Известие

Collapse
No announcement yet.

Бариера + Патрулка = Нарушение ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Бариера + Патрулка = Нарушение ?

http://www.lancia-bg.com/forum/viewtopic_9414_0.html

Ето какво се случило днес на CTOMAHATA.
    нямам думи!

Здравейте

След дълго чудене къде да пусна темата (Интересни снимки, Истории или Общи приказки) и накрая я боднах тук. Надписа "...или къде дебнат куките?" в описанието на форума също наклони везните, защото сега те бяха издебнати.

И така, днес 07.12.2007 излизаме от офиса с един колега за обяд. Понеже времето беше хубаво решихме да се поразходим. Района в който работим - Захарна Фабрика не е особенно привлекателен, но слънчицето си заслужаваше. Отправихме се към прелеза. Бариерите бяха пуснати. Докато чакахме да отмине бавния товарен влак една патрулка прережда цялата колона и през насрещното (платното там е разделено) заобикаля бариерата. Сигнализацията за специален режим беше изключена. Подобен вид нарушени е често срещано явление на този прелез. От глоби там може да напълним хазната за по-малко от седмица. Шофьори с всякакъв вид превозни средства минават при пусната бариера без никакви угризения. Вижал съм маршрутки, баничарки, автобуси, дори една каруца. Господата полицаи не правят изключение. Бъркам си в джоба и вадя новия си телефон с 3.2mp снимачка. Щрак! Щрак!
    Но! Полицаите ме забелязват.
    Освен че споменават майките ни обръщат и ни догонват с бясна скорост на буркан. Следва кратък разговор, проверка на документите и устно предупреждение да не снимам пейзажа ако изневиделица изнике някоя друга патрулка.

От тогава се питам
    Как може от подобни хора - нарушавайки правилата и използвайки служебното си положение да очакваме да бранят реда и закона? Вместо да се извини за аругантото си поведение ме гони на буркан като престъпник. Такова ли е отношението на държавата към собственните си данакоплатци? Кой му плаща заплатата в крайна сметка?

Не знам, можеби е незаконно да засемам служител на МВР без негово знаеие? Така и не намерих нищо в нет-а по въпроса. В крайна сметка лицата им не се виждат така, че не виждам проблем. Лично аз не чуствам никакви угризения, дори напротив - горд съм със себе си и пак бих го направил при следваща възможност, а такава рано или късно ще има.
    Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDm '07
    EX' Alfa Romeo 145 1.4TS '98

На нас проблема ни е, че не си знаем правата, а дори и да ги знаем като се сблъскаме с корумпирания държавен апарат, ни се е+@+@ дроба. После си плащай данъците като поп. И тия тъпи ПУЦ-аджий, дето почти говорят книжовен български език имат наглостта да се нарекат: Полицаи!!. За голямо наше съжаление тук нема оправия в така наречения от един колега Булгаристан. Ще си плащаме шибаните данъци и тези келемета ще се правят на мъже пред нас, без да осъзнават че ние им плащаме шибаните заплатки. Колега , ЕВАЛА, че си ги снимал!!!! Exclamation В една нормална бяла държава ПОЛИЦАЯ е за пример на гражданите И Е В НЕГОВА УСЛУГА ДА ЗАЩИТАВА суверенността му, спокойствието и реда, и да предотвратява и не позволява за нарушаването на закона, валиден за всики... Е, в случая каква е ситуацията-органите на реда нарушават закона...бих искал да попитам... акт за тях ще има ли, Господин министър на вътрешните работи..... Question Или може би това е било полицейска акция....? Ми поне да си бяха включили шибания буркан, малоумниците.....

