Известие

Collapse
No announcement yet.

питане за разход на 145 1,9 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• питане за разход на 145 1,9 JTD

Здравейте колеги, търсих тука из форума но не можах да си направя иззвода колко би трябвало да харчи тази машинка. Така че ако не ви е много трудно или мързи да пишете..... споделете какъв е разхода на този мотор.
    Мерси предварително
    СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
    сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака

Не си търсил достатъчно добре Аз лично съм пускал такава тема за моята кола преди около година, а има и други подобни - цък

Иначе казано: 5.0 - 5.8 / 100 извъградско, 7-9/100 градско
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Довечера ще я напълня догоре и съм сигурен, че разхода ще е под 7/100, градско в София
      147 1.6 TS

Comment

Това чисто градско ли е?

Тука, във Варна ни направиха на 30 метра кръстовище. Може и затова да е такъв моя. Знам ли, пък и какво значение има толкова. Ако стигнем 12-15/100, тогава да се кахърим викам аз
        _______
        146 JTD - ex

Comment

само не казвай, че движението във Варна е по-зле от софийското.
          I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
          Roosevelt

Comment

Първоначално публикувано от Pinky
            само не казвай, че движението във Варна е по-зле от софийското.
            Нямам наблюдения върху софийското и няма как да ги сравня Знам само, че на мен ми харчи 8-9/100 в град Варна и 5-6/100 извън град Варна
            Но често хората приемат за чисто градски разход такъв при който преобладаващата част е била градско каране, а разликата е съществена, освен това и натовареността на трафика също е доста определяща. Аз затова попитах Лейзи

Ето например последното ми засичане е 74 литра за 975 километра (имаше междинно зареждане не до горе тоя път). Това прави разход 7.6/100. Минал съм около 400 км извън града и останалото - градско, доста къси разстояния от по 2-3 км, светофари и т.н.
            _______
            146 JTD - ex

Comment

много голямо значение има по кое време, от къде, по колко и как минаваш. Шото примерно профа като минава по околомръсното с 60-90 и има един светофар докарва до под 8 (мисля, той да каже колко точно беше), а това е градско. Аз като пътувам от лозенец до младост точно по най-големите задръствания ми е значително повече (май, не съм я засичал само по този маршрут).
              Иначе, аз пък имам наблюдения върху движението във Варна и през зимата, и през сезона. Никога не е чак толкова зле.
              I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
              Roosevelt

Comment

Нормално градско зимата ми беше 11, лятото като се изпразни града - 9.3-9.5.
                Сега по новият ми маршрут ми околомръсно - не съм засякъл със сигурност но се надявам да е към 7.5 че и отдолу. Имам 6 светофара по трасето и средната ми скорост на движение по този маршрут е към 60 км/ч, (22.5 км - 25 мин) докато на градско като си карам по другите маршрути ми е 30км/ч или 15 км за 30 мин. Хаха ужас просто.
                Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

споко - на ме често ми показва средна скорост 20 км
                  Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

миналото лято редовно минавах 10 км за 1 час... 10 км/ч
                    Roosevelt

Comment

Мойта гореше околу 9/100. Сега уж трябва да е по-малко ама ще видим.
                      Alfa Romeo 145 1.9 JTD
                      http://bendidas.hit.bg/

Comment

Предпоследната събота я заредих догоре с OMV Premium Diesel, сега я напълних пак.
                        Резултат : 374км с 25,04л , разход 6,7/100 само градско в София, през деня с климатик. Това са цифрите, като субективно усещане колата работи по-тихо с тая нафта. По празниците ще я "опъна" и по магистралата да видя как е със 170км/ч
                        147 1.6 TS

Comment

Working...
                        X