Известие

Collapse
No announcement yet.

Задължителни зимни гуми?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Споко ! Никой никого няма да глобява за летни гуми щото такова нещо няма написано нито в ЗДвП, нито в друг нормативен акт. Дори и законопроект за такваз глупост не е обсъждан. А съобщенията в медиите са на принципа "copy-paste", т.е. някой "високо интелигентен" БГ журналист (а такива дал Господ) написал глупост, а другите я повтарят. Така за съжаление без грам мисъл се пишат (преписват) повечето новини в милата ни Родина.
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2000 г.

Comment

А дали пък някой не е платил за малко истерийка на тема зимни гуми?
      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius
        А дали пък някой не е платил за малко истерийка на тема зимни гуми?

Можеш да бъдеш сигурен, че е платено, и то добре.

В интерес на истината при мен в редакцията идва един "емисар" от един от големите вносители на гуми.

Искаше да пусна и аз такава информация в списанието и даваше доста пари, ама вие знаете мнението ми по въпроса са зимните гуми и му казах да се разкара. Освен това не искам да заблуждавам читателите, както правят всички вестници, телевизии и прочие продажни медии. Всичко това е т.нар. "Платен пиар".

Доста пари даваше говедото дееба.

Зимните гуми са само и единствено за сняг - тва е. И въобще не са задължителни.

Факт.
        Volvo XC90 D5 '06
        Alfa Romeo Spider 2.0 '90
        Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
        ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
        ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Първоначално публикувано от pinko
          Зимните гуми са само и единствено за сняг - тва е. И въобще не са задължителни.

Факт.
          Псолютно!!!
          Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

До колкото получих информация от доверен човек в КАТ, от утре започват проверки с предупреждения(първите 5 дни), после и санкции за състоянието на гумите и светлините!!!

Даването на газ, води до пристрастяване!
            Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
            Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от ivansirakoff
              До колкото получих информация от доверен човек в КАТ, от утре започват проверки с предупреждения(първите 5 дни), после и санкции за състоянието на гумите и светлините!!!
              То това си е ясно и по закон фаровете са от утре.ок. Ама за гумите могат само да ти направят проблем ако са на галош (което е правилно).....иначе не за това че си с летни!

Comment

"Ноември идва с дъжд и топло време

Най-голяма вероятност за валежи през ноември има около 3 ноември, след това - около 7-8-ми, 13-ти, 20-ти ноември и в края на месеца.
                Това съобщи на БТА ст.н.с. Латин Латинов, метеоролог в НИМХ-БАН. По-студено ще бъде около 21 ноември и в края на месеца. Сравнително топло ще бъде в началото и в средата на месеца.
                Най-високите температури през ноември ще бъдат между 18 и 23 градуса, най-ниските - между минус 10 и минус 5, а по Черноморието - около минус 3 градуса. Според Латинов валежите и температурите ще бъдат в границите на нормалното. "

Зимни гуми... Да Даа

Comment

Лично говорителката на КАТ го каза (на 30.10. мисля по тв) това за зимните гуми и 4-те мм. грайфер. Аз когато карах курса (отдавна беше де) мин. дълбочина на грайфера беше 2мм. и полицаите си го мериха с едни пластмасови "уреди" ( като задния край на шублера). А сега , както цитира robkobg е даже по-малко.Тия 4 мм. не знам защо ги говорят. А и друго как ще проверяват дали са зимни , с речник в ръка ли ,защото на български не пише. Най-много някоя снежинка да има или чадърче.
                  166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Според мен, докато не излезе в официален нормативен акт, и папата да го каже не е в сила. А иначе съм с 4 нови зимни гуми, но защото така съм си решил.
                    sigpic
                    Alfa Romeo 156 2.4JTD
                    Mazda CX-5

Comment

По бТВ в новините в 12ч. пак говорителката на АКТ (сори КАТ) каза, че ще гледат за зимни гуми.....ми да гледат бе... баси

Comment

Мисля, че има някакво неоразбиране ..в "Стандарт" пише:
                        'Зимните гуми не трябва да имат по-малък грайфер от 4 мм, обясниха още от Пътна полиция". В dir.bg пише "От 1 ноември до 1 март шофьорите са длъжни да карат не само с включени къси светлини, но и със зимни гуми или с гуми с грайфери над 4 мм." Второто ми се вижда по-логично и свързано с правилника и закона...
                        Alfa Romeo GTV 2.0/ 16 1997

