Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет за покупка на ТВ ???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

С две думи вземи си един телевизор с тънък кинескоп SLIM FIT TV а с останалите пари си вземи неща за колата.
    Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
    Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от Wishmaster
      Може да звуча малко преднамерено но направих грешка да взема плазма 42" и в момента имам толкова главоболия с нея че просто не е истина(то каръщината няма край). Та ако смяташ да е до 32" то моята препоръка е да вземеш LCD, защо:
      1. По малко време за реакция спрямо плазмите(може би не чак толкова важно)
      2. Контрастът на по малките LCD-та е по добър(по хубава картина спрямо плазма)
      3. Гледай тунерът по възможност да не е вграден в самият телевизор а отделно(въпреки че от 2 години насам не съм виждал такива)
      4. Самата LCD технология(както е обяснил колегата в по горният пост) е по добра на по малки екрани.

Ако ще е по голямо TV-то от 32" то по добре да е плазма, защо:
      1. При по големите екрани LCD-то "увисва" в контраст топлина на картината и на моменти се получава страри фреймове да зацапват новите.
      2. Плазмата има по добра видимост от по голям ъгъл за разлика от LCD-то на голям екран.

Разликата между 2-те технологий е че на LCD-та им дават ~30 000 работни часа а на плазмите ~50 000. Не си мисли че ако е SONY или Panasonic ще е по здрав и по добър. Sony ползват матрици на Samsung а те от своя страна са закупили патента от LG, Panasonic в момента се мъчат да направят своя матрица но май е без много голям успех. Имай предвит че ако се стигне да ходиш по ремонти може да го чакаш и по 5-6 месеца (както съм аз от 2 години насам). В тези техники не можеш да смениш отделен компонент а се сменят цели панели. А и другото ако ще го гледаш на кабелна телевизия то по добре си вземи 1 хубаво CRT(дето да тежи 40 кила) но поне няма да издаде багажа за 3 месеца. Е това е което мога да кажа по темата, друго освен да ти пожелая успех с покупката и весели празници на всички.
      1. плазмата има много по-добър контраст !!!
      2. при плазмата липсва понятие време за реакция !!!
      3. Плазми под 40 -42 инча не се правят !!!
      4. може да се вземе и МОНИТОР без вграден ТУНЕР а да се използва цифрова ТВ

Пич толкова глупости си изписал че не е ИСТИНА ...

Трябва да се запиташ каква ще гледаш - ДВД или ТВ, ако гледаш ТВ плазмата и ЛЦД са мнооого зле, особено ако нямаш цифрова ТВ ...

Comment

Първоначално публикувано от netsurfer
        Първоначално публикувано от Wishmaster
        Може да звуча малко преднамерено но направих грешка да взема плазма 42" и в момента имам толкова главоболия с нея че просто не е истина(то каръщината няма край). Та ако смяташ да е до 32" то моята препоръка е да вземеш LCD, защо:
        1. По малко време за реакция спрямо плазмите(може би не чак толкова важно)
        2. Контрастът на по малките LCD-та е по добър(по хубава картина спрямо плазма)
        3. Гледай тунерът по възможност да не е вграден в самият телевизор а отделно(въпреки че от 2 години насам не съм виждал такива)
        4. Самата LCD технология(както е обяснил колегата в по горният пост) е по добра на по малки екрани.

Ако ще е по голямо TV-то от 32" то по добре да е плазма, защо:
        1. При по големите екрани LCD-то "увисва" в контраст топлина на картината и на моменти се получава страри фреймове да зацапват новите.
        2. Плазмата има по добра видимост от по голям ъгъл за разлика от LCD-то на голям екран.

Разликата между 2-те технологий е че на LCD-та им дават ~30 000 работни часа а на плазмите ~50 000. Не си мисли че ако е SONY или Panasonic ще е по здрав и по добър. Sony ползват матрици на Samsung а те от своя страна са закупили патента от LG, Panasonic в момента се мъчат да направят своя матрица но май е без много голям успех. Имай предвит че ако се стигне да ходиш по ремонти може да го чакаш и по 5-6 месеца (както съм аз от 2 години насам). В тези техники не можеш да смениш отделен компонент а се сменят цели панели. А и другото ако ще го гледаш на кабелна телевизия то по добре си вземи 1 хубаво CRT(дето да тежи 40 кила) но поне няма да издаде багажа за 3 месеца. Е това е което мога да кажа по темата, друго освен да ти пожелая успех с покупката и весели празници на всички.
        1. плазмата има много по-добър контраст !!!
        2. при плазмата липсва понятие време за реакция !!!
        3. Плазми под 40 -42 инча не се правят !!!
        4. може да се вземе и МОНИТОР без вграден ТУНЕР а да се използва цифрова ТВ

Пич толкова глупости си изписал че не е ИСТИНА ...

Трябва да се запиташ каква ще гледаш - ДВД или ТВ, ако гледаш ТВ плазмата и ЛЦД са мнооого зле, особено ако нямаш цифрова ТВ ...
        така: първо-най-малката плазма е 32 инча да неискам да ти изброявам колко 37-ци съм продал...
        второ- тва че на повечето плазмодий контраста е 10000 нали ти е ясно че това е динамичен контраст, встествено по голям е от на лцд-то но ама от тук идва проблема за ненаситените цветове, най-вече черното, a ако трябва да говорим за разделителна способност тук вече фактите мълчат... все пак взимаме такова чудо с тенденция че ще влезе HD-tv за да му исползваме максималният капациет не се заяждам ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ
        Lexus Is200
        Honda CBR 600 F4i

Comment

Познавам трима човека с такъв Самсунг , аз също имам и до сега (да чукна на дърво) никой не се е оплаквал. Като го купувах ми хареса качеството на картината спрямо другите модели в магазина, а и дизайна също е добър.
          http://www.thegamefactory.fr/

Comment

Re: Съвет за покупка на ТВ ???

Ми колкото хора, толкова мнения, та аз съм твърд фен на марката LG.
            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
            Нагоре по стълбата, която води надолу
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от phoenix
              мерси за мненията дотук, но приемам и всякакви други предложения, от хора имали подобни телевизори.
              п.п.
              само за протокола, телевизора ще го купува баща ми, аз дори не съм ги виждал. Надявам се да получа и някакви оферти като + и - на даден телевизор, и изобщо какво да гледаме като отидем по магазините. Чета някакви входове, изходи, четци на карти......
              тук май си имаме собственик на ново жилище и сега започваме да го обзавеждаме,ако греша ме поправи колега Phoenix
              http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net
              www.ico83.snimka.bg/[/url]

Comment

Working...
              X