Известие

Collapse
No announcement yet.

Ег(б)ати и тъпата държава сме.....

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
    Застрахователите пискат, че страшно са се увеличили ПТП-та, със всяка година се увеличава смъртта на пътя, агресията, постоянно гледаме това в новините......на какво се дължи...?

Според мен това се дължи на една проста дума бизнес......всичко се е превърнало в бизнес, без отговорност...и ще се обоснова.....

Неправоспособни шофьори....имат книжки, но само на тапия....обучение нулево......инструкторите гледат да си приберат парите, а какво създали, вълците ги яли...

Изправни коли....пунктове за ГТП на всеки ъгъл във всеки град....кой им дава лицензи на тия.....прегледите занижени до крайност....не е важно според мен на колко години е колата, а какво и е техническото състояние....но човека взима парите и ако утре не дай си боже има катастрофа по вина на техническа неизправност....отговорност нулева....

Недосегаеми....роднина на полицай, депутат, брат, сестра и еди какъв си на правоимащ......мачка, гази блъска и не поема отговорност...

Качество на пътищата...страшен бизнес....)...и т.н и т.н....

Причината са законите, неспазването на законите и най вече умишлено създадените вратички в тях....а бе закони не сме имали от Крумово време.....

Интересно ми е, как така румънците вкараха министри и депутати в затвора, как така някъде по света съдят президент....а у нас доказан мафиот си е на свобода....

за съжаление и аз съм на същото мнение И все пак според мен има светлина в тунела , младите излизат навън учат и вече родолюбието се обажда и се връщат това е най- добрият вариант - виждат как трябва да е , харесва им и започват да се борят за това в БГ Не съм българин колеги , но и мен ме боли за държавата , тук си е рай направо !

Comment

Първоначално публикувано от Grishata Покажи съобщение
      за съжаление и аз съм на същото мнение И все пак според мен има светлина в тунела , младите излизат навън учат и вече родолюбието се обажда и се връщат това е най- добрият вариант - виждат как трябва да е , харесва им и започват да се борят за това в БГ Не съм българин колеги , но и мен ме боли за държавата , тук си е рай направо !
      Чакай сега...това не съм българин, какво означава...?...тоя уйкенд бях на едно парти в северна България....и един белгиец и швед направиха купона .....единият женен за българка, другият си купил къща в най затънтеният район на страната ни...ама имат душа хората....играят ръченица и хора по добре от нас.....даже белгиеца посещава някаква група за нашенски народни танци в...забележи Белгия...и си поръчал наша народна носия по някакъв сайт в интернет....е той повече българин ли е.....просто хората ни симпатизират и са освободени, от това което на нас ни е насадено....не знам как да се изразя.....но за пореден път разбрах, че завистта на нас много ни пречи.....остави ги тия имат пари, за тях тук е рай(случайно дочух коментари от местни)...е не е така......просто мисленето ни е грешно.....моето, твоето и почти на всеки участник в темата.....негативни сме....ако ме разбирате...
      Last edited by Бобби; d.m.y г., 23:16.
      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Кво праим:
        повишаваме цената на ГО и данък МПС-намалява броя на автомобилите-намаляват приходите от ГО и данък МПС-повишаваме още цената на ГО и данък МПС за да компенсираме намалените приходи-намалява още броя на автомобилите.
        Следваща стъпка-повишаваме и акциза върху горивата,и таксите за ползване на пътищата,и таксите за паркиране-също за да компенсираме намалените приходи.
        Ми не.

То като при цигарите и алкохола.

Като повишат цените се увеличава контрабандата ...

Тоест, ще се увеличат шофьорите и без гражданска отговорност и без книжка или правоспособност(защото е отнета), но няма да се намалят като цяло шофьорите...

Или както казват колеги "бракониерстваш ли" ?

Без книжка/правоспособност/гражданска отговорност, ама го играе "водач" на МПС...

