Известие

Collapse
No announcement yet.

IT спецовете да кажат

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• IT спецовете да кажат

Към колегите от IT сектора,
    я кажете тая игра от статията по долу как става, че да се паЗиме

http://dnes.dir.bg/2007/10/17/news2222254.html

За бърз отговор... компютъра който се ползва за работа с банково дело и сметки, да се ползва само за това и за нищо друго!!! Да няма само да си видя пощата и я какво ново на някой сайт!!! Да се пуска и спира да кажем след това. Колкото се може по-малко време да прекарва в мрежата! Това ми дойде на акъла след прочетеното!

Даването на газ, води до пристрастяване!
    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Тъпите журналя пак пишат глупости и си противоречат, ама айде
      В заглавието:
      "Хакер от Англия проби сървъра на УниКредит Булбанк във Враца"
      А после се оказва, че всъщност пробитата машина няма нищо общо с банката, а е частна работна станция на нещастния потърпевш...

Иначе в статията е написано каква е схемата Чупиш машина която се ползва за online банкиране, крадеш нужните сертификати, пароли, номера на сметки и т.н., намираш балами, които да се съгласят да посредничат в препращането на парите и готово ама лошото (за крадеца) е, че кражба в такива размери няма как да остане незабелязана и непроследима
      Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDm '07
      EX' Alfa Romeo 145 1.4TS '98

Comment

не ги ползвайте online услугите

Вервайте ми всеки ден гърмят доста хора от всички банки без изключение. Ако искате да купувате/плащате нещо online- дръжте само сума колкото да платите сметките/стоката - примерно 200-300 лв.
        По сигурно е да прехвърлите преди Online покупката парите от друга сметка по банкомат.
        ALFA 156 1.9JTD '98
        ALFA 159 2,4JTDM Q4 2007

Comment

както каза едни мой приятел (програмист) отивам в ПИБ и и пускам електронното банкиране , до тук добре
          връщам се в къщи и тесвам нещата - и маллеее колко им е слабо секюритито добре че не се пробвах да го пробия и на следващия де отиде да се откаже от услугата
          вадете си изводи дали е надежно
          Volvo S80 2.0 T5 180hp
          Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
          Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

Аз работя в ИТ отдела на една от банките и опастност съществува. За сега Mozilla е по-сигурна от IE, заради master password. При нас скоро ще се използва и хардуер. Предполагам, че и в другите банки ще е същото.
            Alfa Romeo 145 1.9 JTD
            http://bendidas.hit.bg/

Comment

ае какъвто и хардуер да сложат винаги сме една стъпка(поне) пред тях

сигурност няма!
              Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Първоначално публикувано от pipi
                Аз работя в ИТ отдела на една от банките и опастност съществува. За сега Mozilla е по-сигурна от IE, заради master password. При нас скоро ще се използва и хардуер. Предполагам, че и в другите банки ще е същото.
                коя бе душко?
                Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от pent
                  ае какъвто и хардуер да сложат винаги сме една стъпка(поне) пред тях

сигурност няма!
                  Дали?

- - -
                  Cryptographic smart cards
                  Most advanced smart cards are equipped with specialized cryptographic hardware that let you use algorithms such as RSA and DSA on board. Today's cryptographic smart cards are also able to generate key pairs on board, to avoid the risk of having more than one copy of the key (since by design there usually isn't a way to extract private keys from a smart card).

Such smart cards are mainly used for digital signature and secure identification.
                  - - -

Сигурността на една система зависи основно от хората, които работят с нея.

Мразя да пиша за себе си, но ми писва понякога да чета глупости. Не се отнася само до човека, които цитирам, а до всички които сте писали по темата. От 6 години се занимавам с информационна сигурност. В началото започнах с публични компютри (такива на които всеки ден сядат много и различни хора) свързани в Интернет, а последната ми работа беше свързана с проверка, оценка и защита на компютри обработващи държавни тайни, както и разследване на компютърни престъпления. Проверявал съм десетки мрежи и стотици работни станции включително и свързани в Интернет.

От опит мога да кажа, че в 99% от случайте виновен за даден пробив е ЗКУто (зад конзолно/кормилно устройство ) или човека, който администрира машината/мрежата. Хората не спазват ементарни правила за безопасност. Така наречените анти* програми (anti - virus, spyware, spam и т.н.) не са панацея и никога няма да бъдат, ако ще да използвате 50 различни, които да работят една през друга. Аз лично не ползвам никаква от 3 години насам, а вреден софтуер виждам само в контролирана среда на виртуални машини с цел да ги разгледам.

80 - 90% от така наречените хакери в България са всъщност Script kiddies (http://en.wikipedia.org/wiki/Script_kiddie), които си нямат и понятие или са с повърхностни знания. Използват програми свалени от специализирани сайтове и пробват наред докато пробият някъде.

Безмислено е да се тупате в гърдите и да говорите колко са зле банките или които и да е, това показва само едно - колко обичате да се хвалите.
                  Alfa Romeo 156 2.4 JTD

Comment

леле каква лекция дръпна чувстваш ли се по-добре сега?

айде отивай да администрираш клубчето, че контрата забива
                    Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Първоначално публикувано от pent
                      леле каква лекция дръпна чувстваш ли се по-добре сега?

айде отивай да администрираш клубчето, че контрата забива
                      Клубове не администрирам. За да не падам на твоето ниво ще те оставя в блаженото ти неведение колко си велик и няма да ти коментирам глупостите повече.
                      Alfa Romeo 156 2.4 JTD

Comment

а последната ми работа беше свързана с проверка, оценка и защита на компютри обработващи държавни тайни, както и разследване на компютърни престъпления. Проверявал съм десетки мрежи и стотици работни станции включително и свързани в Интернет.
                        Аз това го разбирам като хвалба, следователно и ти си от прикритите кракерчета, така ли е всъщност?
                        Alfa Romeo 75 1.8

Comment

Първоначално публикувано от Lame_0ne
                          а последната ми работа беше свързана с проверка, оценка и защита на компютри обработващи държавни тайни, както и разследване на компютърни престъпления. Проверявал съм десетки мрежи и стотици работни станции включително и свързани в Интернет.
                          Аз това го разбирам като хвалба, следователно и ти си от прикритите кракерчета, така ли е всъщност?
                          Четеш през ред. Става дума за проверки по този закон:
                          закон -http://www.dksi.bg/bg/Regulatory+Fra...lation/Low.htm
                          правилник - http://www.dksi.bg/bg/Regulatory+Fra...ion/ppzzki.htm
                          Не съм хакер, кракер или какъвто и друг термин да си харесаш.
                          Alfa Romeo 156 2.4 JTD

Comment

Напълно съм съгласен с dch, че в повечето случаи проблема е в задклавиатурното устройство. Аз съм имал случай, след изчистване на над 200 буби, поставяне на антивирус, антиспайуер, файеруол, след 3 дена компа беше отново бъкан с гадини. Целия анти-контингент беше спрян, защото "много бави компютъра". За сведение този компютър е само за счетоводна програма, която използва една малка част от ресурса му и МС Офис.
                            145, 1.6 boxer
                            156, 2.4 JTD - ex
                            Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Първоначално публикувано от търтей
                              Първоначално публикувано от pipi
                              коя бе душко?
                              Като се видим ще ти дам визитка>
                              Alfa Romeo 145 1.9 JTD
                              http://bendidas.hit.bg/

Comment

Working...
                              X