Здравейте всички , имах неплатена глоба от 2015 или 2016 не помня .. по новия закон ми взеха книжката барбар с талончето и малкия талон на колата ... униформения ми каза, че на следващия ден ще си я получа в Кат София .. днес ходих , платих си глобата, но на гишето ми казаха, че книжката не е при тях .. тъй като родом съм от Видин, книжката ми е издавана там, но по лична карта съм регистриран в София .. има ли вероятност да ми я върнат във Видин заедно с малкия талон на колата? Мой приятел от Пловдив си я получи в София , също регистриран тук, но с книжка от Пловдив? ... И защо аджеба не могат да ми кажат къде ми е книжката. Отнета е за неплатена глоба която в момента е платена и все още без книжка .. и в момента съм отпуска защото без кола няма как да стигна до работа защото съм извън града ... някакви съвети от някой по запознат и е патил? Има ли срокове в които могат да ме мотаят? И мога ли да ги съдя за материални щети .. защото дето се казва времето е “пари”.. ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Офтопик за придобиване на взета книжка
Collapse
X
-
Можеш да ги съдиш за каквото си поискаш. Обикновено губят.
А, че си е свинщина от всякъде-няма спор!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеМожеш да ги съдиш за каквото си поискаш. Обикновено губят.
А, че си е свинщина от всякъде-няма спор!
Comment
-
Наиграл си се яко, чак си превъртял играта. Хубаво е да се плащат в срок глобите, че да не се случват такива работи. Да ти е обеца на ухото. Администрацията на КАТ е тотал щета както всяко едно държавно учреждение.
Sent from my WAS-LX1 using TapatalkДве неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.
Comment
-
По принцип това, че не си плащаш глобата в момента на спирането не е проблем, но ако не я платиш в определен срок се начислява така наречената "глоба на глобата". Но ти щом си ги платил всички глоби и не са ти казали нищо за това, може да обжалваш, защото си платил всичко и те нямат право след това да си измислят нови глоби върху вече платена такава. Опитват се да си измучат от пръстите нещо ми се струва.Fiat Bravo II 1.4 16v
Comment
-
Първоначално публикувано от mell0 Покажи съобщениеПо принцип това, че не си плащаш глобата в момента на спирането не е проблем, но ако не я платиш в определен срок се начислява така наречената "глоба на глобата". Но ти щом си ги платил всички глоби и не са ти казали нищо за това, може да обжалваш, защото си платил всичко и те нямат право след това да си измислят нови глоби върху вече платена такава. Опитват се да си измучат от пръстите нещо ми се струва.
Comment
-
Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщениеAко караш без книжка - няма какво да ти вземат.
Така правят получовеците, наречени "роми" .
Comment
-
Първоначално публикувано от mell0 Покажи съобщениеПо принцип това, че не си плащаш глобата в момента на спирането не е проблем, но ако не я платиш в определен срок се начислява така наречената "глоба на глобата". Но ти щом си ги платил всички глоби и не са ти казали нищо за това, може да обжалваш, защото си платил всичко и те нямат право след това да си измислят нови глоби върху вече платена такава. Опитват се да си измучат от пръстите нещо ми се струва.
Глобата си е точно сумата N, от момента на влизане в сила на НП или фиш, та до момента на отпадане по давност.
Няма как да стане по-голяма.
Също така е незаконосъобразна практиката, която в момента прилагат масово, и върху колегата Niki96, да не му връщат синия талон, а да искат да го наказват втори път.
Един път е наказан с ЕФ - вече заплатен. Втори път, не може да бъде наказан.
Втората възможна секира не е наказание, а принудителна адм. мярка (ПАМ), вече и тя му е приложена - отнемане на СУМПС до заплащане.
С това репресията трябва да спре.
Сега каквото и НП да издадът, и да го накажат втори път, затова, че не си е заплатил глобата в "срок", ще падне с лекота.
Ще падне, дори сам да си напише жалбата.1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon
Comment
-
Първоначално публикувано от Scrapera Покажи съобщениеВ административното право, няма нито понятие "глоба върху глоба", нито в данъчното, "лихва върху глоба".
Глобата си е точно сумата N, от момента на влизане в сила на НП или фиш, та до момента на отпадане по давност.
Няма как да стане по-голяма.
Също така е незаконосъобразна практиката, която в момента прилагат масово, и върху колегата Niki96, да не му връщат синия талон, а да искат да го наказват втори път.
Един път е наказан с ЕФ - вече заплатен. Втори път, не може да бъде наказан.
Втората възможна секира не е наказание, а принудителна адм. мярка (ПАМ), вече и тя му е приложена - отнемане на СУМПС до заплащане.
С това репресията трябва да спре.
Сега каквото и НП да издадът, и да го накажат втори път, затова, че не си е заплатил глобата в "срок", ще падне с лекота.
Ще падне, дори сам да си напише жалбата.
Comment
Comment