Известие

Collapse
No announcement yet.

Фаровете

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

..
    155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Айде и аз да се изкажа (без никой да го приема лично или да ми се цупи).
      Уважаеми колеги, правилата, и то не само тези за движение по пътищата, са създадени за да въведат ред. Причината за това е, че доста представители на човешкия вид са анархистични по природа, считат се за нещо повече от останалите и категорично отказват да се съобразяват с техните права.
      Правилата (и санкциите за тяхното неспазване) се създават в обществен интерес, а не в интерес на един или двама, които хич не искат да ги спазват. Ако ви се занимава, прегледайте дискусиите, посветени на фаровете за мъгла в другите автофоруми. Във всеки от тях има по няколко отворковци, които считат, че са над законите и искрено се учудват защо трябва да ги спазват след като според тях в законите нямало логика, здрав смисъл, обективни причини и др. Тези хора се държат по същия начин и на пътя.
      Аз си мисля, че когато се научим да се съобразяваме със законите, тогава ще бъдем и по-добри един към друг, включително и на пътя.
      На мен ми се иска (а нядявам се и на повечето пишещи в този форум) да си карам колата спокойно, а не да се оглеждам във всички посоки дали някои идиот, преминаващ на червено или каращ в насрещното, няма да ме блъсне.
      Отосно използването на фарове за мъгла, а и въобще относно използването на светлини, вижте този линк, като имате предвид, че фаровате за мъгла светят в пъти по-ярко от обикновените фарове
      http://www.michaelbach.de/ot/mot_mib/index.html
      За незнаещите английски пояснявам:
      Необходимо е да се загледате за кратко в центъра и ще забележите, че едно по едно жълтите петна престават да се виждат! А всъщност са си там. (Фиксираните предмети се губят и за да ги видим отново трябва да премигнем отново или да се втренчим в тези, които се движат).
      Извод: Достатъчни са само няколко източника на дневни светлини, за да изчезне от погледа на водач пресичащо пътя дете.
      Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2000 г.

Comment

..
        155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Аз пък искам да се легализира тревата

Темата отиде в грешна посока.
          Идеята е - има закон - спазваш го.
          Не ти харесва - протестираш и извършваш всички позволено от закона действия за да промениш "кофти" закона.
          Просто и ясно.
          Мърморене не се приема
          Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
          ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

И аз искам да няма Винетки за да не ме глобяват по 100 лева, а дори и да ме глобят, да карам по ако не перфектни, то поне нормални пътища и да не пукам 3 пъти гума за 100 км.
            Alfa Romeo 75 1.8

Comment

Първоначално публикувано от hsr
              ... в населено място гледат да спазват ограниченията,такъв който понякога не изпреварва с километри щото има насрещно движещи се коли,който винаги дава път на другия и намаля скоростта,когато някой "бързак" с не чак толкова бърза кола се мъчи да го изпревари,който на светофара не тръгва докато не светне зелено,който спира на пешеходните пътеки и пуска хората,който нигога през живота си не е вдигал повече от 170 км/ч и то веднъж и само за няколко секунди и т.н. и т.н. ...
              Е това вече е друга приказка.
              А иначе и лошите закони са закони (за съжаление) и трябва да се спазват.
              Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2000 г.

Comment

Абе хора кво напраихте вие,аз пуснах тази тема за да ви напомня и да ви предупредя,вие направихте от мухата слон.И моето мнение е че щом го има в ЗДвП значи трябва да се спазва.
                Алфа Ромео 147-2.0 16V 2002g-ГИ
                The pleasure of driving Alfa Romeo!

Comment

Аз пък съм анрхист и ще си карам на къси и халогени. Да ме глобят, не ми пука. Ако тябва и буркан ще си сложа. Хората не виждат, щото не гледат. Трябва да правиш всико възможно, за да им привлечеш вниманието. Онзи ден на моста Чавдар един с една Корса бе близо да съкрати животите на мен, на себе си и на момичето с което си гукаше, щото си кара без да гледа...Бях с включени къси, габарити и халогени и не ме видя...
                  п.с. Не знам досега някой да се е блъснал заслепен от халогени. Тва са глупости, пък и по тия дупки нощно време са си задълже!
                  и един призив: Хора мислете на пътя, за това са ви тия глави!
                  (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

: - )

Не си анархист а си невъзпитан. Това че те е срещнал тъпак на пътя не значи че трябва и ти да си такъв. Вземи си един стол и седни на 5 метра пред колата. После погледай малко във халогените си и ще кажеш хубаво ли е.
                    И не мога да разбера какво сте се впили в тези халогени. Ако колата ви е с изправни, чисти фарове ще си виждате чудесно и без фаровете за мъгла.
                    А пък тези дето си пускат и задните направо ми идва да сляза и да ги наритам
                    Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                    Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

абе не сме държава

вчера в мъглата видях 3 (повтарям ТРИ) коли без НИКАКВИ светлини ..
                      А се виждаше на 50 метра макс ..
                      И ще ме спират кауните и ще ми се заяждат че съм си пуснал в тъмното халогени да си виждам всички дупки шахти и т.н.
                      При това на 3-лентов път само от едната страна + цяла горичка от храсти между двете посоки за движение ..
                      Аз не ги виждам изобщо колите отсреща, куката ми вика че съм ги залепявал ..
                      ALFA 156 1.9JTD '98
                      ALFA 159 2,4JTDM Q4 2007

