Известие

Collapse
No announcement yet.

Покупка на Лаптоп-помощ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Pinky
    Първоначално публикувано от MONI
    Първоначално публикувано от Wolfy
    Според моите наблюдения повечето лаптопи дават дефект след около година- година и малко... Затова за мен най- важно е гаранцията да е повече от година... Всеки нов лаптоп предлага сравнително добра производителност... Най- често при дефект се налага смяна на дънната платка, която е от порядъка на 300~600Е, което автоматично означава, че ако нямаш гаранция отиваш в магазина и си купуваш нов лаптоп... Хард дисковете също дават доста проблеми... Все пак желая ти късмет, защото ще ти трябва
    Да ти кажа като гледам служебните IBM които вече направиха 2.5 - 3 години до момента няма дефектирал....
    Ти май си единствения доволен от новите ИБМ (Леново)
    Говоря само за IBM..... става въпрос за преди 3 години. Сега незнам за какво става въпрос.
    98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

Аз пък ползвам Дел от 3-4 години и досега не са имали дефекти. Като цяло ЖАР Е ЕДНА ОТ НАЙ ТЪПИТЕ ФИРМИ. А и колегата да си каже за какво ще се ползва, но цената на предложения е висока. Както казаха колегите единственото предимство е 2ГБ рам.
      А като цяло почти всички производители имат и кофти модели. FS и HP Стемо е добра фирма, а пък и може да се види на живо. IBM беше добра фирма. Нямам особено впечатление от Леново, но корпосите изглеждат малко евтино.
      "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
      Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
      Opel Astra J GTC

Comment

Малко и от мен, първо за какво се ползва е важно.
        Матрицата на доста от НР творенията е некъв абсурд... нема такава гадост, но има доста от 7, 8 и 9 серия които са с читава такава.
        Хубаво е да гледаш да е с АТИ или НВИДИА карта със собствена памет... както и диск на 7200 оборота (ама тия 2 те неща дигат бая цена).
        Другото, както се каза по-горе - гаранцията е важно нещо, а СТЕМО са гола вода и кал по-гърба като сервиз, но не знам има ли друг изобщо за НР у нас.
        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Благодарско колеги
          РАЗКОЛЕБАХТЕ МЕ

Ще гледам нещо по добро тогава,че си падам и по игрите :P

Т.

Comment

Я виж това, верно цифра е... ама мисля да отговаря на всички изисквания
            Само уточни дали тия 256 видео памет са отделно или от системната...
            http://hp.most.bg/hp-compaq-nw8440-t...umRH418EA.html

Серия: nw8440
            Процесор: Intel Core 2 Duo T7600 (2.33G)
            Чипсет: Mobile Intel 945PM Express Chipset with 667-MHz front side bus
            Памет: DDRII 667MHz 1 DIMM 2048 MB RAM
            Твърд диск: 100GB 7.2rpm GB HDD
            Твърд диск скорост: 7200 rpm
            Оптично устройство: DVD+/- RW DL Super
            Тип на Екрана: TFT
            Размер на Екрана: 15.4""
            Видео карта: ATI Mobility FireGL V5200 graphics controller with 256 MB of video memory
            Видео резолюция: WUXGA WVA
            Операционна система: WinXPPro
            Тегло: 2.7 Kg.

Цена 2011 EUR
            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius
              Я виж това, верно цифра е... ама мисля да отговаря на всички изисквания
              Само уточни дали тия 256 видео памет са отделно или от системната...
              http://hp.most.bg/hp-compaq-nw8440-t...umRH418EA.html

Серия: nw8440
              Процесор: Intel Core 2 Duo T7600 (2.33G)
              Чипсет: Mobile Intel 945PM Express Chipset with 667-MHz front side bus
              Памет: DDRII 667MHz 1 DIMM 2048 MB RAM
              Твърд диск: 100GB 7.2rpm GB HDD
              Твърд диск скорост: 7200 rpm
              Оптично устройство: DVD+/- RW DL Super
              Тип на Екрана: TFT
              Размер на Екрана: 15.4""
              Видео карта: ATI Mobility FireGL V5200 graphics controller with 256 MB of video memory
              Видео резолюция: WUXGA WVA
              Операционна система: WinXPPro
              Тегло: 2.7 Kg.

