Нека направимдискусия- адекватни ли са ограниченията на скоростите в България и какви трябва да бъдат? Нормално ли е и на главни няколколентови, и на селски разбити пътища ограничението да е еднакво? Вие какви предлагате да бъдат лимитите? според мен например, адекватни ограничения са 120 на главни пътища (София- Варна, София- Русе) в хубавите им части и 160 на магистралите.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Ограниченията на скоростта- какви трябва да бъдат?
Collapse
X
-
Ограниченията на скоростта- какви трябва да бъдат?
Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)Тагове: Няма
-
И кво като направим допитване? Да не би да се промени нещо?
Тия ограничения са правени в едни други условия и за други автомобили, а сега се толерират щото генерират потенциални печалби за държавата а и за джобовете на някои полицаи!
Съвсем очевидно е че постоянно вдигат глобите за превишена скорост, но нищо не се прави за да се спрат пияните шофьори /убийци/ -> щото от последното няма далавера
Пресен пример вчера, поредната пияна овца затрила трима младежи, и кво ->ще и вземат книжката за цели 2 /две/години и ще я осъдят условно - ебем ти педераската държава
Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
-
Първоначално публикувано от georgievstВинаги карам с 10 км над ограниченията за скорост и смятам, че това е едино добро поведение на пътя. Когато условията позволяват натискам малко повече на магистрала.98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...
Comment
-
Абе аз съм съгласен със сегашните ограничения - не не съм съгласен с поставянето на знаци "ХРАНИЛКИ" - безмислени знацо , сложени бог знае защо, забравени от ремонти , поставени при лоша настилка - оставени и след подмяната й. Просто се съгласете , че има много безумни знаци - поставени доста безпринципно - в същото време има участъци където са необходими знаци , а няма такива.Сега ще потърся някаква наредба която регламентира поставянето на знаци и съм сигурен , че много от знаците не отговарят на принципите на наредбата.2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф
Comment
-
Първоначално публикувано от BatVasАбе аз съм съгласен със сегашните ограничения - не не съм съгласен с поставянето на знаци "ХРАНИЛКИ" - безмислени знацо , сложени бог знае защо, забравени от ремонти , поставени при лоша настилка - оставени и след подмяната й. Просто се съгласете , че има много безумни знаци - поставени доста безпринципно - в същото време има участъци където са необходими знаци , а няма такива.Сега ще потърся някаква наредба която регламентира поставянето на знаци и съм сигурен , че много от знаците не отговарят на принципите на наредбата.Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2000 г.
Comment
-
Този спор може да си го водиме с години, НО да не забравяме че тези ограничение важат както и за 30годишна жигула...при коята скорост от 130 ако въобще ги вдигне е като 1 300км/ч....а една нова и модерна кола с 200км/ч може спокойно да се движи ако пътните условия го позволяват.
Истината е, че не сме дорасли като немците сами да си ограничаваме скороста, според всичките фактори (кола, умения, път) и т.н.
пс: Нещата за да се по оправят малко в БГ трябва най-накрая да се въведи много строг контрол на ГТП....а не някакви роми да ми се движат с 30 годишна жигула по магистратала без книжки и да карат с 30км/ между двете ленти
sigpic
Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
" Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
"Seat Leon TDI champion WTCC 2008"
Comment
-
леле как обиждат жигулките...
я
съгласен съм Петко, че много зависи от колата и нейното състояние.
Пълно е с изроди, които карат с кофти гуми и скапани спирачки.
Моята жигула, която е доста гледана и е с доста подобрения и няма компромиси с безопасността скорост от 120 по моя преценка се равнява на около 160 с 155-цата и към 180-190 с 156. Правете сметката на там.
Comment
-
Re: Ограниченията на скоростта- какви трябва да бъдат?
Първоначално публикувано от koolioНека направимдискусия- адекватни ли са ограниченията на скоростите в България и какви трябва да бъдат? Нормално ли е и на главни няколколентови, и на селски разбити пътища ограничението да е еднакво? Вие какви предлагате да бъдат лимитите? според мен например, адекватни ограничения са 120 на главни пътища (София- Варна, София- Русе) в хубавите им части и 160 на магистралите.Виж Алфата ...
Comment
-
Първоначално публикувано от DexerПетко ама на тебе се лади и жигули са ти пред очите, аз от колко време не съм виждал такава........sigpic
Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
" Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
"Seat Leon TDI champion WTCC 2008"
Comment
-
Първоначално публикувано от KGBПървоначално публикувано от DexerПетко ама на тебе се лади и жигули са ти пред очите, аз от колко време не съм виждал такава........Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer
Comment
-
не само
имаш ограничение от 130 на магистралата примерно обаче никога не зцнаеш откаде кой ще изскочи или каква дупка ще се появи през това време. Да не говорим за двупосочните пътища. Ходих до Германия с кола скоро - за 3500 км не видях НИТО една катастрофа...И сравнението - до морето - 400 км видях 3 много тежки. Така че е абсурд според мен да се сравняват ограниченията при тия факти - с такива идиоти и 80 е много.
Макар че тая тема е малко безмислена според мен - кой спазва ограниченията тук?? И какво става ако не ги спазиш - НИЩО !!!!Виж Алфата ...
Comment
Comment