Известие

Collapse
No announcement yet.

Помогнете....

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Помогнете....

Здравейте имам един въпрос.....

Понеже трябва да се продава една смачкана кола.... за части ама ще се продава цялата.... момчео което ще я взима иска да я бракувам...
    Та въпроса ми е дали след като се бракува договора за покупко-продажба трябва да се завери пред нотариус........
    Благодаря ви предварително.......

При всяко прехвърляне на собственост на мпс е нужна нотариална заверка на договора
    1983 Alfa Romeo 6 2.5 VMTD 10V 105hp
    1984 Alfa Romeo Giulietta 2.0 8V 130 hp
    2001 Lancia Zeta 2.0 JTD 16V LX 110 hp

Comment

За колата

Е да ама аз нали я бракувам и тя вече не се води на мене, а и в даначното не е регистрирана,..,...

Comment

Щом е бракувана е купчина желязо. Няма нотариус. Хората измъкнаха сумата му и коли от италия по тоя начин.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

за колата

А дали е сигурно тва, че щом е бракуване не трябва нотариус...

Comment

Колата като се бракува си носиш номерата в КАТ там малко разтъкаване отиди тука отиди там, плати това, плати онова и ми се събра половин ден чакане и 15 лв. инвестирани в КАТ, отписваш се от местното данъчно и си дотам с документите. Тя вече не е ППС. С 2 коли съм го правил едно и също, последното преди месец, не вярвам законите да са се изменили.

Comment

За колата

Да ама аз нали сменям собственост на тази кола,, с какво ще докажа, че ако стане нещо с тази кола тя не е моя....

Comment

Re: За колата

Първоначално публикувано от Geleto
                Да ама аз нали сменям собственост на тази кола,, с какво ще докажа, че ако стане нещо с тази кола тя не е моя....
                Като бракуваш колата, тя вече не е кола, а купчина ламарини!!! Какво толкова мислиш, че ще стане та се притесняваш? Като се притесняваш толкова подписвате един договор, без нотариална заверка само с подписи, че му продаваш тая купчина ламарини. Ако извърши някое престъпление, тоя договор ще е достатъчен, за да не влезеш в затвора
                Lexus IS200

Comment

Не ти трябва нотариус. Както каза колегата в предният пост:

Тя вече е купчина желязо

Comment

за колата

Ами ок щом казвате така да бъде... Ама той, ако реши да продава да кажем двигателя, тои нали си се води още на мое име или не е така

Comment

Я като не си сигурен не я продавай, то се е видяло че няма да спиш спокйно.

Comment

Re: за колата

Първоначално публикувано от Geleto
                        Ами ок щом казвате така да бъде... Ама той, ако реши да продава да кажем двигателя, тои нали си се води още на мое име или не е така
                        Ако отпишете колата, двигателят остава без документи просто Става само за части или да се сложи на кола, дето няма номер на ДВГ в талона, но пка е малко под въпрос
                        _______
                        146 JTD - ex
                        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

когато я бракуваш
                          двигателя и рамата могат да се продават и само чрез
                          писмен договор, който не трябва да е заверен нотартиално
                          като при продажбата му даваш и талона
                          ако е с новите талони, на големият талон му режат едното крайче
                          ако е от старите в него КАТ ти слагат печат бракуван
                          за свое успокоение си взимаш по едно ксерокопие от всеки документ

Comment

Колко писаници ще кажеш че совалка на наса ще се бракува

Comment

Първоначално публикувано от Derry
                              Я като не си сигурен не я продавай, то се е видяло че няма да спиш спокйно.
                              ПРАВИТЕ ОТСЕЧКИ СА ЗА БЪРЗИТЕ КОЛИ ЗАВОИТЕ СА ЗА БЪРЗИТЕ ШОФЬОРИ!sigpic

Comment

Working...
                              X