Comment

Първоначално публикувано от aya
                          'Зимните гуми не трябва да имат по-малък грайфер от 4 мм, обясниха още от Пътна полиция". В dir.bg пише "От 1 ноември до 1 март шофьорите са длъжни да карат не само с включени къси светлини, но и със зимни гуми или с гуми с грайфери над 4 мм." Второто ми се вижда по-логично и свързано с правилника и закона...
                          Виж сега. Във вестниците и по разните сайтове може да пише, че от утре за превишение на скоростта с 30 км/ч КАТ те разстрелват на място, а за превишение с 50 км/ч - те набиват на кол.

Това обаче не значи, че такъв закон има. Вестникарите си пишат квото им хрумне, за да си продадат газетите, но в закона за движение по пътищата е написано точно и ясно - изискванията към протектора на гумите са да има поне 1,6 мм дълбочина и през лятото, и през зимата.

Това е. Факт.

П.П. В Германия миналата година се опитаха да прокарат закон за задължителните зимни гуми, но не можа да мине през Бундестага(техния парламент). Една от причините да не мине е, че все още В СВЕТОВЕН МАЩАБ НЯМА ТОЧНО УСТАНОВЕН СТАНДАРТ КАКВО АДЖЕБА Е ЗИМНА ГУМА. Засега всичко за търговски трикове и надлъгвания. Например гумите M&S (Mud&Snow), въпреки че има думичката "сняг", изобщо не са зимни.

Накрая закона беше приет с йезуитския текст, че "всеки водач е длъжен да кара с гуми, подходящи за конкретните атмосферни условия."

И адвокатите доволно потриха ръце.
                          Volvo XC90 D5 '06
                          Lancia Ypsilon 1.2 '00

Comment

Първоначално публикувано от aya
                            Виж сега. Във вестниците и по разните сайтове може да пише, че от утре за превишение на скоростта с 30 км/ч КАТ те разстрелват на място, а за превишение с 50 км/ч - те набиват на кол.

Това обаче не значи, че такъв закон има. Вестникарите си пишат квото им хрумне, за да си продадат газетите, но в закона за движение по пътищата е написано точно и ясно - изискванията към протектора на гумите са да има поне 1,6 мм дълбочина и през лятото, и през зимата.

Това е. Факт.

П.П. В Германия миналата година се опитаха да прокарат закон за задължителните зимни гуми, но не можа да мине през Бундестага(техния парламент). Една от причините да не мине е, че все още В СВЕТОВЕН МАЩАБ НЯМА ТОЧНО УСТАНОВЕН СТАНДАРТ КАКВО АДЖЕБА Е ЗИМНА ГУМА. Засега всичко за търговски трикове и надлъгвания. Например гумите M&S (Mud&Snow), въпреки че има думичката "сняг", изобщо не са зимни.

Накрая закона беше приет с йезуитския текст, че "всеки водач е длъжен да кара с гуми, подходящи за конкретните атмосферни условия."

Прекрасен пост!!! Точната истина!!!

Comment

Ти нещо против адвокатите ли имаш, а ?
                              Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2000 г.

Comment

Първоначално публикувано от Димо
                                Ти нещо против адвокатите ли имаш, а ?
                                Не, нищо против нямам, даже ме кефят понякога.

Ама се чудя що някой нашенски адвокат не вземе и да фане да осъди някой от големите вестници за разпространяване на зловредни и обслужващи определени интереси слухове. все пак въвеждане в пространството на слух за задължителни зимни гуми се равнява на допълнителен оборот от порядъка на няколко милиона лева в повече за основните вносители, които миналата година яко гризнаха дръвцето заради меката зима.

Примерно - гражданина К.К. съди вестника за материални и морални щети - заради информацията, че от 1.10 зимните гуми са задължителни, въпросния гражданин е дал (примерно) 1200 лева за зимни гуми и е загубил един работен ден да се реди по колосалните опашки на гумаджийниците. Там се е простудил, наложило се е скъпо лечение...квото ти хрумне там...

Абе една блага сумичка по извънсъдебно споразумение може да се вземе, западняшките адвокати само тва чакат.
                                Volvo XC90 D5 '06
                                Lancia Ypsilon 1.2 '00

Comment

Working...
                                X