If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Като цяло коментарът е излишен в случая, но много ми хареса тази част от статията: "Тази тема може да бъде продължена и за цените на облеклата, храните, горивата и т.н..., все неща, които чакаме от 1 януари 2008 да поскъпнат заради поредното мъгливо обяснение на някой специалист."
В България си имаме много "специалисти" по всичко, които дават безценните си съвети наляво и надясно, после ги поемат журналистите, раздуват ги и става ... л*йно на клечка (с извинение за тези, които са на маса )
Но дано някой ден се оправим
Alfa Romeo 155 2.0 T.SPARK 8V
Fiat Grande Punto - 1.4 16V/95 Dynamic
А откъде знаеш, че виното в Германия е същото? В БГ се предлага реколта 2003, а в Мюнхен - не се вижда. Вино "Ничия земя" от старата реколта примерно струва към 12 лв. в БГ, а новата реколта е 6.
P.S. И старата е 100 пъти по-хубава.
А откъде знаеш, че виното в Германия е същото? В БГ се предлага реколта 2003, а в Мюнхен - не се вижда. Вино "Ничия земя" от старата реколта примерно струва към 12 лв. в БГ, а новата реколта е 6.
P.S. И старата е 100 пъти по-хубава.
Само да ти кажа, че виното НЕ подобрява вкусовите си качества с времето, изключение прави само мерлото и то до определена старост, след това става бълвоч. Така че тия приказки за 20-30 годишни вина и колко хубави били не ги слушайте
Само да ти кажа, че виното НЕ подобрява вкусовите си качества с времето, изключение прави само мерлото и то до определена старост, след това става бълвоч. Така че тия приказки за 20-30 годишни вина и колко хубави били не ги слушайте
_________________
Ти пък виждаш ли какво си написал, като е в бутилка да, но когато си е в бъчва и при подходяща температура колкото повече е отлежало толкова по- хубаво става, зависи и от сорта на гроздето за някои сортове 15 год., за други повече и така
Виното е органична субстанция и се разваля с времето... Виж при уискито е друго. Уискито е спирт+ едно като каша (забравих му името) и ги смесват двете неща преди да го бутилират. И де факто не уискито отлежава, а спирта преди да бъде смесен с тази каша, която му придава и цвета.
виното отлежава и в бутилки - дори и някои сортове бяло вино. естествено има и вина, които бързо губят качества, но повечето хубави вина подобряват качествата си с отлежаванет. естествено при всяко вино настъпва момента, когато с времето вместо да се подобрява то се влошава, така че и отлежаването е ограничено във времето...
виното отлежава и в бутилки - дори и някои сортове бяло вино. естествено има и вина, които бързо губят качества, но повечето хубави вина подобряват качествата си с отлежаванет. естествено при всяко вино настъпва момента, когато с времето вместо да се подобрява то се влошава, така че и отлежаването е ограничено във времето...
absolutely
а за уискито - да ти кажа 60-годишното също не е стока....
И аз все още не мога да си обясня що такава разлика в цената има? На загуба ли го продават там? Може би е единичен случай
При всички положения не го продават на загуба... Просто тука се уливат с надценката, ама там няма, кой да плаща по 7-8 евро да не чак толкова хубаво българско вино! Там има френски вина за тия пари- ти ако си немец, кое би избрал българско за 7 евро или френско за тия пари? Затова го пускат ефтино за да се продава..
Comment