If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
как седят нещата свноса на стоки за лично ползване от уса
дължи ли се мито и ддс?
става въпрос за монитор
човекът е бив над 6 месеца там
Мисля че ще минеш и без ДДС или мито щото аз съм си нослил от USA лаптоп, ГСМ , мп3 и др. и не са ми искали нищо.
Друг проблем е вече че мониторите(както и цялата техника там) работят на 110V и 50Hz а тук електрическата мрежа е 220V и 100Hz (за стоиностите на херците не съм сигурен че са точно такива НО разлика има 100%) такаче каквато и подобна техника от там да вклучиш тук наи-вероятно ще изпуши!!! С лаптопи няма проблеми защото си имат адаптори и са предвидени за международна употрба!
Alfa 156 2.0ts НЯМА Я ВЕЧЕ, Alfa 145 1.6 Boxer И НЕЯ, Alfa 145 1.6ts И НЕЯ
Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over ((((( ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it... ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY... by RUBIG service
Незнам дали той ще ти го праща или ще го носи с него.
При първия вариант може да платиш мито особено ако го праща със Федекс (Fed Ex) , ако е с нормална (бавна) поща по принцип няма мито.
При втория вариант, като го купи, в магазина или на летището (понякога и на двете места) се ходи на гише за детакс и му връщат ДДС . Има някаква сума обаче над която връщат, за Европа мисля , че покупката трябва да е мин. около 200 евро,за САЩ не съм сигурен колко е ,но в магазина ще му кажат.
Другото,което трябва да се има впредвид е,че там са на друга ел.мрежа - на 110 волта,но тва се оправя с един прост адаптор.
Това не е сайт за търговия... Значи те са 2 ма братя...Едното момче(30+годишен) е в БГ а брат му е в САЩ... Поръчваш си стоката от САЩ там я купува брат му, ако има проблем я връща, ако всичко е окей я праща към БГ с DHL и прочие
Аз лично го питах сега за един лаптоп и той като приятел ми каза, че може да ми го вкара без такси и другите неща т.к майка му и баща щели да се върнат от USA малко преди празниците....
Та ако смяташ, че това ти е от полза, но поне не е някаква глупост
Не съм прочел, че вече си имаш човек там..Съжалявам моя грешка
Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over ((((( ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it... ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY... by RUBIG service
Колега по въпроса с вноса нямаш никакъв проблем.Нито мита нито нищо.Аз съм си носил от USA всякакви простотии и брат ми защото тои живее там ми е пращал също всякакви работи.Проблема идва от там че нещото което ти пращат демек ЛАПТОПА ще пристигне в България но може да пристигне на сол или нещо подобно защото по летищата е страшно.Ако е добре опакован предполагам няма да имаш проблематики.Аз когато носех 2 PLAYSTATION-a и на двата им беше повредена вибрацията.А когато се врущах от USA преди 2 години в Лондон един гаден мангал мисля че беше негър го наблюдавах как хвурляше саковете един върху друг от няколко метра и то от високо.Успех и дано доиде лаптопчето без проблем
BMW E36 328CI 04.1998 - 230 кончета, 6-степенна скоростна кутия от Е46 330 и шпер-диференциал
ALFA ROMEO 155 2.5TD 12.1995 - много скъпа вече тая нафта
BMW E36 320CI 02.1995 - абе става
дължи ли се мито и ддс?
става въпрос за монитор
Мисля че ще минеш и без ДДС или мито щото аз съм си нослил от USA лаптоп, ГСМ , мп3 и др. и не са ми искали нищо.
Друг проблем е вече че мониторите(както и цялата техника там) работят на 110V и 50Hz а тук електрическата мрежа е 220V и 100Hz (за стоиностите на херците не съм сигурен че са точно такива НО разлика има 100%) такаче каквато и подобна техника от там да вклучиш тук наи-вероятно ще изпуши!!! С лаптопи няма проблеми защото си имат адаптори и са предвидени за международна употрба!
50 херца си е и при нас.
Продават се и адаптери 220/110 волта.
Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
За ДДС и мита знам, че имаше някаква сума до която минава това - за лично ползване... а колкото до ДДС, май ако го купи от там, за износ - връщат там ДДС а тук си го плащаш по нашите тарифи.
Ама не съм 100% сигурен...
Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
дължи ли се мито и ддс?
става въпрос за монитор
50 херца си е и при нас.
Продават се и адаптери 220/110 волта.
Comment