Цена 2011 EUR
              за 2000евро да го земеш с предната версия на Windows си е направо набутка...
              '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
              '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
              '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Аре без 2000 евро за някакъв преносим боклук, та и на 7200 да му е диска. Това да не е кола И си представям да го изпуснеш. Може да се вземе доста по разумно за 2 пъти по-малко пари. А за Windows-а според мен е по добре Виста. Има даста голям избор от лаптопи в момента.
                "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                Opel Astra J GTC

Comment

Първоначално публикувано от georgyg
                  Аре без 2000 евро за някакъв преносим боклук, та и на 7200 да му е диска. Това да не е кола И си представям да го изпуснеш. Може да се вземе доста по разумно за 2 пъти по-малко пари. А за Windows-а според мен е по добре Виста. Има даста голям избор от лаптопи в момента.
                  вие къде го хвърлихте с тия 2000 евро.. човека е отделил 1000 евро!!! Вземи си Делл и няма да съжеляваш!
                  Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от valjo
                    тва за HP решително не е верно!
                    аз съм работил в РИСК 3 години и съм продавал АСУС лаптопи и ми е много ясно за кво иде реч ..... - не е зле но нищо особено, сервиз няма почти... части няма ? тогава?

но аз имам HP с ТЛ-60 процесор купуван преди почти година, и мога да кажа че не е кой знае какво като пърформанс, кво остава за по малките..... това е hp nx6325

другото е матрицата, това за мен е много важно, повечето именно оттам пестят... кво е тва WXGA ? ...подигравка....
                    гледай по високия клас екрани, повярвай ми, струва си.... WSXGA/+ най малко

останалото е супер, 2г, диск, отделно видео.... Vista Home Premium preinstalled - Много съществена полза....

но за тия пари гони поне ТЛ-60 процесора и WSXGA+ VVA матрица
                    Говоря ти за новите модели на НР, че не струват. При при по-старите нещата стояха по-иначе. Най-малкото защото почти всичко в тях беше на Асус...
                    Аlfa Romeo 156 16V 1.6 Twin Spark...

Comment

божке колко хора разбирали от компири у тоя форум
                      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от Raddo
                        тва за HP решително не е верно!
                        аз съм работил в РИСК 3 години и съм продавал АСУС лаптопи и ми е много ясно за кво иде реч ..... - не е зле но нищо особено, сервиз няма почти... части няма ? тогава?

но аз имам HP с ТЛ-60 процесор купуван преди почти година, и мога да кажа че не е кой знае какво като пърформанс, кво остава за по малките..... това е hp nx6325

другото е матрицата, това за мен е много важно, повечето именно оттам пестят... кво е тва WXGA ? ...подигравка....
                        гледай по високия клас екрани, повярвай ми, струва си.... WSXGA/+ най малко

останалото е супер, 2г, диск, отделно видео.... Vista Home Premium preinstalled - Много съществена полза....

но за тия пари гони поне ТЛ-60 процесора и WSXGA+ VVA матрица
                        Говоря ти за новите модели на НР, че не струват. При при по-старите нещата стояха по-иначе. Най-малкото защото почти всичко в тях беше на Асус...
                        еми незнам колко нови, сериите nc и nx още се продават, сега гледам има някаква верно нова, но от тях не съм виждал нито един

Comment

аз взех наскоро това за една колежка
                          http://hp.most.bg/hp-compaq-nx7400-t720 ... 430EA.html

100евро под посочената цена....

смятам че това е оптимум
                          hp--nx7400 Т 5500 ;15,4 " 80GB hard, 1024MB Ram / 667MHz без ОС - под 1500 лв -около 7-8.01.2007 като се махне ДДС то ...
                          Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
                          Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Първоначално публикувано от kris11
                            аз взех наскоро това за една колежка
                            http://hp.most.bg/hp-compaq-nx7400-t720 ... 430EA.html

100евро под посочената цена....

смятам че това е оптимум
                            hp--nx7400 Т 5500 ;15,4 " 80GB hard, 1024MB Ram / 667MHz без ОС - под 1500 лв -около 7-8.01.2007 като се махне ДДС то ...
                            е аз го взех август миналата година, и исках да е с 4:3 дисплей, и SXGA+ ....

но nx7400 и сега имат добър модел - с T7200ЦПУ , с 2Г РАМ, WSXGA+ дисплей и Vista Business .... и е ок. 1000евро без ДДС .... и го НЯМА на склад нито в МОСТ нито в CHS ....
                            блях
                            а на третото място не ми се пита...

Comment

Working...
                            X