Известие

Collapse
No announcement yet.

Педала на спирачките поттва.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Педала на спирачките поттва.

Момци франсето ми прави въртели. Понякога при натискане на спирачки педала потъва. При повторно натискане всичко е наред и не потъва. Случва се на случаен принцип. Няма някаква цикличност и ме хвърли в размисли.
    Предни накладки са сменени в началото на годината, преди месец смених дискове и накладки отзад. Течността е стара на над 8 години, но си стои на максимума. Не виждам течове. Предните маркучи са напукани. Струва ми се, че леко дърпа в ляво при спиване. Сякаш от ляво държи по-яко и забива повече.
    Колата е 306 трета фаза. Спирачната система е лукас. Всички ьилиндри, си, вървят леко също така и водачите. Чудя се дали не е отишла помпата?
    Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Най-вероятно, проблемът е в помпата.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Като начало обевъздуши спирачната система, започваш с предно ляво колело и завършваш с задно дясно колело, ако няма промяна отиваме към спирачна помпа, може и някой мъркуч да ебава нещата....
      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Щом си с дискове отзад освен спирачната помпа друго няма което да е потенциална причина за потъването

Comment

Благодаря за коментарите. Вчера се заиграх сменяйки течността проверих и за въздух. Нямаше въздух в системата. Сега с новата течност проблема зачести. Отдавам го на това, че новата течност е по-тъничка и няма отлагания. Записах час за сервиз към края на седмицата, защото не се чувствам сигурен сам да си сменя помпата.
          Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Взех колата от сервиза. Помпата е здрава. Оказа се, че като съм сменил лявото външно каре не съм затегнал добре гайката на карето. От там колелото се е клатушкало и е прибирало спирачноя цилиндър. От там идва и пропадането на педала. Имаше едно тропане, оказа се, че пластмасовите биалетки които ми продадоха са по-големи със сантиметър и опрат в носачите. След монтаж на метални биалетки каквито бяха преди в колата е тихо. Покарах я, спира без проблеми.

Comment

Working...
            X