Известие

Collapse
No announcement yet.

Еко-тема: Изхвърляте ли разделно отпадъците?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Еко-тема: Изхвърляте ли разделно отпадъците?

Я да видим какво е екологичното съзнание на съфорумците
    0
    Да, старая се много.
    0%
    0
    Когато ми падне.
    0%
    0
    Не, защото не ми се занимава.
    0%
    0
    Не, защото няма смисъл.
    0%
    0
    Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

за съжалени нали знаеш че разделно събраните отпадъци се изхвърлят на едно и също място ......
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

ами при нас все още няма от новите кофи.....
      98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

Първоначално публикувано от търтей
        за съжалени нали знаеш че разделно събраните отпадъци се изхвърлят на едно и също място ......
        знаеш ли каква мъка ми е това............ аз дори мия консервите, преди да ги изхвърля. и като се замисля че няма смисъл.....
        Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от lyuli
          Първоначално публикувано от търтей
          знаеш ли каква мъка ми е това............ аз дори мия консервите, преди да ги изхвърля. и като се замисля че няма смисъл.....
          за щастие поне при мен кварталните разделносъбирачи разбирай клошари се справят сами чудесно със сортирането и рециклирането
          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

тия дето ровят по кофите и събират хартия са единствените, дето вършат някаква реална работа
            хм, даже съм ги виждала да събират по разделно и консервени кутии (и разни други ламарини) и целофан (и знам ли какви там пвц-та)

аз моите си ги събирам разделно, ама дали има файда...

в офиса уж събираме хартия за рециклиране, ама повечето колеги ги мързи да идат до "специалната" кофа, а нея поне я взимат точно за рециклиране
            Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
            AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

аз съм много про Екологията. Но специялно разделното събиране на боклука е най-голямата смешка на света....популизъм и крадене на пари.
              Има прекрасен филм на Пен и Теллър относно това и с цифри се показва как разделното събиране на боклука и ЗАВОДИТЕ за отпадъци са около няколко пъти по-вредни в крайна сметка за околната среда.... енергията изразходвана за целия процес на отделно събиране и Преработване е в пъти по голяма и натежава в баланса.......
              Иначе е красиво и трогващо, но безумно популистко и неефективно, А в крайна сметка и по-вредно за природата.....
              Просто когато се замисли повече човек започва да вижда, неща които иначе не са на повърхността на проблема и аз лично си промених мнението.

П.С. съжалявам, че имам неудобно мнение, но не съм свикнал да приемам нещата каквито ми ги поднесат.....винаги се замислям...защо? а и най важния въпрос все пак....."къде са парите?"
              Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Не, защото няма смисъл лично мое мнение
                Lexus Is200
                Honda CBR 600 F4i

Comment

Първоначално публикувано от proper
                  аз съм много про Екологията. Но специялно разделното събиране на боклука е най-голямата смешка на света....популизъм и крадене на пари.
                  Има прекрасен филм на Пен и Теллър относно това и с цифри се показва как разделното събиране на боклука и ЗАВОДИТЕ за отпадъци са около няколко пъти по-вредни в крайна сметка за околната среда.... енергията изразходвана за целия процес на отделно събиране и Преработване е в пъти по голяма и натежава в баланса.......
                  Иначе е красиво и трогващо, но безумно популистко и неефективно, А в крайна сметка и по-вредно за природата.....
                  Просто когато се замисли повече човек започва да вижда, неща които иначе не са на повърхността на проблема и аз лично си промених мнението.

П.С. съжалявам, че имам неудобно мнение, но не съм свикнал да приемам нещата каквито ми ги поднесат.....винаги се замислям...защо? а и най важния въпрос все пак....."къде са парите?"
                  И ти си прав, ама не съвсем.. За някои неща наистина не си струва да се рециклират, ама примерно за стъглените бутилки си струва- нищо по специално не коства на завода производител на бутилки да ги претопи и да отлее нови стъклени бутилки има и други примери... Претопяването на метал е същото.. (не във всички случаи де)
                  Lexus IS200

Comment

Не, защото нямаме такива казани около нас (този отговор го няма в анкетата). За да стигна до кофи за разделно събиране на отпадъците, трябва да извървя бая път, а и не съм убеден в ефективността на мероприятието
                    _______
                    146 JTD - ex
                    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control
                      Първоначално публикувано от proper

И ти си прав, ама не съвсем.. За някои неща наистина не си струва да се рециклират, ама примерно за стъглените бутилки си струва- нищо по специално не коства на завода производител на бутилки да ги претопи и да отлее нови стъклени бутилки има и други примери... Претопяването на метал е същото.. (не във всички случаи де)
                      Да, но затова не трябва да се произвеждат изобщо стъклени бутилки. Но и там цената на завода за преработка, енергията за преработката, събирането и т.н. е има по0голяма тежест Енергийно като щета в/у природата отколкото да се вземе кварцов пясък и да се преработи в стъкло....но прав си има леки изключения и те са главно при ВРЕДНИТЕ отпадъци например.... сложна тема и никак не еднозначна...
                      Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

БТВ нали знаете че в япония или китай по някакъв начин преработват боклука и го използват за гориво на камионите за смет :P
                        Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
                        sigpic

Comment

а в Хонг Конг са направили ферма от чевеи и ги хранят с органичните отпадъци, а червеите ги превръщат в хумус............ е на това му викам ЕКО......

Comment

и метан може да се добива от безкислородно гниене на органични отпадъци , което не изисква енергия
                            Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                            AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Не.По едно време си събирах така боклука ,но след като няколко пъти
                              видях как всичките кофи се изсипват в камиона за боклук неразделно спрях да се занимавам.
                              п.п.
                              тези пластмасови кофи са голямо безумие-повечето които съм виждала са вече поизгорели
                              “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                              ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Working...
                              X