Може ли да ми каже някои какво значи TDI надписа на Ауди и на фолксветата, ясно ми е за турбо дизела ама I какво значи. Доколкото знам не е интеркулер ами нещо друго ама какво беше.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Какво ще рече TDI
Collapse
X
-
-
Re: Какво ще рече TDI
Първоначално публикувано от DerryМоже ли да ми каже някои какво значи TDI надписа на Ауди и на фолксветата, ясно ми е за турбо дизела ама I какво значи. Доколкото знам не е интеркулер ами нещо друго ама какво беше.
TDI=TurboDirectInjection
SDI=SaugDirectInjection
Comment
-
SDI - [70 h.p.] - SaugDirectInjection
TDI - [90 h.p.] - TurboDirectInjection
TDI - [110 h.p.] - TurboDieselIntercooler
TDI - [131 h.p.] - TurboDieselIntercooler (Помпа дюза-на Fiat SPA e помпа рейка, същото)
TDI - [150 h.p.] - TurboDieselIntercooler (Помпа Дюза 16v)
П.П. По едно време исках да си копувам VW Passat.Alfa Romeo 156 2.4 JTD 140 h.p. 2002 г.
Comment
-
Първоначално публикувано от CrusaderВ тая връзка кой дизел не е Injection...голем зор тез ГолфериAlfa Romeo 156 2.4 JTD 140 h.p. 2002 г.
Comment
-
Първоначално публикувано от 75 2.0 turboдобре че не си си взел пасат кат гледам как ги разбираш тез помпи реики и дюзи
Поне ме поправи ! ! !
Не се имам за супер спец, просто пиша това което знам, без да съм на 100% сигурен.Alfa Romeo 156 2.4 JTD 140 h.p. 2002 г.
Comment
-
[quote=^Pamuka^]Първоначално публикувано от "75 2.0 turbo":nwpwjqajдобре че не си си взел пасат кат гледам как ги разбираш тез помпи реики и дюзи
Поне ме поправи ! ! !
Не се имам за супер спец, просто пиша това което знам, без да съм на 100% сигурен.[/quote:nwpwjqaj]
Много си се объркал с помпите и рейките, ама нейсе.
Там горе това с означенията на Фауве също е некакъв интернет-фолклор - особено частта с интеркулерите.
А па 16-те клапана отде ги измисли, направо не е истина
Comment
-
Първоначално публикувано от ^Pamuka^Явно аз съм се бъркал доста, но няма ли да се намери някой да обесни разликата в двигателите. Всички с еднаква кубатура, но от 70 до 150 коня.Аlfa 164 Super 2.5TD
Comment
-
Много разбиратели се намериха да ми оплюят мненията, ама нито един не се нае да обесни за какво точно става въпрос.
Първоначално публикувано от pinkoА па 16-те клапана отде ги измисли, направо не е истина
- 156 2.4 JTD 10v 136 HP
- 156 2.4 JTD 20v 175 HP
Измислям си, кво да правя.Alfa Romeo 156 2.4 JTD 140 h.p. 2002 г.
Comment
-
Първоначално публикувано от ^Pamuka^Много разбиратели се намериха да ми оплюят мненията, ама нито един не се нае да обесни за какво точно става въпрос.
Първоначално публикувано от pinkoА па 16-те клапана отде ги измисли, направо не е истина
- 156 2.4 JTD 10v 136 HP
- 156 2.4 JTD 20v 175 HP
Измислям си, кво да правя.
А иначе колегите не искаха да кажат че няма многоклапанни дизели /напротив има и то доста Алфи от по-новите модели аи не само Алфи/ искаха да кажат че тия червени "I" на VW-груп не значат че двигателя е многоклапанен. В това отношение може да се вярва много на колегата Пинко /щото работи за домашното списание на VW-груп/ и би трябвало да е добре запознат с материала.
А от посочените от теб модели и ДВГ-та Алфи ->пу за мен вторатаMitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Comment
Comment