Докато не се приеме законодателство по силата на което като те хванат неправоспособен/без преиздадена книжка/без гражданка отговорност да те осъдят "да мааш с чука по камъните" за поне 3 месеца никой няма да му пука за глоби и други наказания...
        Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Е не е точно така,хората биха плащали и горива,и застраховки,и т.н. по европейските стандарти,ако имаха и европейски стандарт на живот.Леко не ни се получават на нас нещата според мен.
          Сега има протести ,че горивата поскъвали.Що няма протести ,че по тази причина трябва да се вдигне леко дохода на хората.Щото ако подскачаш пред шефа,може да те замени с някой дето не подскача.
          Труда е стока и доставчици бол.Вече има и внос на работна сила .
          Има и износ.
          Заместваме изнесената вероятно способна работна сила с вносна ,ама дали е равностойна не се знае.
          Дай боже да е по-добра,ама надали.Добрите играчи играят във силните отбори.Важното е ,че нивото на заплащане е запазено.Зоопарка се обновява,но еволюция няма.
          Всичко това не прави държавата по различна,все същата си остава.
          Точно като в заглавието на темата.
          Last edited by 546; d.m.y г., 03:14.

Comment

Не, че няма за какво да са недоволни хората, но ако говорим конкретно за горивата, имаше време, когато те бяха по-скъпи от сега, пък протести не помня да е имало.

Има едни мизерници, които се възползват от всичко за да се домогнат до властта. А когато те са на власт, с нищо не подобряват състоянието на хората.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Напълно съм съгласен, че протестите трябва да бъдат насочени за увеличаване на доходите, а не толкова против увеличаване на цените ( особено на горивата).
              Не разбирам също начина на протест - защо е нужно да се блокират магистрални, главни пътища, да се образуват километрични задръствания - някой от протестиращите дава ли си сметка колко гориво се гори от всички тези хиляди блокирани с часове автомобили? Кой е доволен от това - Лукойл?
              Вместо това, да насочат проста си срещу централата на Лукойл, ако са недоволни от цените на горивата, към парламента и МС , ако са недоволни от правителството, към Бойко Борисов / резиденция Бояна и Банкя/, ако са недоволни от него.

Въобще не вярвам с извършените незаконни блокади на основни пътни артерии, да са попречили на някой от политиците. АКо искат, нека блократ парламента, нека блокират резиденцията, нека блокират централата на Лукойл, ако щеш рафинерията, но кому е нужно да се блокира ( например снощи) детелината на Перник? С какво са виновни десетките хиляди трудещи се, който просто се опитват да се придвижват свободно?
              И не на последно място....в цялата бутафорна ситуация, както се видя и в снощните репортажи, една огромна част от т.н. "протестиращи" бяха младежи с качулки на главите, размахващи средни пръсти пред камерите на репортерите, водени от яки батки с G-класи....Защо ли...? ( Не казвам, че измежду протестиращите няма и нормални хора).
              Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
              ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

Първоначално публикувано от sasho_n2 Покажи съобщение
                С какво са виновни десетките хиляди трудещи се, който просто се опитват да се придвижват свободно?
                И не на последно място....в цялата бутафорна ситуация, както се видя и в снощните репортажи, една огромна част от т.н. "протестиращи" бяха младежи с качулки на главите, размахващи средни пръсти пред камерите на репортерите, водени от яки батки с G-класи....Защо ли...? ( Не казвам, че измежду протестиращите няма и нормални хора).
                И тук идва разликата м/у протестите у нас и (май навсякъде) другаде. Как в Италия, при техния стандарт, цялата държава скача при повишение с няколко евроцента, пък тук ни е важно кой води протеста?
                Или тия десетки хиляди са много доволни от животът си, или очакват някой друг да им оправи живота. Което задължително трябва да стане без да ги смущава по никакъв начин.
                Еко, то ония са ясни, има обаче и един друг момент - има едни тарикати, дето като наближат избори и "хвтрлят кърпата" предсрочно, та "да минат ниско" на самите избори. Никога не е късно хората да протестират, щом са недоволни.
                Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Да, за мен и изключително важно кой води протеста и кой го организира - за да се включа адекватно и изразя гражданската си позиция трябва да знам какво искам, за какво протестирам и евентуално да предложа мерки и начини за постигане на целите и желанията ми.
                  Всичко останало, според мен е едно хаотично, незаконно струпване на маса, която много лесно може да се окаже лесна плячка на поредия неодоценен политически субект, който лесно гордо да застане начело на държавата...тогава тази маса от хора ще продължи да си бъде все толкова бедна и нещастна, както до момента.
                  Лично според мен е смешно да отидеш на подобно мероприятие, просто за "масовка", да " не си довоен от живота си в тази държава" и да не предлагаш конкретни мерки, с които да се постигне някакво подобрение.
                  ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