Comment

Изпратете я тази снимка на НоваТВ.....те ще си свършат работата....
      sigpic
      Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
      " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
      "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

яя

Бодом почти всеки ден минавам от там по няколко пъти и лично съм виждал за какво става на въпрос дори и и аз минавам често на пусната бариера .. спирали са ме за проверка и само приказки.. но на мен ако ми пуснат буркани и почнат да ми се заяждат няма да им се повярва

поздрави
        Диети и отслабване
        www.elenkov.net

Comment

Правилно тази снимка е за Господарите на ефира. Някои хора все още си мислят че живеем в социализма. В една демокрация всеки има право да контролира хората които му харчат данъците.
          А иначе прелезите в София са безумни. Аз всеки ден минавам през циганската махала и там пускат бариерата 8-10 мин преди да мине влака. Пълна безумица още повече като се знае че заради мангалите влака минава с 5 км / час.
          Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
          Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
          Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от KGB
            Изпратете я тази снимка на НоваТВ.....те ще си свършат работата....
            Речено - сторено. Колегите ме навиваха за BTV, но техните новини не ми харесват. Нова са много по-обективни.

Въпреки това не ми се вярва да я публикуват, защото това не е кой знае каква новина. Подобни нарушения са ежедневие и всеки един гражданин на РБ ги е виждал не веднъж.

Единсвенното за което съжалявам е, че не им поисках да се лигитимират пред мен. Не съм толкова отракан че да запазя 100% хладнокръвие.
            sigpic 156SW 1.9JTD 16V

Comment

яя

Нова ТВ е екстра можеше и в господари на ефира ! Там щяха да им сцепят трътките

поздрави
              Диети и отслабване
              www.elenkov.net

Comment

Първоначално публикувано от CTOMAHATA
                Първоначално публикувано от KGB
                Изпратете я тази снимка на

Единсвенното за което съжалявам е, че не им поисках да се лигитимират пред мен. Не съм толкова отракан че да запазя 100% хладнокръвие.
                Колега та те са длъжни да се легитимират ,ако не са го направили е още едно нарушение
                Alfa Romeo 145 1.6 boxersigpic

Comment

Aко им пратим снимките на господарите - може да поснимат малко на този участък за други нарушители и после да покажат снимките с номера на колата (как полицията дава пример) и да си направят добро репортажче. Може да пробваме.
                  2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                  CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

A какво ще кажете всеки, който види полицай в нарушение да го заснема с подръчни средства ( за предпочитане клипчета) и след това наистина може да се изпратят материалите до нова телевизия за господарите.
                    поздрави
                    sigpic
                    punto GT '96

Comment

Аз имах някъде една снимка как един полицай говори по телефона докато кара патрулката
                      Alfa Romeo 75 24V

Comment

В тая връзка да питам, имам ли право да снимам на митницата и на границата? Защото веднъж си снимам там на границата със Сърбия и като дойде един митничар и едва ли не ме арестува (българин). И ми вика- аз идвам ли да те снимам като даваш подкуп на преподавателите в университета, за да минаваш на изпитите
                        Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control
                          В тая връзка да питам, имам ли право да снимам на митницата и на границата? Защото веднъж си снимам там на границата със Сърбия и като дойде един митничар и едва ли не ме арестува (българин). И ми вика- аз идвам ли да те снимам като даваш подкуп на преподавателите в университета, за да минаваш на изпитите

Хахаххахахха ужасс а не те ли пита...Ти що снимаш с МОЯ фотоапарат
                          (Тва е инспирирано от вица дето митничар отваря багажник на пътник за проверка и казва: Я да видим сега кои вещи са ваши и кои мои? )
                          Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Един мой познат писа обяснения в някакво РПУ в София защото снима едни полицаи в патрулката, и те го прибраха защото светкавицата ги заслепила и можело да катастрофират . Звучи малко като виц ама не е, затова внимавайте като ги снимате нощем
                            Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
                            Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
                            Audi A4 1.9 TDI

Comment

Първоначално публикувано от LeoVin4i
                              Един мой познат писа обяснения в някакво РПУ в София защото снима едни полицаи в патрулката, и те го прибраха защото светкавицата ги заслепила и можело да катастрофират . Звучи малко като виц ама не е, затова внимавайте като ги снимате нощем
                              .

Възможно е, но може най спокойно да ги осъди и да ги уволнят, ако вдигне вдигне олелия.Няма забрана за снимане на полицаи, освен ако примерно не се провежда някаква специална операция да речем.В такива случаи трябва да се вдига шум-преса, жалби до министри, институции и ако требе и в ЕС
                              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                              Нагоре по стълбата, която води надолу
                              sigpic

Comment

Working...
                              X