Известие

Collapse
No announcement yet.

Ег(б)ати и тъпата държава сме.....

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Докато няма ограничения за свободно придвижване на хора по света и докато има доста места с по-висок жизнен стандарт от нашия, потокът на българи все ще е в изходяща посока. И Герб нямат много общо с това. Трябва да сме големи наивници за да очакваме обратното.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
      За "различните" и констатациите за тях отново не съм съгласен.
      Колкото и да сме различни имаме едни общи интереси на фона на които различията са нищожни.
      Общите интереси по никакъв начин не ни правят еднакви, слава Богу. Лошото в нашият случай е че не са достатъчни даже да ни обединят.

Старото поколение всъщност и за себеси не мислеше. Като няма млади, няма кой да вади парички за пенсии. И пенсионната възраст става 350г.
      Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
        Докато няма ограничения за свободно придвижване на хора по света и докато има доста места с по-висок жизнен стандарт от нашия, потокът на българи все ще е в изходяща посока. И Герб нямат много общо с това. Трябва да сме големи наивници за да очакваме обратното.
        Чакай сега малко....или ти се изразяваш неправилно, или аз те разбирам погрешно....нали не искаш да върнем желязната завеса, кореком, показен магазин, и да чакаш например сега за Лада Калина 10 години, а не да караш 159....?.......съгласен съм да има ограничения...Но за мързеливите араби, крадливите цигани, дори и за тарикатите евреи, макар, че те дърпат конците в световен мащаб..... както и да е......
        Говорим за нашият си стандарт......е тук се изкривяват нещата...трябва ние да се борим и да си го създадем, а не да го търсим в чужбина, защото по тоя начин нищо не постигаме....
        По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
        https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Например като се проследи тая тема се вижда всеки със своите болежки и виждания, всеки гледа от своето балконче и разсъждава.......а къде е истината...?....според мен истината е, че няма закони, тоез има но не се спазват, някой са недомислени и има хиляди вратички да се измъкнеш от тях....и най вече липса на ред и дисциплина............от там всичките ни изкривявания.....не може човек, които съсипа например БГА Балкан да е на свобода.....и т.н.....примери много....кучето скача според тоягата....

Comment

• Вдигнете нещо на Гърците и пратете 10 човека да си правят записки как се прави протест
            Излагаме се пред света . 100 човека спират 1000 на магистралата . Чудя се само кога ще стане някой масов бой и кой ще излезе бития .
            Или на народа му е добре или вече му е все тая колко са го навели !!!

Comment

• +1

А може и да му е хубаво така наведен да го...

Ама явно е, че на емигриралите извън България не им е хубаво и затова се изнасят...
              ≠=====================

Все си спомням в такива случаи една бабка в купето на влака когато бях студент "Ние баба си поживяхме, ама вие какво ще правите...?"

С това се изчерпва цялото "мислене " на поредица поколения родени и дресирани по време на комунизма...
              Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 08:34.
              Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                .......а къде е истината...?....
                "Ако не искаме да застинем в примитивност, не бива да се съсипваме в социалистическия опит за мнимо справедливо разпределение на бедността, а трябва сами да преодолеем бедността. Това означава създаване на масова покупателна сила, на благосъстояние за всички."
                "Аз се стремя към реализирането на такова устройство на икономиката, което да осигури благоденствие на колкото се може по-широки слоеве на нашия народ, а чрез създаване на масова покупателна способност на голяма част от населението окончателно да бъде преодоляна старата консервативна социална структура.”
                "Не би имало политическо, стопанско и социално бъдеще за народа, ако не успеехме да премахнем непоносимата материална нищета и да дадем с растящите доходи нов смисъл на мирния труд."
                Лудвиг Ерхард-министър на икономиката (1949 - 1963) и вицеканцлер на Федерална република Германия (1957 – 1963)
                Last edited by 546; d.m.y г., 10:43.

Comment

Чакай сега малко....или ти се изразяваш неправилно, или аз те разбирам погрешно....нали не искаш да върнем желязната завеса, кореком, показен магазин, и да чакаш например сега за Лада Калина 10 години, а не да караш 159....?.......съгласен съм да има ограничения...Но за мързеливите араби, крадливите цигани, дори и за тарикатите евреи, макар, че те дърпат конците в световен мащаб..... както и да е......
                  Говорим за нашият си стандарт......е тук се изкривяват нещата...трябва ние да се борим и да си го създадем, а не да го търсим в чужбина, защото по тоя начин нищо не постигаме....
                  Кой ти говори за връщане на желязни завеси и корекоми?

Просто обяснявам на какво се дължи мигранският поток.

Хората започнаха да се изнасят веднага след 89 - та, защото добре знаят, че това, което им трябва, вече го има някъде и просто трябва да идат и да си го вземат, вместо да чакат 100 г. то да дойде при тях.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                    Кой ти говори за връщане на желязни завеси и корекоми?

Просто обяснявам на какво се дължи мигранският поток.