Първоначално публикувано от sasho_n2 Покажи съобщение
                    Да, за мен и изключително важно кой води протеста и кой го организира - за да се включа адекватно и изразя гражданската си позиция трябва да знам какво искам, за какво протестирам и евентуално да предложа мерки и начини за постигане на целите и желанията ми.
                    Всичко останало, според мен е едно хаотично, незаконно струпване на маса, която много лесно може да се окаже лесна плячка на поредия неодоценен политически субект, който лесно гордо да застане начело на държавата...тогава тази маса от хора ще продължи да си бъде все толкова бедна и нещастна, както до момента.
                    Лично според мен е смешно да отидеш на подобно мероприятие, просто за "масовка", да " не си довоен от живота си в тази държава" и да не предлагаш конкретни мерки, с които да се постигне някакво подобрение.
                    Ами то всеки знае какво иска. Най общо казано - всичко и веднага.
                    Къде и как очаквате да предложите мерки и начини? В хола пред телевизорът? На улицата при организиран от друг субект протест? Избори ли ще чакате? Пояснете.
                    Незаконни протести има, но има и законни такива. Това че група граждани са Ви нарушили спокойствието, далеч не означава че са незаконна тълпа. Дали протестът е законен се проверява в общината. Ако е незаконен, сте в правото си да изискате от полицията да "го разчисти". Ама за целта трябва да се поинтересувате - законен ли е, не е ли....
                    Да разбирам ли, че като съм доволен от животът си в тая държава, трябва да съм съгласен със всичко ставащо в нвя? Или мога и да протестирам, когато нещо не ми харесва?

Comment

Всеки има или поне би следвало да има право да протестира, както обяснихте по легалните и законни за целта начини. Затварянето на ключови пътни артерии, без изричното предварително съгласие на съответните компетентни органи е незаконно ( каквото беше снощното затваряне на главен път Е 79). Нямам инфо до колко законни са били блокирането на пътните артерии в неделя, затова не го коментирам.
                      За това кой как протестира, всеки сам избира и преценя - моето мнение го казах преди това. Ходил съм и съм подкрепял множество протести, в т.ч. предходните срещу високите цени на горивата през 2014 г., но тогава имаше ясна конкретна организация, отправени конкретни искания и мерки които трябва да се преприемат.

Отново според мен се отдалечаваме от основния фокус на протестите и мястото им на провеждане - ако са насочени срещу горивата - нека отидем и блокираме Лукойл, ако протестираме срещу правителството, корупцията и т.н. - да блокираме парламента, ако се протестира срещу Бойко - да блокираме Министерски съвет или резиденция Бояна....Кому е нужно да се блокират всички основни пътни артерии?
                      И отново питам - при положение, че лайт мотива на протеста е "Срещу високите цени на горивата" - някой въобще дава ли си сметка с тези огромни блокади в цялата страна колко ненужно гориво се изразходва? Кой мислите, че е доставчик и доволно потрива ръце от всичко това, без да му се нарушава грам неговото спокойствие? И не били било по-ефективно да се затвори пътя към рафинерията на Лукойл за няколко дни или да се блокира централата им на бул. Тодор Александров в София?

