Известие

Collapse
No announcement yet.

написаха ми акт за преминаване на червено - пълна лъжа

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• написаха ми акт за преминаване на червено - пълна лъжа

Преди малко ми написаха акт за "навлизане и преминаване на червен сигнал на светофарната уредба" - това е долна лъжа.
    Влезнах на светофара на жълто за десен завой непосредствено след тир който също завиваше на дясно.
    Въпросният тир се изнасе супер бавно от кръстовището, поради което излезнах от кръстовището на червено.
    Имам 3-ма свидетели,които могат да потвърдят моите думи.

Как да постъпя с този казус.
    Имам намерения да подам жалба в КАТ.
    Някой има ли предложения какво да се пише в него за да е издържан от правна гледна точка и да защити гореспоменатите ми твърдения.

Alfa 156 2.4 JTD 09.2000

Re: написаха ми акт за преминаване на червено

Първоначално публикувано от mvtodorov
    Преди малко ми написаха акт за "навлизане и преминаване на червен сигнал на светофарната уредба" - това е долна лъжа.
    Влезнах на светофара на жълто за десен завой непосредствено след тир който също завиваше на дясно.
    Въпросният тир се изнасе супер бавно от кръстовището, поради което излезнах от кръстовището на червено.
    Имам 3-ма свидетели,които могат да потвърдят моите думи.

Как да постъпя с този казус.
    Имам намерения да подам жалба в КАТ.
    Някой има ли предложения какво да се пише в него за да е издържан от правна гледна точка и да защити гореспоменатите ми твърдения.

Колега виж сега за един полицай единсвения цвят на който може да се преминава на светофар е ЗЕЛЕНО Жълтия и червения цвят са забранени ! За Това ти е написал акт. А относно обжалването може да обжалваш защото всичко е за сметка на държавата. В акт-а пиши какво се е случило че камиона е бил бавен и това е забавило твоето преминаване спомени че имаш свидетели и прочие

поздрави
    Диети и отслабване
    www.elenkov.net

Comment

А светофара какъв беше-от старите или от тия показват колко секунди още ти остават до червено ?
      155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Първоначално публикувано от hsr
        А светофара какъв беше-от старите или от тия показват колко секунди още ти остават до червено ?
        нямаше брояч.

Само да отбележа,че полицаите нямаха дори пряка видимост към секцията за десен завой
        Alfa 156 2.4 JTD 09.2000

Comment

Еми според моето некомпетентно мнение имаш голям шанс да ги пребориш.
          Успех
          155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Другия вариант е да си платиш и повече да не правиш тази грешка.
            Поздрави!
            Alfa Romeo 75 1.8

Comment

По принцип може да обжалваш но все пак ако не се лъжа в ЗДП пише че навлизане в кръстовище ако е жълто е развршено само ако не можеш да спреш безопасно а и по принцип е забранено да навлизаш в кръстовище ако не можеш да го напуснеш.
              Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
              Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
              Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Аз така и не разбрах непосредствено преди да навлезеш в кръстовището какво е светело Щото ако е било зелено и като няма таймер ти откъде да знаеш,че след една секунда ще се смени с жълто.
                155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Моят съвет е да направиш една консултация с адвокат.Ако има дори и минимален шанс да се отървеш,то те ще го обърнат в твоя полза.Така че УСПЕХ!

Alfa Romeo146 1.6TS '99

Comment

И аз имам същия акт.Като ми го написаха веднага се обадих на приятел полицай но той нещо неможа да го оправи и аз му викам ще го обжалвам а той ми каза АКТ за 50 лв да обжалваш ходи се гръмни и ми вика неправи тая грешка повече и след време и точките ще ти върнат.А това че е имало тир няма никакво значение щом си навлезнал на жълто.Жълтото все пак е предопредителен знак да спреш а не да минеш по бързо!!!Ти на възражения какво написа ?Обикновенно далаверата е да напишеш "напуснах кръстовището на жълто" а не "преминах на жълто" Успех!Но моя съвет е плати си акта и вече внимавай каде и как минаваш на друга светлина освен зелено

п.с. На светофара на централните софийски гробища висят точно след спирката когато правиш десен завой посока сточна гара.
                    Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
                    Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
                    Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
                    Mercedes Benz A170 CDI FL '01
                    Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

Във възражението на акта съм написал, че съм напуснал кръстовището на жълто.
                      Тъпото е, че в акта ми написаха че съм влезнал и напуснал кръстовището на червено което е пълна лъжа.
                      Alfa 156 2.4 JTD 09.2000

Comment

Утре ще подам възражение в КАТ.

Някой има ли представа това възражение дали трябва да е по даден образец?
                        Alfa 156 2.4 JTD 09.2000

Comment

Свободен текст, но по дефолт обжалването на всички актове се отхвърля и чка постановлението вече имаш шансове да го обжалваш ефективно. Така е и в данъчното, нека конски секс ги спохожда през вечер!
                          _______
                          146 JTD - ex
                          Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy

Свободен текст, но по дефолт обжалването на всички актове се отхвърля и чка постановлението вече имаш шансове да го обжалваш ефективно. Така е и в данъчното, нека конски секс ги спохожда през вечер!
                            И ако глобата в постановлението е под 50 лв. ще се простиш с надеждата за обжалване
                            155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Първоначално публикувано от hsr
                              И ако глобата в постановлението е под 50 лв. ще се простиш с надеждата за обжалване
                              Защо?? Никой не може да ти отрече правото да обжалваш
                              _______
                              146 JTD - ex
                              Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Working...
                              X