Хората започнаха да се изнасят веднага след 89 - та, защото добре знаят, че това, което им трябва, вече го има някъде и просто трябва да идат и да си го вземат, вместо да чакат 100 г. то да дойде при тях.
                    През 89-та година първите който се изнесоха, бяха цигани, престъпници и всяка друга прослойка, която нямаше какво да губи тук.....и затова се създаде лошият имидж на българина в Европа......знаещите, можещите и искащите останаха и искаха да направят нещо, но в течение на времето като разбраха, че за едни може, за други не.....говоря за бизнеса, че партиният им секретар, от червен е станал син и т.н....започнаха да си търсят успеха на вън сблъсквайки се с политическата ни система......е в това време на прехода изгубихме доста цени кадри и то по вина на политиците......
                    За почти 30 години преход доста вода изтече а ние вместо да надграждаме, рушим не съм фен на старата система но здравеопазването, образованието, полицията и отбраната трябваше да се надгражда и запази, защото се оказа, че те сега са на много по ниско ниво, от колкото преди 30 години....деградация, а Костов и компания му викаха демокрация.......и ако ме разбираш, не е нужно да търсим корекома на вън, а да си го създадем у нас.....криворазбраният капитализъм му викам аз на това....

Comment

• Единственото, което можем да развиваме успешно е селското стопанство, животновъдстото и туризма.

За хай-тек браншовете вече сме изпуснали прекалено много влакове и там не ни остава друго освен да чакаме чужди инвеститори а ние да сме им добрите работници.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

• За почти 30 години преход доста вода изтече а ние вместо да надграждаме, рушим не съм фен на старата система но здравеопазването, образованието, полицията и отбраната трябваше да се надгражда и запази, защото се оказа, че те сега са на много по ниско ниво, от колкото преди 30 години....деградация, а Костов и компания му викаха демокрация.......и ако ме разбираш, не е нужно да търсим корекома на вън, а да си го създадем у нас.....криворазбраният капитализъм му викам аз на това....

Да бе - "със стари тухли, нова къща..."

От милиционер полицай не става.

Милиционерите 10-20-30 години са свикнали като "проберат" някой да го бият докато си признае...
                        Та тези милиционери този "опит" и това си "научено" го предаваха на младите кадри, та затова тази система и досега има такива които бият вместо интелигентно да предразположат извършителя сам да си каже всичко...

Същото и със следователи, съдии и прокурори - десетилетия разследвали, обвинявали и осъждали по политически причини "политическите врагове-предатели и слуги на империалистическия капитализъм" и той моля ти се щял "да надгражда" ...

Къде и какво ще "надградиш" над тези и "опитът" им ...

Една изцяло порочна система която трябваше да се срине до основи и да се изгради наново правилно.
                        Но имаше доста голяма съпротива против това разрушаване и от комунистическата/социалистическата партия и "кадрите" които е дресирала да я слушат и изпълняват заповедите й като кучета ...Насъскваше ги срещу неудобните за нея ...

Тези кучета доста лаяха и дори хапаха "да не се пипа системата" ...

А народа объркан ха-надясно, ха наляво по изборите ...

Доста несгоди и емигранти щяха да се спестят на този народ, ако комунистическата партия беше забранена веднага след падането на комунизма, а на нейните средни и висши кадри бе забранено да участват в политическия живот на България ...
                        Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 19:16.
                        Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Е, сега направо ме разби! Не може да се даде по точно определение на ситуацията, в едно изречение.
                          По принцип е тъжно, но още се хиля.
                          Е те това е то - хайко.
                          Макар и да нямам еднозначно мнение за здравеопазването, то и за отбраната важи това което написахте.
                          Боби е добре да обясни - как си представя демокрацията и преходът от централизирана, към пазарна икономика.
                          Колко да струва един завод, с висящи милиони дългове. Или БГА?
                          Наскоро един "изрови" документи, показващи че всеки един цифрово програмен струг, е струвал на държавата 1300 долара загуби.

Comment

От милиционер полицай не става.

Милиционерите 10-20-30 години са свикнали като "проберат" някой да го бият докато си признае...
                            Та тези милиционери този "опит" и това си "научено" го предаваха на младите кадри, та затова тази система и досега има такива които бият вместо интелигентно да предразположат извършителя сам да си каже всичко...

Същото и със следователи, съдии и прокурори - десетилетия разследвали, обвинявали и осъждали по политически причини "политическите врагове-предатели и слуги на империалистическия капитализъм" и той моля ти се щял "да надгражда" ...

Къде и какво ще "надградиш" над тези и "опитът" им ...

Една изцяло порочна система която трябваше да се срине до основи и да се изгради наново правилно.
                            Но имаше доста голяма съпротива против това разрушаване и от комунистическата/социалистическата партия и "кадрите" които е дресирала да я слушат и изпълняват заповедите й като кучета ...Насъскваше ги срещу неудобните за нея ...