Comment

Значи по въпроса с тези толкова дискутирани ХАЛОГЕНИ незнам кой възпитан и кой не но: 1.Всеки решава сам как и на какви фарове да кара (ако ще да се накичи като коледна елха)
                        2.Аз лично повечето Алфи които виждам по София редовно си карат с включени халогени (без никой да се обижда)
                        3.Незнам къде и кво гледате ама тия халогени са отдолу под бронята и целтта им е да осветяват пътя ниско долу а не да заслепяват.
                        4.Незнам защо този форум започна да прилича на бойно поле и се дискутира кой възпитан как се държал и др.

P.S. Всеки си има глава на раменете която служи за мислене и която позволява на всеки един индивид да взема правилни или грешни решения.
                        EX 156 1.6 TS

Comment

Първоначално публикувано от DJraceman
                          Значи по въпроса с тези толкова дискутирани ХАЛОГЕНИ незнам кой възпитан и кой не но: 1.Всеки решава сам как и на какви фарове да кара (ако ще да се накичи като коледна елха)
                          2.Аз лично повечето Алфи които виждам по София редовно си карат с включени халогени (без никой да се обижда)
                          3.Незнам къде и кво гледате ама тия халогени са отдолу под бронята и целтта им е да осветяват пътя ниско долу а не да заслепяват.
                          4.Незнам защо този форум започна да прилича на бойно поле и се дискутира кой възпитан как се държал и др.

P.S. Всеки си има глава на раменете която служи за мислене и която позволява на всеки един индивид да взема правилни или грешни решения.
                          колега, много си в грешка и там е проблема че болшинството шофери мислят като теб и затова е тази анархия по пътя и война и какво ли не.
                          1.Няма го този момент където всеки сам решава щом има закон за движение попътищата
                          2.Да много хора карат на включени фарове за мъгла постоянно без да се съобразяват с околните,нормално за БГ
                          3.А аз знам какво и къде гледаме,напред в пътя но халогените както са долу на бронята така могат и самолети да свалят,щотооо никой не си прави труда да регулира ни тях ни фаровете си
                          4.Форумът не съм забелязал да е бойно поле,къде са жертвите ако е така

иии ПС,точно защото всеки има глава на раменете си и прави грешни умозалкючения са тези забрани

Comment

Незнам дали са като мен или не ма аз моита кола си я карам по всички възможни правила никога не съм си позволил да карам с халогени или с превишена скорост или нещо друго затова и казах ,че всеки сам решава като им се кара да карат нито ти нито аз нито никой друг ще промени тези хора това трябва да ти е ясно.
                            А за бойното поле вярно няма жертви но почти.

P.S. А ,че въпросните халогени и фарове не са регулирани или неизправни това вече е друф въпрос.Но ако пречеха или заслепяваха производилтелите на автомобили нямаше да ги слагат.
                            EX 156 1.6 TS

Comment

Първоначално публикувано от DJraceman
                              Незнам дали са като мен или не ма аз моита кола си я карам по всички възможни правила никога не съм си позволил да карам с халогени или с превишена скорост или нещо друго затова и казах ,че всеки сам решава като им се кара да карат нито ти нито аз нито никой друг ще промени тези хора това трябва да ти е ясно.
                              А за бойното поле вярно няма жертви но почти.

P.S. А ,че въпросните халогени и фарове не са регулирани или неизправни това вече е друф въпрос.Но ако пречеха или заслепяваха производилтелите на автомобили нямаше да ги слагат.
                              Колегата ти обяснява защо не си прав а ти продължаваш. Всеки сам си решава та сам си решава. Ами нали утре някой сам ще си реши да те сгази минавайки на червено например. Точно затова има държава, закони и ред (не говоря конкретно за у нас в момента) за да не може всеки сам да си решава а аз, ти и комшията ти отсреща да живеят в общополезните норми и никой да не може например да те изненада с едни дълги светлини на пътя щото така си му харесва на него.
                              И нормалния начин е когато обществото посредством правните лостове на държавата променя хората които смятат че са по-по-най и за тях правилата и ограниченията не важат.
                              Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                              Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                              Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Така моля ви покажете ми къде точно съм написал ,че ЗАКОНИТЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВАТ аз точно и ясно казах ,че законите ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВАТ и не става тук въпрос за червено или не!!!
                                Въпроса е ,че вместо да търсим кой прав кой крив трябва сами да си поставим някакви стандарти и да ги спазваме а не аз да ги сапзвам а ти не!!!
                                Аз и преди казах ,че моята кола си я карам по всички ПРАВИЛА,НОРМИ и ЗАКОНИ но аз немога да ти кажа на теб как да си караш ти твоята затова написах ,че всеки сам решава.

P.S. Кой прав кой крив ако четете нормално ще разберете. АЗ НИКОЙ НЕ АНГАЖИРАМ С МОЙТО МНЕНИЕ
                                EX 156 1.6 TS

Comment

Working...
                                X