Споко ! Никой никого няма да глобява за летни гуми щото такова нещо няма написано нито в ЗДвП, нито в друг нормативен акт. Дори и законопроект за такваз глупост не е обсъждан. А съобщенията в медиите са на принципа "copy-paste", т.е. някой "високо интелигентен" БГ журналист (а такива дал Господ) написал глупост, а другите я повтарят. Така за съжаление без грам мисъл се пишат (преписват) повечето новини в милата ни Родина.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Задължителни зимни гуми?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от morfiusА дали пък някой не е платил за малко истерийка на тема зимни гуми?
Можеш да бъдеш сигурен, че е платено, и то добре.
В интерес на истината при мен в редакцията идва един "емисар" от един от големите вносители на гуми.
Искаше да пусна и аз такава информация в списанието и даваше доста пари, ама вие знаете мнението ми по въпроса са зимните гуми и му казах да се разкара. Освен това не искам да заблуждавам читателите, както правят всички вестници, телевизии и прочие продажни медии. Всичко това е т.нар. "Платен пиар".
Доста пари даваше говедото дееба.
Зимните гуми са само и единствено за сняг - тва е. И въобще не са задължителни.
Факт.
Comment
-
Първоначално публикувано от ivansirakoffДо колкото получих информация от доверен човек в КАТ, от утре започват проверки с предупреждения(първите 5 дни), после и санкции за състоянието на гумите и светлините!!!Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso
Comment
-
"Ноември идва с дъжд и топло време
Най-голяма вероятност за валежи през ноември има около 3 ноември, след това - около 7-8-ми, 13-ти, 20-ти ноември и в края на месеца.
Това съобщи на БТА ст.н.с. Латин Латинов, метеоролог в НИМХ-БАН. По-студено ще бъде около 21 ноември и в края на месеца. Сравнително топло ще бъде в началото и в средата на месеца.
Най-високите температури през ноември ще бъдат между 18 и 23 градуса, най-ниските - между минус 10 и минус 5, а по Черноморието - около минус 3 градуса. Според Латинов валежите и температурите ще бъдат в границите на нормалното. "
Зимни гуми... Да ДааAlfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso
Comment
-
Лично говорителката на КАТ го каза (на 30.10. мисля по тв) това за зимните гуми и 4-те мм. грайфер. Аз когато карах курса (отдавна беше де) мин. дълбочина на грайфера беше 2мм. и полицаите си го мериха с едни пластмасови "уреди" ( като задния край на шублера). А сега , както цитира robkobg е даже по-малко.Тия 4 мм. не знам защо ги говорят. А и друго как ще проверяват дали са зимни , с речник в ръка ли,защото на български не пише. Най-много някоя снежинка да има или чадърче.
166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена
Comment
-
Мисля, че има някакво неоразбиране ..в "Стандарт" пише:
'Зимните гуми не трябва да имат по-малък грайфер от 4 мм, обясниха още от Пътна полиция". В dir.bg пише "От 1 ноември до 1 март шофьорите са длъжни да карат не само с включени къси светлини, но и със зимни гуми или с гуми с грайфери над 4 мм." Второто ми се вижда по-логично и свързано с правилника и закона...Alfa Romeo GTV 2.0/ 16 1997
Comment
-
Първоначално публикувано от ayaМисля, че има някакво неоразбиране ..в "Стандарт" пише:
'Зимните гуми не трябва да имат по-малък грайфер от 4 мм, обясниха още от Пътна полиция". В dir.bg пише "От 1 ноември до 1 март шофьорите са длъжни да карат не само с включени къси светлини, но и със зимни гуми или с гуми с грайфери над 4 мм." Второто ми се вижда по-логично и свързано с правилника и закона...
Това обаче не значи, че такъв закон има. Вестникарите си пишат квото им хрумне, за да си продадат газетите, но в закона за движение по пътищата е написано точно и ясно - изискванията към протектора на гумите са да има поне 1,6 мм дълбочина и през лятото, и през зимата.
Това е. Факт.
П.П. В Германия миналата година се опитаха да прокарат закон за задължителните зимни гуми, но не можа да мине през Бундестага(техния парламент). Една от причините да не мине е, че все още В СВЕТОВЕН МАЩАБ НЯМА ТОЧНО УСТАНОВЕН СТАНДАРТ КАКВО АДЖЕБА Е ЗИМНА ГУМА. Засега всичко за търговски трикове и надлъгвания. Например гумите M&S (Mud&Snow), въпреки че има думичката "сняг", изобщо не са зимни.
Накрая закона беше приет с йезуитския текст, че "всеки водач е длъжен да кара с гуми, подходящи за конкретните атмосферни условия."
И адвокатите доволно потриха ръце.
Comment
-
Първоначално публикувано от pinkoПървоначално публикувано от ayaМисля, че има някакво неоразбиране ..в "Стандарт" пише:
'Зимните гуми не трябва да имат по-малък грайфер от 4 мм, обясниха още от Пътна полиция". В dir.bg пише "От 1 ноември до 1 март шофьорите са длъжни да карат не само с включени къси светлини, но и със зимни гуми или с гуми с грайфери над 4 мм." Второто ми се вижда по-логично и свързано с правилника и закона...
Това обаче не значи, че такъв закон има. Вестникарите си пишат квото им хрумне, за да си продадат газетите, но в закона за движение по пътищата е написано точно и ясно - изискванията към протектора на гумите са да има поне 1,6 мм дълбочина и през лятото, и през зимата.
Това е. Факт.
П.П. В Германия миналата година се опитаха да прокарат закон за задължителните зимни гуми, но не можа да мине през Бундестага(техния парламент). Една от причините да не мине е, че все още В СВЕТОВЕН МАЩАБ НЯМА ТОЧНО УСТАНОВЕН СТАНДАРТ КАКВО АДЖЕБА Е ЗИМНА ГУМА. Засега всичко за търговски трикове и надлъгвания. Например гумите M&S (Mud&Snow), въпреки че има думичката "сняг", изобщо не са зимни.
Накрая закона беше приет с йезуитския текст, че "всеки водач е длъжен да кара с гуми, подходящи за конкретните атмосферни условия."
И адвокатите доволно потриха ръце.Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso
Comment
-
Първоначално публикувано от ДимоПървоначално публикувано от pinkoИ адвокатите доволно потриха ръце.
Ама се чудя що някой нашенски адвокат не вземе и да фане да осъди някой от големите вестници за разпространяване на зловредни и обслужващи определени интереси слухове. все пак въвеждане в пространството на слух за задължителни зимни гуми се равнява на допълнителен оборот от порядъка на няколко милиона лева в повече за основните вносители, които миналата година яко гризнаха дръвцето заради меката зима.
Примерно - гражданина К.К. съди вестника за материални и морални щети - заради информацията, че от 1.10 зимните гуми са задължителни, въпросния гражданин е дал (примерно) 1200 лева за зимни гуми и е загубил един работен ден да се реди по колосалните опашки на гумаджийниците. Там се е простудил, наложило се е скъпо лечение...квото ти хрумне там...
Абе една блага сумичка по извънсъдебно споразумение може да се вземе, западняшките адвокати само тва чакат.
Comment
Comment