Известие

Collapse
No announcement yet.

Взимане на шофьорски изпити??

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Взимане на шофьорски изпити??

Колеги имам въпрос към вас. Възможно(и законно)ли е шофьорските изпити да бъдат изкарани 3 месеца преди навършване на 18 години(демек на 17 години и 9 месеца :P ) и после след навършване направо да си получиш книжката?Всеки ми казва различно - един,че може,друг - че не може.Питам,защото синчето скоро става на 17 и много ме юри! Усещам как след малко повече от година няма да мога да се кача в собствената си кола от него. Та кажете по въпроса.

п.п.Момчето е по-запален алфист дори и от мен. Дори 1 път искаше да ми пише от профила,но не му дадох,така че само си чете. А свой не иска да си регистрира,защото още не искал да се меша в неща,които не разбирал както трябва.Скоро ще го убедя да се регне де.
    Alfa Romeo 146 1.6 Boxer '95

Може
    0888515205

Comment

Може
      Алфа Ромео 155 1.7 8V T.S'96
      Hyundai Coupe 1.6i 16V '03-следващата,много скоро
      Kawasaki ZX9R 154 к.с '01г

Имам две фръцли,една италианка и една българка!
      Всеки сантиметър в теб е секси,метър и деветдесет-жесток си,само тази нощ не стига...

Comment

НЕ МОЖЕ!

Преди можеше, но в момента може да започне курсовете на 17 години и 11 месеца
        Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
        exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
        ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
        ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
        by RUBIG service

Comment

Първоначално публикувано от VFTI
          НЕ МОЖЕ!

Преди можеше, но в момента може да започне курсовете на 17 години и 11 месеца
          Е пак е добре,защото така на 18 вече си си оправил всичко и направо си взимаш книжката.
          Alfa Romeo 146 1.6 Boxer '95

Comment

Имам приятел инструктор и ти казвам,че може.На колегата сина изкара на 17г. и 10м. и след месец ще има книжка

Alfa33 1.3 90г.Alfa33 1.5 93г.Alfa33 1.4 94г.Alfa146 1.4TS 97г.Alfa146 1.8TS 99г.Sprint 1.5 78г.Аlfa33 1.7 4x4 91г Sprint 1.7 16V 83г.Alfa145 1.3 96г.Alfa156 2.0 99г.147 1.6 03г.145 2.0 Alfa159 1,9 JTD Ti

Comment

Може,аз така съм ги искарал на 17 и 9 месеца на 18 год и 2 дена вече вече брамчах Туйче ще кара грижи нямаш
              Луд Съм МаМо пАрИтЕ нЕпоЗнаВаМ...

EX`146 2.0 TD
              EX`146 2.0 16v TS

Comment

Обучението за придобиване на правоспособност за управление на МПС може да започне най-рано три месеца, а за категория "М" - един месец преди обучаваният да навърши необходимата възраст за съответната катетегория. За обучаваните по държавен прием в системата на средното образование този срок е една година.

До изпит за придобиване на правоспособност за управление на МПС от различните категории и подкатегории се допускат само кандидати, навършили съответната възраст за издаване на свидетелство за управление.

Накратко: може да започне обучение три месеца преди да навърши 18 г., но може да се яви на изпит след като навърши 18 г.
                Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2000 г.

Comment

Първоначално публикувано от Димо
                  Накратко: може да започне обучение три месеца преди да навърши 18 г., но може да се яви на изпит след като навърши 18 г.
                  Exactly!!!
                  Alfa Romeo 75 1.8

Comment

Първоначално публикувано от AlfaRomeo
                    Може,аз така съм ги искарал на 17 и 9 месеца на 18 год и 2 дена вече вече брамчах Туйче ще кара грижи нямаш
                    Тука пак нещо нередно има Изпитващите са доста против когато видят, че нямаш 18
                    Fiat Punto Mk.II 1.2 8v
                    Fiat Punto Mk.I GT1

Comment

[quote=Lame_0ne]
                      Първоначално публикувано от "Димо":11wakx3d
                      Exactly!!![/quote:11wakx3d]
                      И аз така знам,но постоянно се правят промени така,че....
                      Може би е най-добре да питаш в някой авто клуб,там няма начин да не знаят как точно стоят нещата.
                      155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

[quote=Lame_0ne]
                        Първоначално публикувано от "Димо":100enl8g
                        Exactly!!![/quote:100enl8g]

Точно такова е положението в момента. Дефакто най-малко месец и нещо след като навършиш 18 години можеш да имаш книжка.
                        33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Положението в момента е такова, каквото съм го описал по-горе.

А който не вярва, да прегледа следните разпоредби на действащите в момента нормативни актове, които регулират въпроса:

1) чл. 151, ал. 1 от Закона за движение по пътищата

2) чл. 16 от Наредба № 37 от 2 август 2002 г. за условията и реда за обучение на кандидатите за придобиване на правоспособност за управление на моторно превозно средство и условията и реда за издаване на разрешение за тяхното обучение. Наредбата е издадена е от министъра на транспорта и съобщенията, обн., ДВ, бр. 82 от 27 август 2002 г., в сила от 27 август 2002 г., изм., бр. 42 от 21 май 2004 г., в сила от 21 май 2004 г., бр. 96 от 29 октомври 2004 г. - Решение № 8267 на ВАС по адм. д. № 1988 от 2004 г. в сила от 29 октомври 2004 г., бр. 44 от 30 май 2006 г., в сила от 30 май 2006 г.

3) чл. 17 от Наредба № 38 от 16 април 2004 г. за условията и реда за провеждането на изпитите на кандидати за придобиване на правоспособност за управление на моторно превозно средство и реда за провеждане на проверочните изпити. Наредбата е издадена от министъра на транспорта и съобщенията, обн., ДВ, бр. 42 от 21 май 2004 г., в сила от 21 май 2004 г. изм., бр. 38 от 9 май 2006 г., в сила от 1 юни 2006 г., бр. 44 от 30 май 2006 г.
                          Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2000 г.

Comment

Аз навремето си изкарах курса и си взех изпита на 17 години, после бащата задейства малко връзки в КАТ и пуснахме документите рано сутринта, а в ранния следобед вече имах книжка (на 18-тия ми рожден ден)!!! Това беше 90-те години на миналия век. Не си ползвах книжката много в ония дни, не бях много уверен шофьор за разлика от днешните младежи.
                            Помня една много неприятна случка с едно съседче, около 3 години по-малък от мен. И той като мен взел изпита преди 18, неговия баща (мутра-просперираха в ония дни, пък и сега) решил да му купи BMW E36 325i (192 коня!!!!!), само че не можа да го уреди с книжка още същия ден. Оня тъпанар 4 дни точи лиги около звяра и на 5-тия когато взе книжката се развилня и няколко часа след това го заби в едно дърво със 160km/h! Лежа половин година в гипс и се оправи, за съжаление момичето, което беше в колата почина няколко седмици след катастрофата! Това не го пожелавам на никой, внимавайте като си давате колите на децата, за да избегнете горчивия опит на комшията и на семейството на момичето.
                            Audi/BMW, скоро и ALFA

Comment

Първоначално публикувано от JORDANGT
                              Имам приятел инструктор и ти казвам,че може.На колегата сина изкара на 17г. и 10м. и след месец ще има книжка
                              А пък аз ти казвам, че имам баща инструктор и НЕ МОЖЕ

Може да изкараш само листовките предварително и един ден (или на същия) след навършване на 18 можеш да вземеш и практиката

== Lancia Delta == 1.6 ІІ i.e. - тоталка
                              == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

Comment

Working...
                              X