Известие

Collapse
No announcement yet.

Качеството на бензин/газ в България

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Подгрява се дизела, само че в белите държави, тук НЕ за да се пестят пари. Даже някой скъпи коли имат система за подгряване на дизеловото гориво преди да влезе в горивния филтър.

П.С. В края на крайщата логично е да се продава на литри, тъй зависи от темепературата на въздуха варира коефициента на даденото гориво. Тоест ти искаш да си купиш 1 тон ама всеки път литрите варират зимата излиза, че ще получаваш по-малко, лятото повече, а пък литрите са си постоянна величина без значение от времето и получаваш толкова, колкото си поръчал и съответно по това си преценяваш цената на която ще го продаваш. Иначе друг вариант е да ти го доставят за 1 тон и ти да си го подгряваш, което в БГ ме съмнява да става, а пък и доста шашми могат да ти спретнат доставчиците ако е така, понеже трябва да знаеш на каква температура са товарили говирото и още ...
    Last edited by mell0; d.m.y г., 19:37.
    Fiat Bravo II 1.4 16v

Comment

https://www.dobrichonline.com/novini...zinostantsiite
      Още вицове по темата.
      Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Абе аз уж се избъзиках, ама...

Comment

Според мен си остава бъзик. Първо - юнакът се изгорил от 27 градуса(тоя не е хладнокръвен, студенокръвен е). Второ - да очакваш температурата на цистерна с 20,30, 40000л гориво, да е равна на тая, която термометъра за въздухът(на колата) показва до колонката си е виц отвсякъде. и трето - проверката не открива нищо, но ощетеният твърди че са "го минали" понеже резервоарът събира по вече от колкото колонката показва че е налял.
          Иво по назад написа къде е заровено кучето, ама....
          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Гледам, че нещо замълчахте, радетелите на водомера направо от доставчика в цистерната и т. н.. Сигурно сте прочели как става.
            За тези които не са.
            Не да ми смята коефициенти и други глупости и кой ще ги покрива. Нещата са измислени.
            Измерва се в килограми първо. Това е водещото. Не водомера.
            Цитат, не е от мен.
            '' Обемът се привежда към сравнителна температура 15°С чрез измерване на теглото в килограми и преизчисляването му в литри на базата на плътността при 15°С."
            Last edited by lordliness; d.m.y г., 20:46.
            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
              ....
              Сега майната ви на всички, че си имам по приятни занимания......

Свършиха ли ти се приятните занимания та отново се захвана с непосилни за теб неща?

За другите не знам, на аз вече отидох на майната си, както ми каза.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Ако сте в Пловдив, мога да ви кажа къде да зареждате евтино. Примерно в града цените на бензин А95 само на бензиностанции Еко варират от 2.13 до 2.30, така че обаждайте се.
                alfa romeo sprint 1984

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                  Свършиха ли ти се приятните занимания та отново се захвана с непосилни за теб неща?

За другите не знам, на аз вече отидох на майната си, както ми каза.
                  Нищо чудно, при глупостите, които изписа. Въпреки всичко си най добрата търсачка, която познавам. Някой задава задание и изпълняваш на мига. Това е похвално, общо взето това са ти достойнствата. Добре се справяш с тази задача. Изглежда ми доста тъжно все пак цял ден да киснеш по форумите и да пишеш във всяка тема и да отговаряш на всеки въпрос и да имаш мнение по всичко. Но трябва да има такива хора, които да помагат и да търсят за тези, които ги мързи или не знаят и не могат. Още веднъж- похвално е.
                  Виждам, че далече ще стигнеш
                  Last edited by lordliness; d.m.y г., 22:47.
                  Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Някой нда знае, как се промени акциза за рИкията????
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Явно си личи очевидните пристеастия на автора на темата и възглеьите му срещу Лукойл.
                      От моя опит мога да спиделя, че и като качество, и като количество си е идеално горивото ни.

п.п. горивоколонките имат АТК в тях и е все тая в колко часа или градуси на горивото зареждаш.
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                        Някой нда знае, как се промени акциза за рИкията????
                        Е ти, ако не знаеш, аз ли трябва да знам...)

