Известие

Collapse
No announcement yet.

Кога видяхте за 1-ъв път алфа през живота си ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз от малък съм запален по автомобили,което си продължава и до ден днешен.В детските ми спомени е как един комшия докара една Жулиета и гледахме доста втрещени,за времето си беше мноу убава колица.Другия ми спомен е за една 33-ка,която стоеше пред съседния блок,винаги като минавах се заглеждах по нея,те хората си я имат и до ден днешен и все още си продължава зяпането
    Та чесно казано незнам кой от 2-та спомена ми е по ранен,но опеделено предизвикваха огромен интерес в мен.
    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
    Горе главата, нищо че е празна...

Comment

ами аз колеги бях на 16 баща ми/лека му пръст/ докара с кораба през 1993 една 33ка/колата от подписа/ влюбих се веднага покарах я веднага /само на нашата улица нямах книжка още/ страхотна кола страохотен боксер и ето 16 години по късно позагубила си блясъка от ония години аз още си я карам
      alfa33 1.5 Boxer twin weber or Dell Orto DRLA40 105 hp/Quadrifoglio Oro 84

Comment

Незнам кога за първи път съм видял Алфа, но преди 5-6 години едни приятелчета бяха сложили турбо на една 155-ца, като я чух а пак и като я видях как върви бях смаян
        Alfa Romeo 145 1.6 BOXER
        sigpic
        http://vbox7.com/play:884c5234
        http://www.youtube.com/watch?v=utCgI...layer_embedded

Comment

Откакто се помня всеки ден щом съм поглеждал през прозореца съм виждал Алфа Ромео 155! Един от съседите ми е заклет фен на марката и особено модела.Доло пред блока има 4 155-ци и други италиянки (Ланчия Дедра,Фиат Уно и т.н ) Всичките те на 1 човек Още от много малък съм фен на легендарните 55-ци

155 2.5 V6
          Passat 2.5 TDI 180hp highline

Comment

ООо може би съм бил на около 4-5 годинки ['93-'94г - аз съм от новата генерация] един съсед си беше купил маслено зелена 33ка посъбра ни децата да ни развози малко хареса ми общо взето аз от както съм проговорил само за коли говоря ...
            Междодругото тая алфа малко след тва я вкараха в гараж и сина и бащата заминаха за чужбина и колата си остана в този гараж ... нз къв двигател е и кво е положението но е може би на не повече от 40-50000км реални ...

Comment

За пръв път когато видях Алфа бях на 7г. Беше пред моето даскало сигурно човека беше дошъл да си вземе детето. Алфата беше червена 33 с лети джанти и крило на багажника. Тогава ми направи голямо впечетление и си мислех, че много върви. И без да подозирам, че и аз ще имам Алфа и ще стана такъв запален фен на марката.
              sigpicAlfa Romeo 145 Junior 1.4 TS 103hp

Comment

преди 20-25г излезе филма "оркестър без име"с катето евро и там тя беше гепила някакъв италиано викаше му фитипалди караше някаква антика алфа ромео и после я бях виждал на живо ,за годините си беше хитарка ама за модела не се сещам.

Comment

И аз лично не помня, кога съм видял за пръв път Алфа, сигурно съм виждал много отдавна но не съм обръщал внимание, помня старите ситроени в които се е возил Де Гол, Мерцедесите с емблемите, доста коли, защото в центъра на София можеше да се видят всякакви модели, знаех, че Гунди кара Алфа, но съм бил твърде малък да го навържа с колата, когато катастрофира съм бил в 1 клас, но изведнъж, на зрели години ме обхвана любов и то към алфата, друга кола всъщност не съм обичал, това е
                  Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                  Нагоре по стълбата, която води надолу
                  sigpic

Comment

Края на 70 те или началото на 80 те... аз съм на около 10 г. Курорта Дружба бях на пионерски лагер там. Лагера е точно зад паркинга на Гранда... На паркинга червена GTV. Италианци Мъж и жена на около 30... изключително красиви и добре облечени по нищо не приличащи на всичко околно. Вървят прегърнати и си говорят и се смеят... качват се на колата и палят... няма такъв звук чак по-късно разбрах че това е звука на V6... този момент ми се е запечатал толкова дълбоко като някакъв символ за хармония и щастие... никога и не съм си мислил че ще си купя различен автомобил от Alfa Romeo... Дълги години нямах възможност и дори не смеех да мечтая за това... А трябваше да я имам на 20 ... за да мога по-дълго да и се радвам... Хубаво е когато човек сбъдва мечтите си макар и късно! Следващата е Moto Guzzi California... даже съм го набелязал вече, но за съжаление човека не може да се реши да го продаде, макар че е на почтенна възраст и не може да го кара вече.
                    Last edited by fade; d.m.y г., 22:52.
                    Have A Nice Day
                    o/_______\o
                    (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
                    []=о===о=[]

Comment

Първата алфа дето видях беше Alfa Romeo 33 мисля 1.7ie това се случи когато бях на 10 години през далечната 2000г.Видях я на улицата където живеяг баба и дядо.Беше червена.Имам смътен спомен че си казах тогава някой ден ше карам такава красавица.Тази още я виждам в града.Май е QV щото е с издути прагове,не са като на 1.7ie 8v,ама не съм сигурен.Всеки ден минавам покрай нея за да я вида и отново се връщам към спомените...

Comment

95 година моя братовчед дойде да ме вземе с една 33-ка. Колата беше 94 година, тъмно зелена и помня че доста я поръзтъпкахме - вървеше страшно много. Когато дойде времето да си взема истински сериозна кола /бях имал алеко и лада самара преди това/ си спомних за 155-ците. Впечатляващ дизайн /тогава това ме вълнуваше основно/, докато не видях на един светофар една червена 145 -ца. След доста обикаляне се сдобих с такава червена, боксер и пълен пакет от екстри. Дори и три години по късно продължавам да се чувствам приятно като реша да покарам.
                        Alfa Romeo 156 '04 2.4 JTD M-jet

Comment

За пръв път видях Алфа преди 27 години,но беше от тези малките колички Matchbox и тогава се влюбих в нея.А истинска Алфа видях за пръв път 1993 г.,75-ца и тогава се заразих безнадеждно

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
                          Втора национална среща на 155

Comment

Беше в началото на 90-те години,когато един съсед си докара една алфа джулиета ,бял цвят .Точно тогава ми спря погледа в нея,дизаина,звукът на мотора.Като съм си бил в вкъщи,винаги сутрин преди да тръгна на училище,съм излизал на терасата за да видя алфата,все едно е моя,даже съм се мъчил да я рисувам на хартия,от тогава сам влюбен в тази марка коли
                            Citroen C5-ko 2.0hdi black-metal

ФИАТ ПУНТО 1.2 96г.на жена ми
                            Алфа 146 1.6 т.с Алфа 156 1.8 т.с. Алфа Ромео 147 1.9 жтд 115--Ехх няма ги..

Comment

Първоначално публикувано от raitchev Покажи съобщение
                              aз нямам конкретен спомен, може би на картинка от дъвки турбо бяха много популярни

Същото
                              sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Беше 33 1700 спортно изпълнение с 240 км макс и друпнахме една 124 мерцедес бях на 7 години 96 та лятото малеееее .....
                                sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                                Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                                Ramstein - Benzin
                                https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Working...
                                X