам, че е до месец след навършване на пълнолетие, ама може и да е глупост, щото аз тая възраст съм я минал и забравил

Питаме от други познати ама единия вика едното, другия - другото, та не можем да разберем.

Та кое е истината?
    Alfa Romeo 156 1.8 SW TS 144hp

alfa romeo sprint 1984

Comment

Това съм го видял, но той иска да идва и да си я прави тук, въпроса е кога - до месец след рождения ден или до краен срок - срока на текущата му карта, предвид, че няма 18.
      Това от link-а е за пълномощно с двама родители, което няма как да стане по други причини.

Comment

До 30 дни от изтичане срока на личната карта.
        Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Ок, благодаря!

Comment

Така е, картата е валидна до срока и на изтичане и до 30 дни след това трябва да се подмени с нова. Дори да си станал пълнолетен в началото на годината, ако картата ти е валидна до края, значи няма проблем да си я носиш.
            Fiat Bravo II 1.4 16v

Comment

Working...
            X