---------- Post added at 21:35 ---------- Previous post was at 21:21 ----------

Относно спора Ви за литри и килограми......може рафинерията да продава на килограм, търговеца на литър....от което не е на загуба......ако разсъждавате....
                        В рафинерията има кантар, който мери тарата на камионите....Но на бензиностацията няма...).....горивото се приема по едни специални планки, който са калибровани отгоре на люка на самата цистерна, тоез показват дали количеството е в норма.......едно време мой колеги, който транспортираха бензин....източваха по 100 литра и отгоре на цистерна, зависимост от вместимостта и, след това застават на слънце известно време, и всичко е ОК..)....говорим за лято и жега.....българина е най изобретателен, когато краде...
                        сега има затруднения при тези далавери, защото електрониката взе превес....контрол на транспорта, джипиеси, следене на пътя, време и т.н...
                        Всички сте прави в тоя спор, но няма нито един запознат да каже как стават нещата според мен....само си гадаете....
                        Ако има някой който е търговец на горива или експедиция в рафинерия нека да каже....иначе бля, бля....
                        По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                        https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Ако имах възгледи с/у Лукойл, нямаше да кажа, че мой приятел с Audi зарежда от тях и няма никакъв проблем (2.5 TDI A6), щях да го премълча тенденциозно. Просто споделям впечатления и те са , че две алфи 147 1.6 /120 коня/ от два различни лукойла (в един и същ град подчертавам) не вдигнаха стрелка - едната на 5 лв. другата на 12 лв. И ако 5-те лева мога да ги разбера, това с 12-те не ми стана ясно. Просто гледах като опулен, е и 5 литра ли няма да ги отчете?

И на 5 лв. (два литра) на Петрол или ЕКО вдига леко стрелката, това е само от двата пъти с Лукойл. Трети не съм имал и нямам намерение. Може да е съвпадение, може да има обяснение, не знам - затова питам, ако знаех нямаше да питам, но определено си има там някаква причина. Съвпадението също е причина.

Не е насочено конкретно с/у Лукойл, не знам защо веднага се търсят нарочности - няма такива, нали ви казвам - аудито на приятел върви идеално с техен дизел, икономично и без грам проблеми.
                          Alfa Romeo 156 1.8 SW TS 144hp

Comment

Първоначално публикувано от Ali.Sali Покажи съобщение
                            Ако имах възгледи с/у Лукойл, нямаше да кажа, че мой приятел с Audi зарежда от тях и няма никакъв проблем (2.5 TDI A6), щях да го премълча тенденциозно. Просто споделям впечатления и те са , че две алфи 147 1.6 /120 коня/ от два различни лукойла (в един и същ град подчертавам) не вдигнаха стрелка - едната на 5 лв. другата на 12 лв. И ако 5-те лева мога да ги разбера, това с 12-те не ми стана ясно. Просто гледах като опулен, е и 5 литра ли няма да ги отчете?

И на 5 лв. (два литра) на Петрол или ЕКО вдига леко стрелката, това е само от двата пъти с Лукойл. Трети не съм имал и нямам намерение. Може да е съвпадение, може да има обяснение, не знам - затова питам, ако знаех нямаше да питам, но определено си има там някаква причина. Съвпадението също е причина.

Не е насочено конкретно с/у Лукойл, не знам защо веднага се търсят нарочности - няма такива, нали ви казвам - аудито на приятел върви идеално с техен дизел, икономично и без грам проблеми.
                            А бе готин, не разчитай на показанията на нивомера за гориво....колкото по остарява колата, по неверен става.....замерване му е майката.....всяка бензиностация има клиброван съд за проверка на литрите.....изяви желание да сипеш в него и след това с фуния си го налей в колата......ще загубиш няколко капки при преливането..))
                            Относно качеството на горивото сме доста зле.....защото се краде от изворчето до крайният потребител, и се долива, какво ли не, за да е всичко точно....последен пример с нафтата на Марешки.....[COLOR="Silver"]

---------- Post added at 17:27 ---------- Previous post was at 17:08 ----------

---------- Post added at 17:29 ---------- Previous post was at 17:27 ----------

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                            Явно си личи очевидните пристеастия на автора на темата и възглеьите му срещу Лукойл.
                            От моя опит мога да спиделя, че и като качество, и като количество си е идеално горивото ни.

п.п. горивоколонките имат АТК в тях и е все тая в колко часа или градуси на горивото зареждаш.
                            Стига бе )....особено нафтата ни е върха...
                            По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                            https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Нафтата ни е пълна със сяра. За това и новите алуминиеви мотори се разпърдяват на по 50-70 000 км. Единственият специалист, който познавам тука е Снежка Серафимова. Питайте я нея, вместо да гадаете!
                              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от Ali.Sali Покажи съобщение

Ами приеми, че е някакво съвпадение и това е. Не ти е виновна бензиностанцията а начина ти на наливане, демек количеството и в еьин даден момент нещо се е случило.
                                Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                                Стига бе )....особено нафтата ни е върха...
                                Ами не е върха, но си е в норми според техническите изискваня. Като в другите държави.
                                Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                                Нафтата ни е пълна със сяра.
                                Друг път.
                                A20DTH ЖТД ама не баш
                                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Working...
                                X