Известие

Collapse
No announcement yet.

До всички с отнети книжки или с малко точки

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• До всички с отнети книжки или с малко точки

Значи да ви кажа за смехата , по която се действа ако са ви отнели книжката за много нарушения или това предстои ...като подчертавам , че не става дума за алкохол

В момента , когато ви отнемат бледоликата пластмаска или си я върнете доброволно е важно да знаете , че трябва да ви връчат Заповед за отнемане , в която да бъдат изброени наказателните постановления , с които са отнемани точки ! / може да имате и други НП само за пари , но те няма да фигурират там / . Тази заповед ви отнема книжката за 6 м , като след това трябва да се явите на проверовъчен изпит

Действа се по следната схема

1. Със заповедта в ръчичка се прибирате у вас и се напивате като куче

2. След 6 м пак със заповедта в ръчичка и за предпочитане трезви , отивате в ДАИ и се записвате за психо изпит за отнета книжка / да не се бърка с психото за Ц, Д или водач на такси , защото са различни документи и изпити /

3. На определената дата / която е след няколко дни при късмет / , се явявате в ДАИ в 9 сутринта , носейки заповедта , лична карта , копие от нея и разписка за платена такса / там в ДАИ си има клон на банка неква / - 20 лв + таксата на банката , май 3-4 лв

4. Провежда се психологическото изследване , което е общо взето попълване на логически тестове , отговаряне на сума въпроси от типа - Като малък повече баща си ли обичахте или майка си ? и други тъпизми и после идва практическата част на едно апаратче с 12 лампи , 2 педала долни , и две клаксончета сладки :P
    Ако издържите изпита , което ви казват веднага щом приключи , а то е към 2-3 следобед , на следващият работен ден пак отивате за да си вземете картончето , удостоверяващо изпита / още 5 лв в гушата на ДАИ /

Ако не идържите изпита , което не е толкова рядко срещано явление , се записвате пак , пак 20 и няколко лв , пак на изпит , но с други тестове и други въпроси и машинката ще пуска други сигнали и т.н. ....

5. Получили заветното картонче , имате бегом към който и да е инструктор , обучаващ нови водачи , познат , непознат и т.н. ... където се записвате на курс за обучение и в общия случай си плащате цялата такса / 450 лв/ , водите се , че карате часове / за което трябва време и в зависимост от степента на разбирателство с инструтора и подадените му от ДАИ дати за изпит , се определя кога ще се явите на изпита

6. Изпита / още 60 лв / си се провежда наравно с тези , които са нови водачи , решават се листовки , кормува се с изпитващия от ДАИ и ако го изкарате , чакате още три работни дни и чак тогава отивате в КАТ , където

7. Подавате документи за издаване на ново свидетелство/ носете си и снимки / за управление на МПС по каналния ред , плащате си таксата в зависимост дали искате обикновенна или бърза услуга и след няколко дена сте горд собственик на чисто нова книжка

Важните елементи в целата схема са
    - преди да изтекат 6те месеца , не можете да направите нищо по въпроса
    - на изпит за водач не можете да се явите , ако нямате изкаран курс за водач , за който не можете да се запишете без изкарано психо за отнета книжка
    - Не ви връщат старата книжка , а се издава нова ...с нов номер и т.н...и 39 точки
    - Ако сте имали Ц или Д , вече имате само Б категория .. За А кат не знам как стоят нещата
    - Удостоверението за изкарано психо не важи за евентуално последващо явяване за друга категория , примерно Ц или за водач на такси

После нямали пари.... егати обира е това
    Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

тва ше го преместим при "вечните" теми след някой ден .... много е добро да не стигаме до там де
      '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
      '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
      '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Първоначално публикувано от valjo
        тва ше го преместим при "вечните" теми след някой ден .... много е добро да не стигаме до там де
        Споделих личен опит ...

Comment

и какъв е извода не давайте да ви пишат актове че егати и мъката
          Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Тихо и смирено да се молим наистина, че.... както мразя да пия и първа точка ще я изкарам още по-тежко и ше зема си посегна...
            Трябва да караме умната, че...
            Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

и какво искаш да ми кажеш... че ако ми вземат книжката после втори път трябва да карам за "С" категория?

еее тез са е***и мърлячите!
              ех. AR 166 FL 2.0 TS еx. AR 164 2.5 TD Super ex. AR 75 2.0 TS ex. AR 146 BOXER

Comment

Първоначално публикувано от Cvetelin
                и какво искаш да ми кажеш... че ако ми вземат книжката после втори път трябва да карам за "С" категория?

еее тез са е***и мърлячите!
                За Ц си требе още едно психо и още едно курсче и още набутване , да така стоят нещата

Comment

Както се казва спазвайте правилата за двежение и КЪСМЕТ.
                  "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                  Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                  Opel Astra J GTC

Comment

Леле дано на никой не му зимат книжката. То ми се вижда по лесно си караш без книжка ако ти я отнемат

Comment

....или овреме да си възстановяваме точките, преди да се стигне до пълната им липса. Доколкото знам това е 50-60 лева и една събота на някакъв курс....
                      Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

Останал съм с 4 точки все от превишена скорост и колани, но последния път в КАТ ми дадоха листовка с фирми и възможност за възстановяване на 10 точки за 1 година (след като ми взеха 22 т. наведнъж за колан и скорост от 97 км в града, а аз тамън бях дръпнал едно насрано Ауди А4), като се ходи на 6-часов курс за 65 лв. Също така, ако 2 години нямаш нарушения, подаваш молба в Кат и ти изчистват отнетите точки. Аз мислех, че става служебно, НО НЕ. Който има отнети точки и 2 години е без нарушение да подава молба бързо, за да не остане като мен без точки.
                        Друг вариант е с познат в КАТ, ДАИ срещу 100 лева и за месец си с 39 точки. Незнам как точно става, но си струва.
                        После НЕ НА КОРУПЦИЯТА.
                        Alfa Romeo Stelvio 2.2 JTDm Q4 Lusso, Alfa 166 2.4 JTD 20V, Alfa 159 2.0 JTDm, Piaggio NRJ Power DT; EX: Alfa Romeo Giulietta MA; Alfa Romeo 166 JTD; Alfa Romeo 156 SW 1.9 16v JTD; Alfa Romeo 156 2.4 jtd, Alfa 147 TS, Chrysler Grand Voyager 2.8

Comment

А какво става ако имаш освен категория B и някоя друга. 2 курса ли записваш?
                          Стажа на книжката променя ли се? Това за сега не е важно, но ако вържат гражданските и/или каското със стаж, ще е много тъпо.
                          Alfa Romeo 156 2.0 T. Spark
                          2003 Honda CBR 954 RR

Comment

Аз ползвам една друга схема. Казва се 'спазване на закона и правилника доколкото е възможно'. Имам си 39 точки, 2 (словом: ДВА) акта за целия ми шофьорски стаж от 15 години и 5-6 фиша. Предлагам на тези, които се притесняват от сложната схема, описана по-горе, да пробват моята, вместо да се вайкат В крайна сметка идеята е да се намалят нарушенията, а не да се облекчат мъките на сгафилите шофьори...или греша
                            _______
                            146 JTD - ex
                            Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от gorang
                              Също така, ако 2 години нямаш нарушения, подаваш молба в Кат и ти изчистват отнетите точки. Аз мислех, че става служебно, НО НЕ. Който има отнети точки и 2 години е без нарушение да подава молба бързо, за да не остане като мен без точки.
                              Служебно ( вградено е в софтвера дето ползват)е инак са за съд
                              97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Working...
                              X