Известие

Collapse
No announcement yet.

Най-продължителното спиране от полицай

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Най-продължителното спиране от полицай

А добър ден на всички!

Не знам, какво се беше случило и какво беше направил един колега, но в момента засичам минава един час откакто е спрян от полицията. Всичко се развива пред офиса ми и реших накрая на да направя снимка.

Някой да се познава на нея?
    Alfa Romeo 156 TS 2.0

Нямам идея но във вторник ми се случи нещо интересно. Вечерта бързах да закарам сина на танци и преди Ботев спирам в най-дясна лента на Стамболийски първа кола. Виждам полицай след кръстовището замислям се дали не съм в нарушение, поглеждам светофара направо и надясно и като светна зеленото си минавам като момченце. И хоп веднага ме спира, питам какво съм нарушил, не бях обърнал внимание на маркировката лентата била само за надясно. Казвам ОК и тук най-интересното, човека каза, че няма да ме санкционира и ми пожела лек път. Безплатно!
    sigpic
    Alfa Romeo 156 2.4JTD
    Mazda CX-5

Comment

Алфата тръгна

След час и нещо престой и идване на втора полицейска кола (този път на КАТ) алфата потегли.

Според мен няма да му е леко на това момче, нещо здраво беше огелпил...
      Alfa Romeo 156 TS 2.0

Comment

Аз съм седял 40-50 мин. веднъж и най- интересното беше, че не те, а аз ги държах полицайте, защото искаха да ми правят алкохолна проба, а аз бях пил малко и нарочно им говорих някакви неща 40 мин. и в един момент нямаше вече на къде и духах и отчете 0,43

От тогава не пия повече от 50 грама ако ще карам, че за малко да ми вземат книжката..
        Lexus IS200

Comment

Ами най-вероятно не е искал да почерпи колегата. И понеже само КАТ може да пише актове са чакали. И сега бързо пуска една жалба и акта пада щото акт не се пише по "приказките на един колега дето го е видял"
          Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
          Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
          Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Re:

Първоначално публикувано от Alexanderbb
            Ами най-вероятно не е искал да почерпи колегата. И понеже само КАТ може да пише актове са чакали. И сега бързо пуска една жалба и акта пада щото акт не се пише по "приказките на един колега дето го е видял"
            това е дадоха права на тея смешници от охранителна полиция да спират и като не ги "почерпиш" викат КАТ и се опитват да ти напишат АКТ. Вместо да си вършат работа - тия от охранителна са се разположили по всевъзможни кюшета и тъмни ъгълчета за да изкарват кинти (то затова ме обраха в апартамента преди време) щото вместо да обикалят квартала нощем за бандюгите , де дебнат шофьорите. Забелязвате ли че никога охранителна полиция не спира на главни булеварди
            2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
            CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от pifeca
              Нямам идея но във вторник ми се случи нещо интересно. Вечерта бързах да закарам сина на танци и преди Ботев спирам в най-дясна лента на Стамболийски първа кола. Виждам полицай след кръстовището замислям се дали не съм в нарушение, поглеждам светофара направо и надясно и като светна зеленото си минавам като момченце. И хоп веднага ме спира, питам какво съм нарушил, не бях обърнал внимание на маркировката лентата била само за надясно. Казвам ОК и тук най-интересното, човека каза, че няма да ме санкционира и ми пожела лек път. Безплатно!
              Прочети си в закона когато има разминаване между маркировка и светлинни сигнали кое се гледа
              Fiat Punto Mk.II 1.2 8v
              Fiat Punto Mk.I GT1

Comment

Re:

Първоначално публикувано от BatVas
                ...........това е дадоха права на тея смешници от охранителна полиция да спират и като не ги "почерпиш" викат КАТ и се опитват да ти напишат АКТ. Вместо да си вършат работа - тия от охранителна са се разположили по всевъзможни кюшета и тъмни ъгълчета за да изкарват кинти (то затова ме обраха в апартамента преди време) щото вместо да обикалят квартала нощем за бандюгите , де дебнат шофьорите. Забелязвате ли че никога охранителна полиция не спира на главни булеварди
                аз се чудех какви са тия куки, без коли дето се крият по кюшетата.... сега вече ми е ясно.
                Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от kiler_4o
                  Прочети си в закона когато има разминаване между маркировка и светлинни сигнали кое се гледа
                  Е то нямаше разминаване, има 3 ленти и 1 светофар. Крайната дясна е с маркировка само за надясно, а другите 2 за направо. Аз от най-дясната като светна зеленото тръгвам пръв и минавам в лявата лента, понеже след кръстовището са 2 ленти. В нарушение си бях, май ?!?
                  sigpic
                  Alfa Romeo 156 2.4JTD
                  Mazda CX-5

