Известие

Collapse
No announcement yet.

Къ се ходи на море с истинска кола....

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

От една година имам АЛФА РОМЕО 156 2.0Т.С и миналото лято ходих на море,ама тая година няма защото си имаме бебе Значи аз и жената с алфата и шурея с приятелката си с ГОЛФ3 ТДИ 90 щото сме баровци Тръгнахме пълен-пълен аз 630км долях във Варна на ОМВ 55л,това е около 9/100,а на шурея му изгори 7/100 щото са напъваше много да изпреварва,средна скорост 140/150км в час.После като се прибрахме Бобо ми смени свещите с Денсо иридиеви и термостат,а старите НГК бяха черни като на дизелите ауспусите.
    156 2.0'98

Comment

Първоначално публикувано от ne0
      колонките лъжат с бат Бобо сме го доказали....

а някой ходил ли е все пак с бензин на море...

а пил ли е после ?
      Как бе???Как сте доказали
      Гориво от колонка се мери в канти по 20л,а за ТИР колонка 40л.Тези канти си ги носат специалисти от неквоси-метрология и стандартизация
      Слагат лепенка и пломба и така всеки 8 мес,освен че ние правиме на всеки 3мес. вътрешна проверка.По закон беше 2-5% отклонение от 20л допустимо(говоря по памет и ще кажа по-късно като провера).
      Ако лъжеха сега щях да карам ГТА или Q4 в лошия случай
      Alfa Romeo 156 2.4 JTD Lisan Remap
      Alfa Romeo 33

Comment

ами казвам ПЪЛЕН РЕЗЕРВОАР... наливат кат за пълен па липсват 10 литра

http://www.facebook.com/VenturaGarage
        Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Първоначално публикувано от vikoalfa
          Гориво от колонка се мери в канти по 20л,а за ТИР колонка 40л.Тези канти си ги носат специалисти от неквоси-метрология и стандартизация
          Слагат лепенка и пломба и така всеки 8 мес,освен че ние правиме на всеки 3мес. вътрешна проверка.По закон беше 2-5% отклонение от 20л допустимо(говоря по памет и ще кажа по-късно като провера).
          Ако лъжеха сега щях да карам ГТА или Q4 в лошия случай

Как 5% бе колега, тва си е литър на тези 20 литра, по моя информация отклонението което трябва да дава колонката е 60 милилитра на 20 литра!
          Друг е въпроса че преди няколко дни ходих на 2 различни безиностанции с една и съща туба и сипах уж по 10 литра, разликата между двете беше почти литър тоест в петролската ми сипаха литър повече от колкото на другата /"селска бензиностанция"/ не искама да правя реклама на никого, ма предпочитам големите вериги, при тях контрола е по строг /с изключение на франчайзингите/.
          Напоследък ОМВ направо се оливат, докъто от Шел и Петрол съм доволен, горното не е реклама а лично мнение!
          Mitsubishi Outlander
          Mitsubishi Space Star
          Daihatsu Terios

Comment

Първоначално публикувано от Crusader
            ...ма предпочитам големите вериги, при тях контрола е по строг /с изключение на франчайзингите/.
            Напоследък ОМВ направо се оливат, докъто от Шел и Петрол съм доволен, горното не е реклама а лично мнение!
            Е ОМВ нали са си на франчайзинг
            _______
            146 JTD - ex
            Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Някой има ли представа с каква температура е бензина/нафтата, когато се сипва? А какъв е коефициента на температурно разширение на бензина/нафтата?
              Питам защото един бивш служител на "Shell" веднъж ми обясняваше как подгрявали бензина, за да се разшири. Аз си мисля че не може да се разшири чак толкова, че да си заслужава разходите по "отоплението" ама де да знам все пак.
              Audi/BMW, скоро и ALFA

Comment

За пресмятане на температурното разширение си има специални таблици за петролни продукти, които дават VCF (volume correction factor). В случая това е таблица 54B.
                Направих едни бързи сметки и зa 60 литра (колкото са ни резервоарите горе-долу) дава 1 литър по-малко при температурна разлика 20 градуса целзий, т.е. ако горивото е било 10 градуса в цистерните на бензиностанцията и е било нагрято до 30 градуса, то при 10 градуса имаме 60 литра, а при 30 - 61 литра. Не е кой-знае колко
                _______
                146 JTD - ex
                Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от Colombo
                  Някой има ли представа с каква температура е бензина/нафтата, когато се сипва? А какъв е коефициента на температурно разширение на бензина/нафтата?
                  Питам защото един бивш служител на "Shell" веднъж ми обясняваше как подгрявали бензина, за да се разшири. Аз си мисля че не може да се разшири чак толкова, че да си заслужава разходите по "отоплението" ама де да знам все пак.
                  Как и аз искам да знам как От 5год работя в системата на на Шел за първи път чувам такова нещо нагряват танка под земята ли как Няма такова нещо
                  ОМВ са на франчайзинг,а и Шел вече също е на франчайзинг.
                  Alfa Romeo 156 2.4 JTD Lisan Remap
                  Alfa Romeo 33

Comment

Първоначално публикувано от pent
                    аз си ходя на море с мойта нема проблеми и Шел имат нужда от спонсори

а за пиенето - пари като вестници
                    Мдаа и аз съм така от край време.....само дето се оказа, че бургаския Лукойл 98 е същия по качество като Рейсинг на Шел, а е и по евтин с 10 стинки.
                    98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

Първоначално публикувано от ne0
                      ами казвам ПЪЛЕН РЕЗЕРВОАР... наливат кат за пълен па липсват 10 литра
                      Отивате с празен резервоар, наливате 51 литра (примерно) източвате го и се оказват 41 ?

Разбрах ли добре ? И коя е въпросната бензиностанция да не ходя там ?
                      Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01

Comment

Лъжат я ....тия пед...и от шел ми наляха в 35 литрова бутилка газ - 38 литра .... а имах поне още 5 литра -е как стана направих ебати скандала ,но на кой му пука! Тая на касата ми се хили като надрусана - обяснява ми ,че от жегата,бутилката се е разширила! И спрях да се разправям с празноглави тиквеници,че леко по леко нещата .......
                        Alfa156 Against All

Comment

Първоначално публикувано от slav40
                          Лъжат я ....тия пед...и от шел ми наляха в 35 литрова бутилка газ - 38 литра .... а имах поне още 5 литра -е как стана направих ебати скандала ,но на кой му пука! Тая на касата ми се хили като надрусана - обяснява ми ,че от жегата,бутилката се е разширила! И спрях да се разправям с празноглави тиквеници,че леко по леко нещата .......
                          ами защо си си сложил гумена бутилка трябвало е да си сложиш метална и няма да се разтяга
                          TIPO 2.0 91g.
                          PUNTO 1.2 04 g.
                          156 1.8 TS 00g

Comment

Working...
                          X