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                        Ами то всеки знае какво иска. Най общо казано - всичко и веднага.
                        Къде и как очаквате да предложите мерки и начини? В хола пред телевизорът? На улицата при организиран от друг субект протест? Избори ли ще чакате? Пояснете.
                        Незаконни протести има, но има и законни такива. Това че група граждани са Ви нарушили спокойствието, далеч не означава че са незаконна тълпа. Дали протестът е законен се проверява в общината. Ако е незаконен, сте в правото си да изискате от полицията да "го разчисти". Ама за целта трябва да се поинтересувате - законен ли е, не е ли....
                        Да разбирам ли, че като съм доволен от животът си в тая държава, трябва да съм съгласен със всичко ставащо в нвя? Или мога и да протестирам, когато нещо не ми харесва?
                        Не става въпрос за това, че някой е нарушил нечие спокойствие.
                        Самата тази мисъл предполага разделение и несъпричастност.
                        Става въпрос за това, че е глупаво да хвърляш камъни по собствената си глава, вместо по субекта причиняващ недоволството ти.
                        Иначе, ако ще си причиняваме сами "неудобството", защо да не протестираме, като шамаросваме минувачите, ей така - заради каузата.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Аз пък не зная колко легално е било снощи по вашите географски ширини, но също не зная и как точно е била организирана блокадата. Щото тук има и "удари под кръста". Например общината да каже - изстървахте срокът с три секунди, или протестиращите да се движат с 5км в час, с леките си коли(което имат право да правят, ако няма знак за задължителна минимална скорост).
                          Ако очаквате един монополист, да се "вземе в ръце", само щото "некви там" протестирали - има да чакате. Когато става въпрос за Лукойл, или трябва цялата държава да се мобилизира, или ще е буря в чаша вода.
                          четейки това, сигурно ви идват поне две идеи, как да се промени ситуацията.
                          Манолова "обърна" ЕС, щото шоколадът ни е с по малко млечно съдържание. Чакам и становището по въпросът - "защо един монополист, поддържа у нас цени, съпоставими с тия в ЕС, след като плаща 10 процента данък печалба". Мотивът да питам е че "ония" "там" плащат ... абе... над 40процента.
                          Изобщо няма да взема, да се ровя по въпросът - "к'во стана с ония танкери, напускащи даначна територия(терминал) без проверка, дето Ахчиева ги снима, гонейки Марешки". Това все едно не се е случвало. Добре е че се "притеснявате" за похабените литри гориво за няколко часа. Странно ми е че не Ви притеснява "общата" картинка.

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                            Не предполага.
                            Предположението е догадка, у нас това е факт.
                            Ей го и конкретният случай(те го, те).
                            Мога да изброя поне десет още.
                            Сещаме се че полицията търси едни избягали затворници, обаче като дойде време да се сетим че надзирателите протестираха, или ни хваща амнезията, или имаме особено мнение за работата на надзирателите. Същите полицаи пиеха кафе.... Имаше едни бити доктори и протести....и.....
                            И те така....
                            Преди години, когато една купчинка протестираше че горивата са скъпи, друга купчинка обясняваше че не горивата са скъпи
                            а доходите са малки. Сякаш като има някакъв проблем, той не рефлектира върху всички в тая територия, касаейки всички аспекти от живота.
                            И ето ви го най големият проблем на развитият социализъм. Разстреля от упор гражданското самосъзнание. Друг е виновен, друг е отговорен, друг ще го оправи.
                            Да, ама....не! Ние сме държавата! Всеки един от нас! Ама.... наистина - всеки!

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                              Не става въпрос за това, че някой е нарушил нечие спокойствие.
                              Става въпрос за това, че е глупаво да хвърляш камъни по собствената си глава, вместо по субекта причиняващ недоволството ти.
                              Иначе, ако ще си причиняваме сами "неудобството", защо да не протестираме, като шамаросваме минувачите, ей така - заради каузата.
                              Ами за съпричасност може говорим ,ако ме видиш да протестирам за повишение цената на горивата с цел работещите в този бранш да получават средните европейски заплати.
                              И кафе бих пил с чегетата,и други неудобства бих си причинил ,ако това ще доведе до нещо смислено като поевропейчване да речем.
                              Ама сме на светлинни години от подобно нещо.

Всъщност идеята ти за шамаросването е тъй за каузата не мисля ,че е лоша.
                              Last edited by 546; d.m.y г., 23:35.

Comment

Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщение
                                Ами за съпричасност може говорим ,ако ме видиш да протестирам за повишение цената на горивата с цел работещите в този бранш да получават средните европейски заплати.
                                А сега де! Как реши че ако се повиши още цената на горивата, работещите в оня бранш ще получат европейски заплати?
                                Разбирам че е хипотетична ситуация, ама все нещо от реалноста трябва да "наввежда" на подобни размисли(и страсти).
                                Упс! Май се досетих! Искаш да "прокараш" тая теза като фантастика. А както знаем - каквото пишат фантастите се случва, рано или късно. Има обаче една мъъъъничка подробност, фантастика и фентази са различни жанрове.

Comment

Working...
                                X