Известие

Collapse
No announcement yet.

Парола Виста

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от dch

За това кое колко е сигурно. При криптиране независимо какъв тип, при добре избран алгоритъм реалният шанс да ти прочетат файловете е никакъв, просото защото никой няма ресурса (хардуер и време) да bruteforce-ва информацията на диска ти с години само за да прочете личните ти файлове.
    Имам един твърд диск 20-ка криптиран целия с троен алгоритъм през truecrypt. Ще рече 3 алгоритъма един след друг със 3 различни hash-а. А хеша е 160-битов някъв беше. Въобще не бави, на няква тъпа машина съм писал със 7-8 мб в секунда, което за криптиран дял и диск на IDE си е направо перфектно. Все пак не се ползва за копиране на филми и музика .

Това нещо разбиване няма ... или ако има ще са толкова много ресурси, че не си струва. А и паролата ми налучкване няма - 12 символа, малки + големи + цифри + преп. знаци ( и я няма записана никъде освен в главата ми. Така, че - моля не ме удряйте по нея )
    Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01

Comment

Първоначално публикувано от dch
      Първоначално публикувано от petko
      Колеги,
      от това което се писа тук явно стана ясно, че нищо не е сигурно. Сега въпроса е тая стандартна парола на вистата дето я има каква сигурност дава, тоест като наркоманчета ми счупат стъклото на колата или ми ограбят офиса и лаптопа си отиде, какъв е шанса тоя дето ще гу купи после от тях да рече, я да видим кво има вътре, и колко ще му е лесно това или трябват ли му някакви специялни умения или просто като отиде до кварталния хакер даде 50 лева и паролата е раЗгадана ...
      Тази парола защитава само операционната система. За да ти прочетат файловете трябва просто да сложат диска като втори на друг компютър или със софтуер да я сменят.
      Дори и това не е нужно. Достатъчно е един бутващ диск с live OS от сорта на Knoppix и готово. Всичко може да се прочете, промени и т.н.
      --Alfa Romeo 147 1.9JTD -- Keep walking! --
      sigpic

Comment

Working...
      X