Тези кучета доста лаяха и дори хапаха "да не се пипа системата" ...

А народа объркан ха-надясно, ха наляво по изборите ...

Доста несгоди и емигранти щяха да се спестят на този народ, ако комунистическата партия беше забранена веднага след падането на комунизма, а на нейните средни и висши кадри бе забранено да участват в политическия живот на България ...
                            Сега да не мислиш, че е по различно всичко пак си е политическа поръчка....а това с надграждането нещо не го доразбра....имаш кадри обучени говоря за по виша милиция и ги хвърляш на улицата, същото с военните, инженери и т.н...а не да вземеш един пожарникар и да го направиш генерал.....разсъждавай малко бе момче....и едно сравнение ще ти направя......макар, че го мразя оня режим...от милиционера едно време имаше страх циганина, респект обикновеният гражданин, а сега полицая е за подигравка и от време на време го бият ония мургавите избиратели....

Comment

Сега да не мислиш, че е по различно всичко пак си е политическа поръчка....а това с надграждането нещо не го доразбра....имаш кадри обучени говоря за по виша милиция и ги хвърляш на улицата, същото с военните, инженери и т.н...а не да вземеш един пожарникар и да го направиш генерал.....разсъждавай малко бе момче....и едно сравнение ще ти направя......макар, че го мразя оня режим...от милиционера едно време имаше страх циганина, респект обикновеният гражданин, а сега полицая е за подигравка и от време на време го бият ония мургавите избиратели....
                              Баш по висшите кадри са проблемни Боби.
                              Хора работещи на принципът - мой човек.
                              Говориш ми за образование - кое? Това в което даскалицата по електрознание бърка свързване звезда и триъгълник и като я поправиш те замерва с връзка ключове!? Или "обраованието", в което ректорът вика професорът и му вика - как ше го скъсаш бе, това е синът на Другарят....
                              Убразование ако имаш предвид - да.
                              Инженери като главният конструктор на ВАМО ли имаш предвид? Тоя, дето заради него 6 месеца заплатата ми беше по ниска, понеже не знае що е то ток на Фуко?
                              Я да кажеш - какво е демокрация? Как без приватизация да се премине от централизирана, към пазарна икономика?

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                                Е, сега направо ме разби! Не може да се даде по точно определение на ситуацията, в едно изречение.
                                По принцип е тъжно, но още се хиля.
                                Е те това е то - хайко.
                                Макар и да нямам еднозначно мнение за здравеопазването, то и за отбраната важи това което написахте.
                                Боби е добре да обясни - как си представя демокрацията и преходът от централизирана, към пазарна икономика.
                                Колко да струва един завод, с висящи милиони дългове. Или БГА?
                                Наскоро един "изрови" документи, показващи че всеки един цифрово програмен струг, е струвал на държавата 1300 долара загуби.
                                Боби няма как да обясни, защото не е икономист, а прост потребител и разсъждава от тая гледна точка......БГА Балкан според мен не струваше 1 лв.....а национално богатство, според мен енергетика, телекомуникации не се отдават на чужди фирми а е ресурс, който трябва да го управлява държавата......относно цифрово програмните стругове не съм запознат, ако се отнася за завода в Радомир......но биха могли да се използват, а не да отидат за скраб, колкото и остарели да са....то и Кремиковци бе грешка, ама го държаха до последно за да лапат от него.....селското стопанство го разбиха, раздадоха нивите на хората, а след това ги излъгаха с компесаторките и им ги прибраха за жълти стотинки.....и всичко това е от липсва на закони.....и това го прави една политическа върхушка за да се обогати.....
                                Иване, това съм видял, това съм преживял и не мога да говоря за.....как си представям демокрацията и преходът от централизирана, към пазарна икономика....защото съм живял през това време В България, а не в Норвегия например....

---------- Post added at 18:54 ---------- Previous post was at 18:46 ----------

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                                Баш по висшите кадри са проблемни Боби.
                                Хора работещи на принципът - мой човек.
                                Говориш ми за образование - кое? Това в което даскалицата по електрознание бърка свързване звезда и триъгълник и като я поправиш те замерва с връзка ключове!? Или "обраованието", в което ректорът вика професорът и му вика - как ше го скъсаш бе, това е синът на Другарят....
                                Убразование ако имаш предвид - да.
                                Инженери като главният конструктор на ВАМО ли имаш предвид? Тоя, дето заради него 6 месеца заплатата ми беше по ниска, понеже не знае що е то ток на Фуко?
                                Я да кажеш - какво е демокрация? Как без приватизация да се премине от централизирана, към пазарна икономика?
                                Имаше и кадърни кадри.......а сега ги почти няма това имам предвид...а относно мой човек то и сега е в пълна сила, или се заблуждавам...)....а ти ми кажи сега това нашто демокрация ли е...?.....и аз мога да пискам, къде какво са ме преебали нечестно.....но въпроса е да се бориш с това......

Comment

Working...
                                X