Известие

Collapse
No announcement yet.

Шофьорските курсове и тяхното качество

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
    Правилата са си правила, опираме до момента със спазването им. Затова казвам, че някой може да си вземе всички изпити и да е перфектен на теория, но истината е какво прави в действителност той на пътя.
    А, така написано не мога да го опровергая.
    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от Ali.Sali Покажи съобщение
      Банален стана с тая обективност. Не, не си говорим за обективност, а за шофьорските курсове и тяхното качество, т.е. какви шофьори "раждат" и какви умения придобиват/не придобиват. Банално стана вече. Онази тема си е онази, тази си е тази. Има си за заглавие, коментирай по заглавието. Повече не коментирам темата с обективността.
      Все едно да питаш, какви кадри раждат учебните заведения.

Ами - различни. В огромна степен зависи най-вече от самите индивиди.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
        Убеден съм, че качеството на младите шофьори в най-малка степен зависи от продължителността на курса.

То, в много по-голяма степен, зависи от нрава на обучавания и от качеството на инструктора.

Връщането на полигона и на психотехническия изпит биха били положителни неща.

Вместо увеличаването на часовете за кормуване, да добавят 1 час шофиране в симулирана опасна среда.

Масово младите шофьори правят поразии след първия дъжд или сняг.
        Въпреки че не съм карал на полигон, тъкмо го махнаха, съм напълно съгласен с теб..за сметка на това едно време имаше лозя, от 5 годишен седях в краката на баща ми и въртях геврека по черните пътища, на 10 вече си карах... поне ме научи да внимавам и да не чупя москвича, все пак 12ка дефорсе чисто нов беше
        156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
        147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
        159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

- Скъпи, погледни, дали не съм паркирала много далеч от тротоара.
          - Ъъъъ спрямо кой от двата, скъпа?

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от Ali.Sali Покажи съобщение
            Не, не си говорим за обективност,
            Ей това питах изначално. Ако отговорът не се беше забавил, нямаше да има съвсем излишни постове и от мен.

Comment

Аз случих на много добър инструктор.
              Курсовете ги карах на един Космич - покойник преди 100 години, но още са ми в главата съветите му:

- Ако десният ти крак не е на газта, мястото му е над спирачката.......Основното ти занимание по време на шофиране трябва да е размишляването над пътната обстановка.......Никога не се предоверявай на предимството си.....

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Аз доста мога да говоря по темата. Нещата са комплексни. Кандидат шофьорите трябва да получат едни базови умения. Това при различните хора се получава за различен период от време.
                Масово школите пускат недобре подготвени курсисти на изпит. Обаче както казва един мой приятел, летвата там вече не е смъкната ниско, а направо е заровена в земята.
                AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                sigpic

Comment

Доста обширна тема за разсъждения, причината е че факторите, които влияят на обучението и качеството му са много. Първо до самия човек, след това до инструктура, къде се карат курсовете, с каква кола се карат, какво внимание се отделя на отделния курсист, изискванията от изпитващите и още много.
                  Аз например карах курсовете сравнително наскоро(преди 4г) и мога да споделя за положението тогава. Мои наблюдения към моя курс и този на наборите/връстниците ми. А именно:
                  Часовете бяха малко(28-30ч),основно каране по големи булеварди, масово не ги извеждаха извънградско и магистрално.
                  Аз карах Корса 60кс(колко от тях живи, не знам), дали бях подготвен като се качих на първата ми кола 140кс, не бях. Мои връстници които по същия начин се качиха на коли, само че с липса на отговорност потрошиха по някоя и друга талига.
                  Масово хора, които не можеха да карат и като цяло не ставаха за това, ходиха да взимат курсовете в малки градове, където има по едно кръгово и един светофар. Там е и един от проблемите, че масово курсанти карали курсове в малки градове не са подготвени за трафика, интензивността, сложността в по-големите градове.
                  Въпреки всичко сред причините за катастрофи не смятам качеството на курсовете като причина(изключвам купените книжки), а съвсем други, но там ще засегна съвсем друга тема.
                  Ex ALFA 156 1.8TS
                  Now ALFA 159 1.9JTDm
                  "How hard can it be?" - Въпрос, който си задавам преди да подхвана нещо.

Comment

В тая тема само stelt пие вода от извора, образно казано....пряко го засягат нещата, свързан е с тях.....наясно е момчето.....какво да ви кажа, какъв народа, такава и държавата, такава и оправата......виновни няма....)
                    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

"Дами канят".

Comment

Али, ти постоянно мрънкаш и се оплакваш от нещо. Само негативизъм. И темите ти са такива. Подтикваш и другите да станат мрънкачи и да ти пригласят. Нищо позитивно и хубаво ли няма около теб?
                        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                          "Дами канят".
                          ...искаш да си инструктор...)
                          По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                          https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                            Али, ти постоянно мрънкаш и се оплакваш от нещо. Само негативизъм. И темите ти са такива. Подтикваш и другите да станат мрънкачи и да ти пригласят. Нищо позитивно и хубаво ли няма около теб?
                            Какво общо има с негативизма, къде видя негативизъм?

В автомобилен форум съм пуснал тема шофьорските курсове - много необичайно. Все едно във форум за майки да е странно и негативно , че пуснали тема за качеството на памперсите.

Няма нищо негативно, просто дискусия относно промени в закона, мнения я от скорошни и стари "курсисти", сравнения и т.н. Защо трябва да се търси кое било негативно, кое било обективно... ти къде видя негативизъм?

Не знаех, че подобна тема в автомобилен форум ще ви се види странна. Наистина, темите за бежанците, религиите и АЕЦ-а са по-подходящи за този форум, от тези за гориво и курсовете. И аз така смятам!

Трийте темата в такъв случай!
                            Alfa Romeo 156 1.8 SW TS 144hp

Comment

Темата е хубава и мястото и е точно тук.

Негативизъм не внася тя а определени постове.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Кои например?
                                Alfa Romeo 156 1.8 SW TS 144hp

Comment

Working...
                                X