Известие

Collapse
No announcement yet.

Солун

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от lyuli
    верно ли пътя минава покрай пропасти?
    и друго - верно ли е забрането да се говори по тел., дори и с хендс-фрее??
    1 - не - само ремонтират на места
    2 - така казват
    166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Солун все пак е само на няма и 300км от София....не е толкова страшно там, не ядат хора.
      sigpic
      Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
      " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
      "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Първоначално публикувано от lyuli
        верно ли пътя минава покрай пропасти?
        и друго - верно ли е забрането да се говори по тел., дори и с хендс-фрее??
        Не съм забелязъл никакви пропасти, пътя е хубав, няма никакви пътни такси.Има и магистрала, която започва като наближиш морето/прекъсва веднъж за около 20 тина км/.май има два пътя за Солун след границата/
        Аз лично минавам по следния основен маршрут/ след границата -Серес, след това държа посока Драма, след като видиш последното отклонение за Драма /Драма надясно, направо Тесалоники/ го пропускаш и не се отклоняваш и след вече търсиш Тесалонки, Солун си му викаме ние българите /ако видиш Амфиопоплис или нещо от сорта не се стряска, това е близък град по пътя/.Можеш карта да си вземеш.
        Полицаи пътни никога не съм забелязъл , но законите наистина спазвай, светофари, знаци, скорост.Иначе гърците карат бързо и не спазват скоростните ограничения, но имай едно наум, особено по градовете.Както казват други няма рушвети и други нашенски простотии.Навсякъде по пътя има табели първо на гръцки, после на английски.
        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
        Нагоре по стълбата, която води надолу
        sigpic

Comment

Пътни полицай има особено след Границата до Серес...скороста се засича с камери по храсталаците...и после те спират на куп...

Но е БГрската простотия да те спират за щяло и нещяло....само да се молят за някой лев...

Така, че умната със скороста...
          sigpic
          Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
          " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
          "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Първоначално публикувано от fred
            Аз лично минавам по следния основен маршрут/ след границата -Серес, след това държа посока Драма...
            Драма е точно в обратна посока. Точно преди Серес на дясно -пътя за Солун и все по него без отбивки никъде.
            П.П.По тоя път дето описваш ходим на море - към Драма и Кавала , на отбивката за Амфополи в дясно , после още една отбивка - пак в дясно и при устието на струма вече по магистралата към Солун. Това е доста по-обиколно.
            166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Преди 1 седмица се върнах от Атина. Бях с колата. Та моите наблюдения за пътя и за византийската полиция:
              Полицаи има на много места /засичат както с камери от храстите (за които има предупредителни знаци), така и с радар в ръка/ и няма прошка. Спрат ли те жална ти майка. Глобата започва от 300 евро и е свързана с и/или лишаване от книжка и/или от номера
              И не е проблемът само в превишената скорост ами и говорене по телефона, изпреварване при непрекъсната линия... За пример ще дам факта, че още на първия ден като пристигнах и спрях на място, където всички си спират винаги /въпреки знака/ си намерих колата без преден номер и с розова бележка на стъклото /80 евро/. И най-лошото, че когато отидох да си плащам глобата / която ако си я платиш до 10 дена е на половина (40 евро ) ми казаха, че номера могат да ми го дадат след [b]20 дена[/b /такова било наказанието/. Добре, че сестра ми знае гръцки та ходихме да пишем жалба, че трябва да се прибираме в БГ та ми го дадоха веднага. Там където писах жалбата имаше доста хора /все късметлии като мен/. Един му бяха взели книжката и номерата за 30 дни за приказване по телефон
              От скоро гърците са приели драконовски санкции /ефектът от които е огромен- голям спад в тежките катастрофи/ и самите те са стресирани.
              Та затова си спазвайте всички знаци и ограничения, че мъката е голяма
              А иначе пътят до Солун в гръцко си е много добре /до Атина е супер/. Проблемът поне за мен е в БГ /по Е79 за малко да отнеса 1 каруца/. Гладък, но тесен и натоварен път и олигофрени по него, които изпреварват по завоите/
              ПС: На отиване нашите контрольори на автомобилния транспорт ми взеха 20 кинта на ръка / населени място Симитли- 83 км/ч/
              FORD FOCUS ST 2.0 EcoBoost 250 hp, 13'
              LANCIA DELTA III 1.9 Twin Turbo Multijet 190 hp. 844A1000 EXECUTIVE 10`
              LANCIA LYBRA 2.4 jtd 140+ hp. 839A6000 EXECUTIVE 02`
              LANCIA LYBRA 2.4 jtd 150+ hp. 841C.000 EXECUTIVE 03`ex.
              ALFA ROMEO 156 1.6 TS 16V AR67601, ГИ 97`ex.
              LANCIA DEDRA 1.6 835A1000 90`ex.

Comment

Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA
                Първоначално публикувано от fred
                Аз лично минавам по следния основен маршрут/ след границата -Серес, след това държа посока Драма...
                Драма е точно в обратна посока. Точно преди Серес на дясно -пътя за Солун и все по него без отбивки никъде.
                П.П.По тоя път дето описваш ходим на море - към Драма и Кавала , на отбивката за Амфополи в дясно , после още една отбивка - пак в дясно и при устието на струма вече по магистралата към Солун. Това е доста по-обиколно.
                Да, така е, прескачам първата отбивка и карам към морето, по него съм минавал и е добър, има само 10 километра едно стеснение.Не знам дали е голяма разликата в км, може, ама пък е по приятно да видиш морето
                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                Нагоре по стълбата, която води надолу
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от KGB
                  Солун все пак е само на няма и 300км от София....не е толкова страшно там, не ядат хора.
                  хаха не че съм се стресирала, но искам да имам инфо за там където отивам, и в същност от където пиша

зна4и в Солун съм вече. идеално по пътя, спазвах вс. (или поне повечето) ограничения. тука в центъра е хелл за паркиране, та първо спрях в един китайски квартал, който не е далече, но сега я изместих малко по-близо. иначе трафика е много страховит и почти никъде няма леви завои............
                  поздрави!
                  Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

Браво!Радваме се,че си се управила и без проблемно си стигнала.Позд на тебе
                    Луд Съм МаМо пАрИтЕ нЕпоЗнаВаМ...

EX`146 2.0 TD
                    EX`146 2.0 16v TS

Comment

Working...
                    X