Известие

Collapse
No announcement yet.

анкета за избор на мотор

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• анкета за избор на мотор

здравеите alfa маниаци и аз също като всички които четете този форум харесвам alfa абе аз направо не харесвам коли които не са родени в италия. а сега на въпроса от тази година се състезавам с бъги едно много не-извесно автомобилно състезание което даже си е шампионат на БФАС но това е друга тема вече завърши шампионата за 2007г и трябва да се мисли за следващия. големия проблем е че трябва да се смени двигателя.единствените параметри които трябва да одговаря двигателя са:до1600куб. без турбо и колкото се може повече к.с. също така трябва да е мн.здрав за сравнение старият ми мотор беше ваз 2105 1.6 пълен инжекцион около 150к.с. отворен съм за всякакви предложения относно към какъв мотор да се насоча но трябва да се има в предвид че какъвто и да е мотора то тои няма да остане стандартен може даже и да не е роден в иатлия но да подлежи на доработки все пак е за състезателна кола
    ако на тази тема мястото не е тук моля модераторите да я преместят в подходящ раздел
    wenimont

1.6 туин спарк - 1598 см3
    I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
    Roosevelt

Comment

Аз бих казал че определено най-добрия мотор до 1.6 е на Хонда ТС-а не е лош,но смятам че Хондовия е по-добър
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury
        Аз бих казал че определено най-добрия мотор до 1.6 е на Хонда ТС-а не е лош,но смятам че Хондовия е по-добър
        Ако имаш предвид мотора със 126 к.с. напълно подкрепям!
        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от koolio
          Първоначално публикувано от Mury
          Ако имаш предвид мотора със 126 к.с. напълно подкрепям!
          Според мен има предвид Хондовия VTEC, но не едновалката(126 коня), a DOHC дето е 160 конски сили. Мотора е с означение B16A2 примерно! Ето го и него:

Този мотор носи и на турбиниране и на доработки да вади още коне! Трудно се намира такъв в кола де, иначе отделно незнам как е. Хондоманите много го уважават този конкретен двигател!

Даването на газ, води до пристрастяване!
          Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
          Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

нещо и аз си мисля за този на хонда но незнам дали ще издържи да работи в вредна среда имам предвит че ще работи на максимални обороти в силно запрашена среда казано чесно силно се съмнявам че ще издържи този според доста нежен мотор
            wenimont

Comment

Първоначално публикувано от wenimont
              нещо и аз си мисля за този на хонда но незнам дали ще издържи да работи в вредна среда имам предвит че ще работи на максимални обороти в силно запрашена среда казано чесно силно се съмнявам че ще издържи този според доста нежен мотор
              чак нежен.... хората след турбиниране го развъртат на 9000 rpm без проблем, естествено с малко промени по вътрешностите му.

Даването на газ, води до пристрастяване!
              Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
              Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Предвид това, че Хонда я наричат някои "японското Ферари", мисля, че тоя 1.6 160 к.с. е идеален за твоето начинание. Успех
                Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33
                  Предвид това, че Хонда я наричат някои "японското Ферари", мисля, че тоя 1.6 160 к.с. е идеален за твоето начинание. Успех

аз карам и двата и алфовия и хондовия...... ХОНДОВИЯ!

Но ако са еднакви килограми алфата и хондата - АЛФАТА сепи..... абе туинспарка се равърта невероятно...

http://www.facebook.com/VenturaGarage
                  Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

А как се намира този мотор някой замисли ли се ? Такива хонди в мобилето нащо никви ги няма
                    Виж Алфата ...

Comment

Ето го най-евтиния вариант от немското мобиле
                      1983 Alfa Romeo 6 2.5 VMTD 10V 105hp
                      1984 Alfa Romeo Giulietta 2.0 8V 130 hp
                      2001 Lancia Zeta 2.0 JTD 16V LX 110 hp

Comment

Working...
                      X