Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос: Документи при покупка на автомобил

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос: Документи при покупка на автомобил

Здравейте,

Имам един въпрос.
    От известно време си търся автомобил Алфа 145, и искам да попитам какви са документите, които продавача трябва да ми даде при покупката на автомобил. Става върос за покупка от автокъща с фактура. Освен фактурата какви други докумети трябва да изисквам от продавача.
    Тъй като колата ще търся от автокъщи в София, а аз не съм от София а от Бургас, дали трябва да изкарам първо временни номера и други документи за да я регистрирам в Бургас след това.

Благодаря на всички предварително!
    Alfa Romeo GTV V6 3.0

Alfa Romeo 145 1.8 TS (Ex)
    Dream Alfas: Alfa SZ, Alfa GTV6

еми документите който ти даде трябва да са оригинал на документите на самата кола(ако е вкарвана от чужбина и предвод)за рег номера....те могат да ти сложат номера ..или с транзитни но за това не съм сигурен ...трябва да питаш или да се разровиш из интернет
    Alfa Romeo 155 просто не е автомобил за "средностатистическия" шофьор, а за спортно амбицирани "шпорачи" и маниаци на италианската марка. АЛФА РОМЕО 155 Silverstone

Comment

трябва да ти дадат договор, митническа декларация, и там на фирмата документ, че наистина съществува, стария талон на колата, фактура за покупката от чужбина и още едно документче от чужбина последните три трябва да си ги преведеш в някоя фирма, после отиваш и кихаш 30 кинта за транзитни номера и караш с 200 към морето не забравяй винетка и гражданска отговорност.
      (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

Трябват ти: Фактура за покупко-продажба м/у теб и автокъщата задължително с подпис и ПЕЧАТ(защото в КАТ фактура без печат не важи въпреки,че от както сме в ЕС печат не се изисква);Декларация от вносителя за покупка на колата от Италия/Германия;Договор за покупко-продажба м/у теб и автокъщата;Оригиналния талон на колата;Разписка за пълно изплажане на МПС-то(ако го плащаш в брой)Удостоверение за собственост;Превод на удостоверението;Превод на талона,Входна митническа декларация,Удостоверение на автокъщата,че е регистрирана.Върти ми се в главата,че имаше още един документ,но май го прибраха в кат и не се сещам.Транзитни номера можеш да вземеш от София иначе трябва да купиш колата да отидеш до Бургас с документите,там да ти ги издадът и да дойдеш да си вземеш колата.Да не забравиш гражданската отговорност и гледай навсякъде да има печати на фирмата( и да са еднакви разбира се) и подписи.Без гражданска няма да ти дадът номера.
        Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
        Opel Astra J
        ex:
        Alfa Romeo 164 2.5TD
        Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
        Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

много от нещата коите пишете са излишни според ето тези тук: http://www.mvr.bg/Guide/registracia_mps.htm
          Alfa Romeo Corsswagon
          Aprilia Tuono RSV

Comment

Според този докумет да,но като отидеш в КАТ разбираш,че се намираш в БГ и ти се ще да имаш всички документи включително и кога за последно и е сменено масло,щото просто ти е..... майката ЗАради един печат на фактурата който дори не се изисква вече регистрацията щеше да се преебе и трябваше да ходиме пак до Пловдив за един печат
            Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
            Opel Astra J
            ex:
            Alfa Romeo 164 2.5TD
            Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
            Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Working...
            X