Известие

Collapse
No announcement yet.

Зимни условия по пътищата във вашия град

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Зимни условия по пътищата във вашия град

Незнам дали има такава тема но поне на челните страници нямаше актуална та реших да пусна.

Аз мога да споделя впечатления за Велико Търново защото скоро не съм мърдал от града.

1. два пръста снежна покривка = апокалипсис сега. В четвъртък (или петък маи беше) паднаха 4-5см сняг и целия град беше едно голямо задръстване навсякъде киша която се беше стегнала към 18 00 и явно един снегорин се беше проявил защото тук там легналите полицай бяха поизкъртени, най общо нещата не са много добре

2. събота два дни сняг - нещата никак не са добре движа се с моита каруца и отпред двама незнам дали се кефят на снега и се парзалят или просто нямат избор, поглеждам в огледалото и едит тип с такси си мисли че е на дрифт състезание - ужас, паника хем трябва да спазвам дистанция с тоя отпред хем да надблюдавам дрифтаджията хем да не газя голям брой пешеходци (по възможност да спирам на пешеходни пътеки)

3. Пътния възел към варна в посока от центтъра към софия - един тир и едно ауди 80 на авариини карат назад без особена причина - викам си ще пробвам бангията едва ли е толкова зле - криво ляво издрапа до пътя софия варна без да пробуксува

4. След като се качих на пътя гледам на 60-70 метра двама катерят нагоре (баира не е стръмен и пътя е главен все пак) като задниците им наподобяват сервикьорка надушваща бакшиш (описват хармонични полукръгове) нещата се влошават когато отгоре се задават някакви типове със същите движения - ужас викам си тез пък какво им стана аз с моите румънски зимни гуми си се движа при това с почти 40 тез що тъй...

Та някой може ли да каже - тея хора нарочно ли се парзалят или това са им възможностите - ако е второ защо по дяволите не ходят пеша ами искат да потрошат и моята бангия бахти

Реално ли е 5-10 см сняг да са такава заплаха - все едно сме бушмени и виждаме сняг за първи път през живота си
    Honda CB 500
    Алфа Ромео 156 1.8 '98 (бракувана )
    Москвич Алеко - 6 нюанса на червеното (вечна му памет)
    Зелен дванайсетак от яките (то други няма)

Всички така се вдижат спокойно,в нашия град така стана,че всички се мислят да рацери вече и за дрифтаджйии
    Всеки вземал книжка и дай ръчни ще пердашим.Спокойно гледай да не излизаш много вечер и нещатата ще са океу.Тогава се излиза да пързалка
    Луд Съм МаМо пАрИтЕ нЕпоЗнаВаМ...

EX`146 2.0 TD
    EX`146 2.0 16v TS

Comment

Колега не е от гумите ще знаеш от шоферите е. Сумата му шантавелковци едвам карат на сухо и сега на хлъзгавото... Ама нищо да събират опит някои ден може да идат на състезание по бопслей.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

интересно ако се носиш като народна песен дали катаджиите могат да те спрат.
        То че могат е ясно, но дали могат да глобят някой че се пързаля нарочно щото то е почти недоказуемо дали е нарочно или без да иска
        Honda CB 500

Comment

Мисля си, че нищо няма да им направят за пързалянето то може хората да не са виновни. Колкото до бавното каране имаше един виц: Един редовно го спирали за превишена скорост и той решил да си вземе бележка, знае каде са полицаите и предварително намалява на 40 км при ограничение 60 полицая по навик го спира и като не може да каже нищо за скоростта му казва "И накаде се промъкваме така а?"
          Навремето имаше нещо от сорта ако правиш колона от автомобили зад себеси при първа възможност трябва да ги пропуснеш ама сега има ли го това незнам.

Comment

Ам като видят,че се пързаляш 1-2 пути говоря не на пърото кръстовище да се спрат.Като видят така карат след тебе и те спират някъде докуметите и почват да търсят някъде да се заядат.Да може да искарат някой лев.Така правят почти всичките е има и печени полицай който нищо неказват

EX`146 2.0 TD
            EX`146 2.0 16v TS

Comment

Re: Зимни условия по пътищата във вашия град

Първоначално публикувано от lord_chuldarkar
              ...
              Аз мога да споделя впечатления за Велико Търново защото скоро не съм мърдал от града.
              ...
              Ха-ха, аз бях студент в Търново '92-'97 година и тогава положението беше същото. Така като гледам всичко си е "по старому". Това не пречи да се кефя много на града, защото престоя ми там беше супер готин.
              145, 1.6 boxer
              156, 2.4 JTD - ex
              Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Търново си е друга работа , там 50 % процента от улиците такъв наклон имат че снегорин изобщо не може и да си помисли да мине от там ( ако е танк с вериги може и да мине )

Comment

Първоначално публикувано от SFINKS
                  Търново си е друга работа , там 50 % процента от улиците такъв наклон имат че снегорин изобщо не може и да си помисли да мине от там ( ако е танк с вериги може и да мине )
                  Е не е точно,така ама горе долу си оцелил

90 години незнам как е било,ама сега всички са състезалите тука

EX`146 2.0 TD
                  EX`146 2.0 16v TS

Comment

тука проблемът е в разните дето като видят 2 капки дъжд или сняг и се паникьосват, стават неадекватни и най-вече опасни
                    на 2я ден нещата се нормализират

а големият трафик сам си почиства пътищата, снегорините мързелуват, вместо да чистят кварталните улички
                    Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                    AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

хубаво че хвърлиха малко пясък и луга и се поразкиснаха улиците - защото големия трафик може и да ги чисти, но вечер като стегне и стават едни коловози и насутринта големия трафик е голямо задръстване.

Инак във ВТ явно ще кандидатстваме за кръг от Ф1 и затова набираме състезатели
                      Honda CB 500

Comment

Нема коловози при нас е,грижат се добре поне за сега! Иначе за кръг от WRC-to набираме хора

EX`146 2.0 TD
                        EX`146 2.0 16v TS

Comment

Аз искам да се запиша за сътезанието ама ако може някои да спонсорира с кола, че моята нещо през големи дървета трудно минава , нещо твърдост ли няма скорост ли не и стига не мога я разбера.

Comment

Working...
                          X