Comment

Първоначално публикувано от kiler_4o
                    Е то нямаше разминаване, има 3 ленти и 1 светофар. Крайната дясна е с маркировка само за надясно, а другите 2 за направо. Аз от най-дясната като светна зеленото тръгвам пръв и минавам в лявата лента, понеже след кръстовището са 2 ленти. В нарушение си бях, май ?!?
                    ok, sorry, просто от поста ти съм те разбрал погрешно - че над всяка лента има по един светофар ...
                    Fiat Punto Mk.II 1.2 8v
                    Fiat Punto Mk.I GT1

Comment

Re:

Първоначално публикувано от BatVas
                      Първоначално публикувано от Alexanderbb
                      това е дадоха права на тея смешници от охранителна полиция да спират и като не ги "почерпиш" викат КАТ и се опитват да ти напишат АКТ. Вместо да си вършат работа - тия от охранителна са се разположили по всевъзможни кюшета и тъмни ъгълчета за да изкарват кинти (то затова ме обраха в апартамента преди време) щото вместо да обикалят квартала нощем за бандюгите , де дебнат шофьорите. Забелязвате ли че никога охранителна полиция не спира на главни булеварди
                      На мен пък ми казаха че май вече всичките имали актове....Незнам колко е вярно....?
                      98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

Re:

Първоначално публикувано от MONI
                        На мен пък ми казаха че май вече всичките имали актове....Незнам колко е вярно....?
                        Много е вярно... имам познат полицай и той ми обясняваше че има право да пише актове всякакви...
                        Не става само с Алфа, требе и акъл...
                        Alfa 33 SW 89г. 1.7 IE 8V,
                        Alfa 33 91г. 1.3 RIP,

Hyundai Santamo 2000г. 2.0 16v

Comment

По логиката на твоя приятел и пожарникарите могат да пишат актове май ...(ЗДП)!?!?!?!?
                          Полицай може да ти провери документите и багажника(купето).Всичко друго е нарушение на закона.КАТ е службата която следи за спазването на Закона за Движение по Пътищата и само служителите и могат да налагат санкции според ЗДП,а не Охобохо с титлата полицай(общинска охрана-полиция,СОТ,Пожарна и тн.).

ПП.Един познат полицай казваше:
                          -Аз мога да ти напиша сякЪФ акт ,въпроса е ти какво можеш да напишеш след това !!!!
                          Ако не си знаеш правата и не ги търсиш и полски пъдар може да ти напише акт за неправилно паркиране .Затова са измислени съдилищата и адвокатите за да се ползват !!
                          Alfa Romeo 155 1.7TS 09.95г. нема кожа ,джакузи ,хладилник и теглич !!

Comment

Първоначално публикувано от basmachi
                            Ако не си знаеш правата и не ги търсиш и полски пъдар може да ти напише акт за неправилно паркиране .Затова са измислени съдилищата и адвокатите за да се ползват !!
                            Така си е отвсякъде, обаче Бай ти Ганя не му се дават пари да си търси правата и предпочита да бута рушвети .
                            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от basmachi
                              По логиката на твоя приятел и пожарникарите могат да пишат актове май ...(ЗДП)!?!?!?!?
                              Полицай може да ти провери документите и багажника(купето).Всичко друго е нарушение на закона.КАТ е службата която следи за спазването на Закона за Движение по Пътищата и само служителите и могат да налагат санкции според ЗДП,а не Охобохо с титлата полицай(общинска охрана-полиция,СОТ,Пожарна и тн.)!!
                              http://www1.parliament.bg/kns/MVR/MVR-zakon-2.htm

Чл. 60. В изпълнение на задачите по чл. 59 Националната полиция:

1. организира и осъществява опазването на обществения ред;

2. предотвратява и разкрива престъпления и други нарушения на обществения ред и участва в разследването на престъпления;

3. защитава правата и свободите на гражданите и съдейства за упражняването им;

4. опазва имуществата на гражданите, държавата, общините и организациите;

5. организира и осъществява охраната на учреждения и обекти;[/size]

6. организира и контролира безопасността на движението по пътищата, техническата изправност и регистрацията на моторните превозни средства;

Раздел II

Правомощия на органите на Националната полиция

Чл. 61.

(3) При изпълнение на функциите по контролиране на безопасността на движението разпорежданията могат да се издават чрез действия или знаци, посочени в закона.

(4) Разпорежданията на полицейския орган са задължителни за изпълнение, освен ако не налагат извършването на очевидно за лицето престъпление.

(5) Разпорежданията, които са издадени в писмена форма, могат да се обжалват по реда на Закона за административното производство.
                              Не става само с Алфа, требе и акъл...
                              Alfa 33 SW 89г. 1.7 IE 8V,
                              Alfa 33 91г. 1.3 RIP,

Hyundai Santamo 2000г. 2.0 16v

Comment

Working...
                              X